מיקרופונים מומלצים ליוצרי תוכן עד 200 דולר

בכתבה הקודמת בסדרה המלצנו על מיקרופונים מסוג קונדנסר ליוטיוברים ופודקאסטרים מתחילים בפחות מ- 100 דולר, שמספקים סאונד די טוב. אבל הרי אומרים שטוב הוא האויב הכי גדול של המצוין - אז אם אתם רוצים להישמע כמו המקצוענים, אתם יכולים להשיג כמה מהמיקרופונים שבהם משתמשים אמנים מצליחים ואולפני הקלטות ייעודיים במחירים סבירים בהחלט של בין 100 ל- 200 דולר.

אז למה דווקא מיקרופונים מסוג קונדנסר ? כפי שכבר הסברנו, הם רגישים יותר ממיקרופונים דינמיים וקולטים יותר רעשי רקע אבל גם קולטים טוב יותר קולות שהמרחק בין המקור שלהם למיקרופון הוא יותר מכמה סנטימטרים גם כשלא תמיד הם מכוונים ישירות אליו. לכן, הם עדיפים למי שרוצה שהמיקרופון יעמוד על השולחן בלי להסתיר לו את המחשב והמקלדת, או יהיה תלוי על זרוע אבל בלי שכל תזוזה שלכם לעומתו תשנה דרמטית את עוצמת השמע.

גם כאן המיקרופונים מתחלקים לשתי קטגוריות: כאלה שמתחברים ישירות למחשב דרך כבלי USB, וכאלה שמגיעים עם החיבור הסטנדרטי בתעשייה – XLR. החיבור האנלוגי הזה, שמבטיח העברה של הקול בצורה הנאמנה ביותר למציאות ובלי עיבוד (בניגוד למיקרופונים עם חיבור דיגיטלי, שמקודדים את הקול וכך מעוותים אותו לכאורה), מצריך מכשיר ייעודי לחיבור. קונסולה כמו זו שקיימת באולפנים מקצועיים – קדם מגבר (preamp) כמו Focusrite Scarlett (דגם סולו למיקרופון בודד עולה 109.99$ דולר באמזון ו- 580-590 שקל בארץ, ודגם 2i2 לשני מיקרופונים עולה 159.99$ דולר באמזון ו- 680-690 שקל בארץ) או מכשיר הקלטה ייעודי כמו Zoom H4N או Tascam DR40.

מיקרופונים עם חיבור USB

כל המיקרופונים בקטגוריה זו כוללים חיבור אוזניות לבקרת הקלטה בזמן אמת ומתג עוצמת שמע לאוזניות.

Blue Yeti USB

המיקרופון הזה הוא חלוץ הקטגוריה, והוא פופולארי עד כדי כך שהחברה הפסיקה לייצר את הגרסה היותר יקרה שלו לטובת זו הרגילה, שהושקה לפני כמעט עשר שנים ! מחירו כרגע 109.99 דולר באמזון ו- 590-755 שקלים בארץ, ועם חבילת תוכנות הקלטה מקצועיות הוא עולה 150 דולר באמזון או 680-840 שקל בארץ. הוא מגיע עם רגלית מובנית, אבל ניתן גם לנתק אותו ממנה ולחבר אותו לזרועות סטנדרטיות. בנוסף, הוא כולל לא פחות משלושה מיקרופונים בתוך הקפסולה, כך שניתן להקליט איתו במצב רגיל לאדם אחד, מצב דו-צדדי לשני אנשים שיושבים משני צידיו, מצב היקפי להקלטת להקה שמפוזרת סביבו בחדר ומצב סטריאו.

לרכישת Blue Yeti USB מ- KSP

לרכישת Blue Yeti USB מאמזון

מיקרופון Blue Yeti USB

Blue Yeti USB

Audio-Technica AT2020USB+ PLUS

כפי שהזכרנו בכתבה הקודמת, המיקרופון הזה הוא גרסת ה- USB של AT2020 הפופולארי, שהוא אחד המיקרופונים המקצועיים הזולים והטובים בעולם. לצד שליטה על עוצמת השמע באוזניות שניתן לחבר אליו, ניתן לשלוט גם ביחס בין עוצמת השמע מהמיקרופון עצמו לקולות המגיעים מהמחשב (למשל: משחקים או מוזיקת רקע). מחירו 126-150 דולר באמזון, ו- 599-880 שקל בישראל. קיימת גם גרסה עם חיבור Lightning למכשירי אפל ב- 199 דולר באמזון או 1,030-1,040 ש"ח בארץ.

לרכישת Audio-Technica AT2020USB+ מאמזון

מיקרופון Audio-Technica AT2020USB+ PLUS

Audio-Technica AT2020USB+ PLUS

Samson G-Track Pro

הדור השני למשפחת G-Track של סמסון נראה דומה למדי ל- "Yeti", אבל כולל מלבד העיצוב בעל הרגלית המובנית והאפשרות לנתק ממנה את המיקרופון לטובת תלייה על זרוע גם אפשרויות שימוש מתקדמות. זאת בזכות העובדה שהמיקרופון הוא דו צדדי, כלומר: אלו בעצם שני מיקרופונים שממוקמים בקפסולה גב אל גב, ולכן ניתן להשתמש במיקרופון הזה גם להקלטה של אדם יחיד, גם להקלטה של שני אנשים היושבים משני צידיו וגם להקלטה של להקה שממוקמת סביבו ברחבי החדר. מחירו 129.99 דולר באמזון.

לרכישת Samson G-Track Pro מאמזון

מיקרופון Samson G-Track Pro

Samson G-Track Pro

Rode NT-1

המיקרופון הזה של ענקית הסאונד האוסטרלית קצת פחות ותיק, אבל גם הוא פופולארי מאוד – ובצדק. מלבד סאונד מקצועי, הוא גם אחד המיקרופונים היותר יפים שראינו, וגם הוא מגיע עם חצובה קומפקטית שאפשר לנתק לטובת תלייה שלו על זרוע סטנדרטית. בנוסף, הוא מגיע גם עם "פופ-פילטר", לפיזור של האוויר הנוצר מעיצורים פוצצים על פני המיקרופון, ובדומה ל- AT2020USB+ הוא כולל כפתור לאיזון בין עוצמת השמע של המיקרופון והמחשב בחיבור האוזניות שלו. מחירו 167 דולר באמזון, ו- 1,000 – 868 ש"ח בישראל.

לרכישת Rode NT-1 מאמזון

מיקרופון Rode NT-1

Rode NT-1

מיקרופונים עם חיבור XLR

כל המיקרופונים בקטגוריה הזו מגיעים עם בולם זעזועים לחיבור לזרוע או לחצובה.

AKG P220

המיקרופון הזול ביותר בכתבה הזו הוא די סטנדרטי ולכאורה דומה למדי למיקרופונים שנכנסו לקטגוריית ה- XLR בטווח שעד 100 דולר, אבל הוא כולל רגישות גבוהה יותר ושני מתגים – אחד לסינון רעשים ואחד שמיועד במיוחד להקלטת רעשים חזקים מאוד. מחירו 120 דולר באמזון.

לרכישת AKG P220 מאמזון

מיקרופון AKG P220

AKG P220

Audio-Technica AT2035

הצורה הקצרה שלו יכולה להטעות אבל זה מיקרופון מקצועי לכל דבר שנמצא בשימוש באולפנים מקצועיים, כמו כמעט כל דגמי החברה הזו. ניתן להשיג אותו באמזון ב- 149 דולר, או בארץ ב- 1,290 – 890 ש"ח.

לרכישת Audio-Technica AT2035 מאמזון

מיקרופון Audio-Technica AT2035

Audio-Technica AT2035

AKG P420

בקצה העליון של הסקירה הזו נמצא מיקרופון נוסף של AKG, שנראה כמו תאום סיאמי של P220 הזול יותר שהזכרנו למעלה, אלא שהוא מוסיף מיקרופון שני שמוצמד גב אל גב אל הראשון, כך שניתן להקליט במיקרופון הזה אדם יחיד, שני אנשים שיושבים משני צידיו, או מספר אנשים או כלי נגינה שמפוזרים סביבו בחדר. כמובן שגם מתגי סינון הרעשים והנמכת העוצמה להקלטות רועשות במיוחד נמצאים כאן, והמחיר באמזון הוא 149 דולר.

לרכישת AKG P420 מאמזון

מיקרופון AKG P420

AKG P420

לסיכום, המיקרופונים בטווחי המחירים האלה מציעים לא רק איכות גבוהה יותר מאלו שעולים פחות מ- 100 דולר, אלא גם מאפיינים שחסרים במיקרופונים זולים יותר ואביזרים שבמקרה של מיקרופון זול תצטרכו לשלם עליהם בנפרד. 

חשוב לציין שבכל מקרה, בהזמנה מחו"ל כל המיקרופונים והמכשירים שהוזכרו עוברים את רף המינימום לתשלום מס קנייה, וייתכן שתצטרכו לשלם עליהם תוספת בהגעה לישראל. לכן, גם במקרה שהמחיר בישראל נראה יקר יותר, לפעמים משלוח מחו"ל יכול להשתוות אליו ואולי אף לעבור אותו. מהניסיון שלנו אנחנו יכולים לומר שהרבה פעמים יצא לנו לשלם פחות על המוצר (אפילו בעשרות אחוזים) גם לאחר תשלום של משלוח ומיסים.

גילוי נאות – אנו מקבלים עמלה על כל רכישה שתבצעו באתרים המוצגים במאמר זה. עמלה זו אינה מייקרת את המוצר שאתם רוכשים והיא תורמת להתפתחות האתר.

קרדיט תמונה: PEXELS

אולי יעניין אותך גם