על מנת להקל עליכם בתהליך התכנון וההקמה של עמדת העבודה, בכתבה זו נסביר כיצד לרכוש בצורה נכונה וחכמה מסך מחשב חדש שיתאים בצורה הטובה ביותר לסגנון החיים החדש שלכם.
גודל מסך ומבנה
בשלב הראשון, מתחילים מלבדוק את המגבלות הפיזיות של עמדת העבודה: לחלק מן האנשים, מסך בגודל 34 אינץ' יתאים לעמדת העבודה כמו כפפה ואילו אחרים יוכלו להכניס רק מסך בגודל 24 אינץ' ומטה. הגדלים הפופולריים כיום למסכי מחשב הם בין 24 אינץ' ל- 27 אינץ' כאשר מסכי 27 אינץ' הופכים ליותר ויותר פופולריים. בדקו מה גודל המסך שקיים במשרד שלכם ומה הגודל של השולחן בעמדת העבודה בבית וכך תוכלו לדעת את גודל המסך המקסימלי שאתם יכולים להכניס לעמדה.
בנוסף, כדאי לקחת בחשבון גם את הזרוע (סטנד/מעמד) של המסך. במסכים איכותיים, קיימת זרוע ארגונומית המאפשרת להזיז את המסך לכיוונים שונים – החל משינוי הגובה של המסך ועד לסיבוב והטייה שלו כלפי מעלה או מטה – Swivel, Tilt. פרמטרים אלו משפיעים רבות על נוחות השימוש.
פאנל ורזולוציה
לפאנל ולרזולוציה יש חשיבות רבה ללא מעט משתמשים – גרפיקאים למשל, יחפשו לרוב מסכים ברזולוציות גבוהות כדוגמת 4K בשילוב פאנל IPS שנחשב לאיכותי יותר מבין שאר הפאנלים הקיימים כיום בשוק וזאת בזכות איכות הצבעים שהוא מציג. לעומת זאת, גיימרים למשל יחפשו מסך עם פאנל מסוג TN או VA בעלי קצב רענון גבוה ויסתפקו גם ברזולוציית Full HD עם צבעים באיכות נמוכה יותר מפאנל IPS.
אם אתם מחפשים מסך בתקציב נמוך, פאנל TN עם רזולוציית Full HD יכול להיות שילוב מנצח עבורכם. אם אתם צריכים להשתמש במסך גם לצפייה בסרטים וגם לעריכת סרטונים או תמונות למשל, אז תצטרכו מסך שיכול להציג צבעים באיכות טובה יותר, לכן, פאנלים מסוג VA או IPS יהיו טובים יותר עבורכם. אגב, פאנל ה- VA נמצא בעיקר במסכים קעורים.
הרזולוציות הפופולריות ביותר כיום הן: (Full HD (1080p ו- (QHD (1440p כאשר מרבית מסכי ה- 27 אינץ' מגיעים עם רזולוציית QHD ואילו מסכי 24 אינץ' מגיעים לרוב עם רזולוציית Full HD. במידה ואתם לא יוצרי תוכן מקצועיים והעבודה שלכם כוללת לרוב כתיבת מסמכים או תכנות, גם רזולוציית Full HD תעשה את העבודה. מי שמחפש מסך חד יותר המציג תמונה בעלת רמת פירוט גבוהה יותר, ישמח לגלות שקיימים כיום לא מעט מסכי QHD במחירים נוחים.
בריאות העיניים
הבריאות קודמת לכל – זה לא סוד ששימוש ממושך במסכי מחשב, סמארטפונים, טאבלטים ועוד עלול לגרום נזק לעיניים ולפגוע בראייה. גם אם הפגיעה לא תהיה מיידית, בשלב כזה או אחר היא עלולה להגיע. כדי למזער ככל הניתן את הנזק הפוטנציאלי לראייה, אנו ממליצים בחום לחפש מסך שמגיע עם טכנולוגיות אשר עוזרות לשמור על בריאות העיניים.
ראשית, וודאו כי קיימת במסך טכנולוגיית Flicker Free, זו טכנולוגיה שמונעת את תופעת הריצוד שהייתה נפוצה בעיקר בעבר הרחוק וגרמה לעיניים להתעייף לאחר שימוש קצר במחשב. בנוסף, אנו ממליצים לוודא שבמסך שאתם עומדים לרכוש קיימת טכנולוגיה בסיסית לסינון אור כחול. עיקר הנזק הנגרם לעיניים מגיע מן האור הכחול שהמסך פולט ועל מנת למזער אותו, קיימת טכנולוגיה שנקראת Low Blue Light המסננת את כמות האור הכחול הנפלט מן המסך. במסכים מתקדמים יש אפילו כמה רמות סינון לאור הכחול.
אם אתם רוצים להיות בטוחים ב- 110% שהמסך בטוח לשימוש ממושך ומגיע עם טכנולוגיות שעוזרות להפחית את עייפות העיניים, בדקו אם למסך יש הסמכה ממעבדות TÜV Rheinland המוכרות שהמשמעות שלה היא שהוא עבר את כל הבדיקות והם אישרו שהוא פולט רמות נמוכות של אור כחול והוא ללא ריצודים (Flicker Free).
חיבורים – HDMI, Display Port, USB
זה יתרון עצום שהמסך מגיע עם הרבה חיבורים שמאפשרים לחבר אליו מקורות שונים או אפילו כוננים חיצוניים, עכברים ומקלדות. לכן, אנו ממליצים לבדוק אם למסך יש חיבורים מכל הסוגים, ובנוסף וודאו גם כי יש ברשותכם את הכבלים הנחוצים, מפני שלא תמיד היצרניות השונות מספקות אותם באריזה של המסך. היינו עדים למספר מקרים שבהם לקוחות קנו מסך מבלי לבדוק אם החיבורים שיש לו תואמים לאלו הקיימים במחשב שלהם. במצבים כאלו, במקרה הטוב ניתן למצוא מתאם איכותי ובמקרה הגרוע תאלצו להחליף את המסך או את המחשב. מדובר בבדיקה קצרה במיוחד שיכולה לחסוך לא מעט כסף וכאבי ראש.
המסכים שאהבנו
על מנת לחסוך לכם זמן וכאבי ראש וכדי להקל על תהליך חיפוש המסך, חקרנו, בדקנו ולבסוף מצאנו ארבעה מסכים שעומדים בכל הפרמטרים שהצבנו. ברשימה תמצאו מסכי מחשב פופולריים במחירים שונים אשר מומלצים במיוחד לעבודה מהבית בזכות התכונות והטכנולוגיות שלהם, בין אם אתם מתכנתים, יוצרי תוכן ועוד. את הרשימה יצרנו בהתאם לניסיון שלנו בשילוב סיקורים וחוות דעת שמצאנו ברחבי הרשת.
ASUS VP247HAE
המסך הראשון ברשימה הוא ה- VP247HAE של חברת אסוס (ASUS). זהו מסך בגודל 24 אינץ', בעל פאנל VA ברזולוציית Full HD. מדובר במסך לא יקר במיוחד, במחיר של כ- 430 ש"ח אך יחד עם זאת הוא כולל טכנולוגיות כמו Flicker Free וסינון אור כחול (Low Blue Light) שעוזרות לשמור על בריאות העיניים, וכן גם הסמכה של TUV. הזרוע של המסך ניתנת לכוונון בסיסי והוא מגיע עם חיבור HDMI וחיבור D-Sub. בנוסף, הוא מגיע עם שלוש שנות אחריות.
לרכישת המסך ASUS VP247HAE מ- KSP
Dell U2419H
המסך הזה של דל הוא פופולרי במיוחד – הוא בגודל 23.8 אינץ' (כמעט 24), בעל פאנל IPS ורזולוציית Full HD והביקורות עליו ברשת הן מאוד חיוביות. המסך מציע כיסוי צבעים של 99% מתקן הצבעים DCI-P3, כיסוי של 99% מתקן sRGB ו- 99% מתקן REC709 בשילוב מסגרת דקה במיוחד, מה שהופך אותו לשימושי במיוחד לאלה המחפשים מסך שמתאים גם לצפייה בסרטים או ליצירת תכנים. המסך מגיע גם עם הסמכה של TUV, סינון אור כחול ו- Flicker Free, ובנוסף, הזרוע שלו מתכווננת וגם מעוצבת בצורה מרשימה. מחירו של המסך עומד על 795 ש"ח והוא מגיע עם שלוש שנות אחריות.
לרכישת המסך Dell U2419H מ- KSP
לרכישת המסך Dell U2419H מאייבורי
Lenovo L27Q
המסך הבא מהווה עליית מדרגה שכן הוא בגודל 27 אינץ' ורזולוציית QHD. ה- Lenovo L27Q כולל פאנל IPS ומציע כיסוי צבעים של 99% מתקן sRGB. גם המסך הזה מגיע עם מסגרת דקה במיוחד, כך שהוא מציע חווית צפייה ושימוש מצוינות. הוא מגיע עם שתי כניסות וידאו: HDMI ו- Display Port. נציין גם כי הזרוע שלו כוללת אפשרויות כוונון בסיסיות בלבד. המסך כולל גם הסמכה של TUV ומחירו עומד על 1,250 ש"ח, והוא מגיע עם שלוש שנות אחריות.
Lenovo D32QC
שהדגם של המסך הזה לא יטעה אתכם, אומנם רשום את המספר 32 אך זהו מסך בגודל 31.5 אינץ', אך יחד עם זאת הוא הגדול ביותר ברשימה. ה- D32QC של לנובו מיועד לאנשים המחפשים מסך גדול כדי שתהיה להם אפשרות לעבוד עם כמה שיותר חלונות במקביל. כפי שציינו, הוא בגודל 31.5 אינץ' והוא כולל פאנל VA קעור, חיבורי HDMI ו- Display Port ואפילו מציע תמיכה בטכנולוגיית FreeSync של AMD. בדומה ל- L27Q, גם הסטנד של המסך הזה ניתן לכוונון בסיסי בלבד. המסך הזה כולל מספר טכנולוגיות לשמירה על בריאות העיניים וגם לו יש הסמכה ממעבדות TUV. המחיר של המסך הוא כ- 1,400 ש"ח והוא מגיע עם שלוש שנות אחריות.
לסיכום, מסך המחשב הוא אחד המרכיבים המרכזיים בכל עמדת עבודה, למסכים יש חשיבות רבה במיוחד בכל מה שקשור לעבודה השוטפת ועל כן כדאי להקדיש זמן ולבחור בקפידה ובצורה מושכלת את מסך המחשב הבא שלכם. חשוב לבדוק ולוודא כי הדגם שאותו אתם עומדים לרכוש תומך בטכנולוגיות שעוזרות לשמור על בריאות העיניים כדוגמת Flicker Free ו- Low Blue Light וכי המסך הוא בעל הסמכה ממעבדות TUV.