סקירה: Epson EcoTank L3210 – מדפסת הזרקת דיו חסכונית למשתמשים ביתיים

ה- EcoTank L3210 היא אחת מהמדפסות החדשות של חברת Epson. מדובר במדפסת הפועלת בשיטת הזרקת דיו המסוגלת להדפיס גם שחור-לבן וגם צבעוני. כמו כן, ה- EcoTank L3210 משלבת בתוכה לא רק יכולת הדפסה, אלא גם סורק, מה שבאופן מעניין וקצת מוזר לא קיים במדפסות רבות שנמכרות כיום בשוק.

לטענת Epson, ה- EcoTank L3210 מהווה פתרון חסכוני בדיו ועשירה בפיצ'רים עבור המשתמש הביתי. על הנייר נראה שמדובר בפתרון טוב למשתמש ביתי ממוצע שמדפיס או סורק מידי פעם מסמכים, קורות חיים ועבודות לבית הספר או האקדמיה.

ה- EcoTank L3210 מסמנת V על לא מעט תכונות שאני באופן אישי מחפש בדרך כלל במדפסת. החיסרון הבולט העיקרי שמצאתי במפרט של ה- EcoTank L3210 הוא שהיא אינה תומכת ב- WiFi וניתן לחבר אותה למחשב רק באמצעות כבל USB. חשוב לציין כי הדגם המתקדם יותר בסדרת ה- EcoTank, ה- L3250, כן תומך ב- WiFi, אך מחירו גבוה יותר.

מה בקופסה

בתוך הקופסה ניתן למצוא את המדפסת שארוזה היטב עם קלקר, שקית ניילון והמון נייר דבק כחול. לצד המדפסת יש שני בקבוקונים של דיו שחור ובקבוקונים של דיו צבעוני – אחד מכל צבע (שחור, צהוב, כחול ואדום). יש גם כבל חשמל, הוראות שימוש במגוון שפות ודיסק הכולל דרייבר.

האמת, לא ציפיתי שהמדפסת תגיע עם בקבוק ספייר של דיו שחור וזו בהחלט נקודת זכות לטובתה של Epson. אציין גם כי בקבוקוני הדיו ארוזים ועטופים היטב, כך שהסיכוי שהם יישפכו במשלוח הוא אפסי עד לא קיים כלל.

גם המדפסת עצמה ארוזה היטב, כאשר חלקים מכניים רבים מהודקים למקומם באמצעות נייר דבק כחול על מנת שלא יזוזו ולא ינזקו במשלוח. כדי שלא תפספסו אף אחד מהם במהלך תהליך ההתקנה, מודבק על המדפסת דף המציג את כל ניירות הדבק שצריך להוריד טרם השימוש במדפסת.

הופתעתי לגלות שהמדפסת לא מגיעה עם כבל USB. הייתי בטוח שאמצא אחד כזה באריזה, אפילו אחד קצר, אך מסתבר שהחברה החליטה לא להוסיף אותו לאריזה מאיזושהי סיבה. לכן, אם אתם מתכננים לרכוש את המדפסת, תדאגו לרכוש כבל מתאים. ייתכן גם שתמצאו במגירה כבל דומה ממדפסות קודמות שהיו לכם.

כפתורים וחיבורים

ה- EcoTank L3210 של Epson מגיעה בצבע שחור עם גימור המשלב פסים מחוספסים על כל גוף המדפסת. בחלק האחורי של המדפסת ניתן למצוא את חיבור החשמל ובצידה השמאלי ניתן למצוא את חיבור ה- USB שממוקם במקום נגיש ונוח.

את הדפים טוענים במגש שנמצא בחלק האחורי שלה, כמו ברוב מדפסות הדיו הקיימות כיום בשוק. בחלק העליון של המדפסת יש את הסורק ובחלק הקדמי יש פאנל המגיע עם נורות חיווי וכפתורי שליטה.

על גבי הפאנל ניתן למצוא את כפתור ההפעלה, כפתור ביטול הפעולה הנוכחית וכפתורים לביצוע שכפול צבעוני ושכפול בשחור-לבן. אין על המדפסת הרבה כפתורים, אך אלה הקיימים, הם גדולים, יש מספיק רווח בין כפתור לכפתור, קל להבין מה תפקידו של כל כפתור ובנוסף לכל אלה הם גם שימושיים. לא הייתי מוותר על אף כפתור.

בחלק הקדמי של המדפסת ניתן למצוא את מיכלי הדיו, כאשר ניתן לראות בכל רגע נתון את כמות הדיו שנותרה בכל אחד מהמיכלים – בלי הצורך להדליק את המדפסת ובלי צורך להשתמש בתוכנה כלשהי.

מדפסת הזרקת דיו מומלצת למשתמשים ביתיים Epson EcoTank L3210

תהליך ההתקנה

המדפסת מגיעה עם הוראות התקנה במגוון שפות, כולל עברית ואנגלית אבל אני העדפתי לצפות בסרטון של Epson המסביר בצורה ידידותית כיצד להתקין אותה.

תהליך ההתקנה מתבצע בצורה מאוד פשוטה וידידותית ולא דורש ידע טכני. כן אציין כי תהליך ההתקנה הוא קצת ארוך וזאת בעיקר בגלל השלב שבו טוענים את הדיו – התהליך נמשך כ- 11 דקות. אגב, המדפסת קצת מרעישה בזמן טעינת הדיו, אך באופן כללי היא יותר שקטה מהרבה מדפסות הזרקת דיו סטנדרטיות שנמכרות כיום בשוק.

ההתקנה של התוכנה של המדפסת אורכת דקות בודדות וניתן להוריד אותה מכאן. במהלך ההתקנה יותקנו כל הדרייברים הנדרשים עבור המדפסת והסורק, כאשר בשלבי ההתקנה המוקדמים ניתן לבחור האם להתקין גם תוכנות נלוות של Epson ,כמו Epson Photo+ למשל.

בתום התקנת הדרייבר, יופיע כפתור המאפשר להדפיס דף ניסיון, כדי לוודא שהמדפסת הותקנה כראוי. למזלי, ההתקנה עברה בצורה חלקה, מהירה וללא תקלות. יש מדפסות שכאשר מתקינים אותן, לעיתים נתקלים בכל מיני תקלות ובעיות דרייברים משונות. לשמחתי, זה לא קרה עם ה- EcoTank L3210.

אפרופו התקנה, נכון לרגע כתיבת שורות אלו, Epson מאפשרת להרחיב את האחריות ל- 3 שנים על ידי רישום המדפסת באתר שלה.

בקבוקון הדיו של ה- EcoTank L3210

התוכנות של Epson

ל- Epson יש שתי תוכנות בסיסיות המיועדות בעיקר לסריקת מסמכים: Epson Scan 2 ו- Epson Scan Utility. תוכנת Epson Scan 2 מציעה ממשק שכולל יותר אפשרויות, אך פחות אינטואיטיבי ותוכנת Epson Scan Utility יותר ידידותית למשתמש. כך או כך, שתי התוכנות די קלות להבנה ושימוש וכוללות את כל האפשרויות שמשתמשים ביתיים צריכים.

Epson מציעה גם תוכנות כמו Photo+ המאפשרת להדפיס תמונות באיכות גבוהה. מאחורי הקלעים תוכנת Photo+ מבצעת התאמות להגדרת ההדפסה כדי שאיכות התמונה תהיה גבוהה ככל הניתן.

אם אתם נוהגים לסרוק מסמכים באנגלית, Epson מציעה את ה- EPSON Scan OCR Component. מדובר בתוכנה הממירה את הטקסט המופיע בתמונה לטקסט שניתן לערוך, לסמן ולהעתיק למסמכים אחרים. מדובר בפיצ'ר חביב ואני מקווה שבעתיד הוא יתמוך גם בעברית.

מהירות ואיכות ההדפסה והסריקה

אומנם ה- Epson EcoTank L3210 מדפיסה דפים במהירות, אך היא עדיין איטית יותר ממדפסת לייזר. לצורך הבדיקה, בחרתי להדפיס חלק מכתבה שפורסמה כאן באתר המכילה הרבה טקסט ותמונה אחת.

ניכר לראות שאיכות ההדפסה של הטקסט היא גבוהה. ה- EcoTank L3210 מדפיסה ברזולוציה מקסימלית של 5760x1440DPI. האותיות יצאו חדות וברורות ואין בדף המודפס מאפיינים ותופעות שנתקלים בהם בדרך כלל במדפסות הזרקת דיו "פשוטות" ולא איכותיות. ההדפסה התבצעה בצורה שקטה יחסית, אך אני חייב לציין שהיו לי מדפסות שקטות יותר.

סך הכל איכות ההדפסה גבוהה יותר מזו של מדפסת דיו "רגילה", עם זאת, הצבעים בתמונה לא יצאו ממש מדויקים. ה- Epson EcoTank L3210 לא הצליחה לשחזר במדויק את כל הפרטים.

מדובר בחיסרון רק עבור מי שמדפיס תמונות וחומרי שיווק ויזואליים באופן קבוע ודיוק הצבע חשוב לו מאוד. אם אתם מדפיסים תמונות לעיתים רחוקות או שהצבע לא מהווה פקטור מרכזי עבורכם, סביר להניח שתסתדרו עם ה- Epson EcoTank L3210.

דף דוגמה שהודפס עם המדפסת Epson EcoTank L3210

באשר לסריקה, תהליך הסריקה מתבצע בצורה מהירה ושקטה במיוחד. בחרתי לסרוק את הדף שהדפסתי קודם לכן והשוויתי אותו לגרסה המקורית שלו במחשב. איכות הסריקה של הטקסט הייתה גבוהה ואיכותית, יותר ממה שציפיתי. עם זאת, המדפסת פספסה קצת בסריקה של התמונה כאשר הסורק לא הצליח להעביר את כל הצבעים של התמונה כראוי.

לסיכום, ה- Epson EcoTank L3210 היא מדפסת הזרקת דיו מאוד חסכונית. Epson טוענת כי בקבוקון הדיו השחור מספיק ל- 8,100 דפים, בעוד בקבוקון הדיו הצבעוני מספיק ל- 6,500 דפים צבעוניים.

לאחר שהדפסתי את הכתבה המשכתי להדפיס עוד דפים, חלק בשחור-לבן וחלק בצבעוני, ורף הדיו לא ירד ברמה שנראית לעין. מצאתי גם כמה ביקורות של משתמשים שהשתמשו במדפסת הזו במשך מספר שבועות/חודשים וגם הם מדווחים על כך שהיא חסכונית בדיו.

למרות שהיא לא זולה, המחיר שלה עומד על 1,040 ש"ח, היא חסכונית והמחירים של בקבוקוני הדיו סבירים בהחלט – כ- 50 ש"ח לבקבוקון.

בשורה התחתונה, לדעתי מדובר במדפסת נהדרת עבור משתמשים ביתיים, המספקת איכות הדפסה טובה ולא מבזבזת יותר מידי דיו. החסרונות הבולטים היחידים שמצאתי, הם חוסר התמיכה ב- WiFi והצבעים הלא מדויקים המתקבלים בהדפסה וסריקה של תמונות.

אולי יעניין אותך גם