ה- QuadCast הוא מיקרופון קונדנסר אשר מיועד לסטרימרים, פודקאסטרים ובכלל לכל מי שאוהב להקליט סרטונים דרך המחשב אם זה סרטונים הקשורים לגיימינג ואפילו להדרכות. נכון לעכשיו, ל- HyperX יש רק מיקרופון אחד להבדיל מאוזניות, עכברים ומקלדות ששם יש לה כמה דגמים מכל דבר, אך לפי רשימת התכונות שלו נראה כי היא כיסתה כמעט את כל מה שצריך במיקרופון ולא נראה לי שהיא תשיק דגם חדש בתקופה הקרובה.
מה באריזה
אז ראשית כל, המיקרופון מגיע באריזה מהודרת כצפוי מ- HyperX אשר מעניקה חווית אנבוקסינג נפלאה בכל פעם מחדש. בתוך האריזה ניתן למצוא את המיקרופון עצמו שכבר נמצא בתוך מעמד עם מתקן מובנה אשר עמיד בפני זעזועים ומונע מהמיקרופון לזוז ולקבל מכות מהמעמד, כבל USB-C איכותי וארוך במיוחד באורך של כמעט שלושה מטרים, שעטוף בבד שזור ומגיע עם מחבר mini USB (שהוא קצת מיושן), ומתאם עם הברגה שבעזרתו ניתן לחבר את המיקרופון לזרוע של הסטנד השולחני. כך שאם לא בא לכם להשתמש במעמד שמגיע באריזה תוכלו לחבר אותו לסטנד שכבר יש לכם בשולחן (אם יש לכם כזה).
אגב, על האריזה כתוב שהמיקרופון מתאים למחשב, לפלייסטיישן 4 ולמק והוא מוסמך לעבוד עם התוכנות דיסקורד ו- TeamSpeak, כך שאתם יכולים להיות בטוחים שהוא יעשה עבודה טובה כאשר תשוחחו עם החברים בפלטפורמות הללו.
גדול ומרשים במיוחד
נמשיך בעיצוב – ה- QuadCast בנוי היטב ורואים את זה ישר איך שמוציאים אותו מהקופסה. יש לו עיצוב מרשים במיוחד עם הצבעים אדום ושחור האופייניים ל- HyperX, אך יחד עם זאת הוא די גדול וכבד, גם בלי המעמד שמגיע איתו.
המיקרופון משדר יוקרה ומרגישים שהוא עשוי מחומרים איכותיים במיוחד. התאורה האדומה המובנית בתוכו גורמת לו לבלוט ולהשתלב בצורה טובה עם שאר הציוד ההיקפי שיש על השולחן כמו המקלדת, העכבר והמסך, במיוחד אם הם מגיעים עם תאורת RBG.
מאחורי הגריל המתכתי של המיקרופון יש פופ פילטר מובנה שתפקידו לסנן עיצורים פוצצים – מילים הכוללות את האותיות 'פ' ו- 'ב' למשל. לכן, אין צורך לרכוש פופ פילטר ולהלביש על המיקרופון כמו שעשיתי עם ה- AT2020 USB+ שיש ברשותי.
לא ניתן לכבות את התאורה שבתוך המיקרופון מפני שאין עליו אף כפתור שמאפשר לעשות זאת והדרך היחידה לכבות אותה היא ללחוץ על כפתור ההשתק שנמצא בחלק העליון שלו, אך אז אתם בעצם מכבים את המיקרופון. אז אם אתם חושבים שהתאורה הקבועה תפריע לכם, תצטרכו לקחת את זה בחשבון לפני שאתם רוכשים אותו.
המעמד שמגיע עם המיקרופון יציב מאוד וגם מחזיק בצורה מאוד טובה וחזקה את המיקרופון עצמו. הוא מאפשר להרים או להוריד את המיקרופון ולאחר מכן לנעול את המעמד בזווית שבחרתם.
מתחת ללוגו של הייפראיקס שנמצא בחלק התחתון בחזית של המיקרופון יש מחוג שבעזרתו ניתן לכוון את הרגישות של המיקרופון, כלומר את עוצמת הווליום, והוא נע בצורה מאוד חלקה וטובה. הנקודה הקטנה מעידה על העוצמה הנמוכה ביותר והגדולה על הגבוהה.. אגב, המחוג הזה שימושי מאוד לפודקאסטים ושידורים חיים. בעזרתו אתם יכולים להגביר או להנמיך את עוצמת הווליום בזמן שידור דרך המיקרופון עצמו ולא דרך המחשב.
בחלק האחורי של המיקרופון יש כפתור הזזה שבעזרתו ניתן לבחור את אחת מארבעת תצורות קליטת השמע שהמיקרופון מציע – הראשונה והפופולרית מכולן היא קרדיואיד (Cardioid), שהיא גם המועדפת עליי. השנייה היא סטריאו (Stereo), כלומר, המיקרופון קולט את השמע משלושה כיוונים שונים וזאת בזכות שלוש קפסולות בגודל 14 מ"מ שיש בתוכו. השלישית היא Bidirectional, קליטה דו כיוונית אשר מתאימה למקרים שבהם אתם מראיינים אדם שיושב מולכם, והאחרונה היא Omnidirectional שבה המיקרופון קולט שמע מכל הכיוונים. מצב זה מתאים בעיקר לשיחות ועידה, כאשר יש מספר אנשים בחדר או אם כמה אנשים מקליטים פודקאסט ביחד למשל.
מתחת לכפתור ההזזה יש חיבור לאוזניות שאליו תוכלו לחבר את האוזניות שלכם ולשמוע את מה שאתם מקליטים במיקרופון בזמן אמת או את הסאונד שמגיע מהמחשב, וחיבור mini USB לחיבור המיקרופון למחשב. את הכבל של המיקרופון ניתן להעביר דרך הפתח שיש במעמד. אגב, אין אפשרות לשלוט על הווליום של האוזניות דרך המיקרופון עצמו ותצטרכו לעשות זאת דרך המחשב שזה קצת מבאס.
בחלק העליון של המיקרופון יש כפתור "השתק" רגיש במיוחד שכל נגיעה קטנה בו תשתיק או תבטל את ההשתקה של המיקרופון. ברגע שהמיקרופון נמצא במצב השתק אז גם התאורה תכבה.
חווית שימוש – נהניתי מכל רגע
טוב אז נגיע לתאכלס והוא איכות השמע של המיקרופון. לפני שנעבור להדגמה ולהשוואה מול מיקרופונים אחרים שיש ברשותי, שחלקם מסוג קונדנסר כמו זה וחלקם פשוטים יותר, אני רוצה לציין שאני באופן אישי מאוד התרשמתי מאיכות השמע של המיקרופון הזה. הוא מעניק קול ברור, נקי, עמוק ואיכותי אך יחד עם זאת הוא קולט קצת רעשי רקע, אז כמה שהסביבה שלכם תהיה יותר שקטה כך תהנו ממנו יותר.
אם אתם רוצים ממש לשמוע את איכות השמע של המיקרופון ואת ההפרדה של השמע שמגיע מהצדדים השונים, אני מציע לכם לשים אוזניות ולהאזין לבדיקות שערכתי לו בסרטון שמופיע בהמשך הסקירה.
לסיכום, מאוד התרשמתי משלל התכונות שהקוואדקאסט מציע, הן ללא ספק שימושיות לכל מי שמקליט פודקאסטים או סרטונים מכל סוג שהוא. האפשרות לכוון את רמת הרגישות מהמיקרופון עצמו, הפופ פילטר המובנה, ארבעת התצורות השונות לקליטת השמע, התאורה, כפתור ההשתק, המעמד האיכותי ואיכות השמע שהוא מספק הופכות אותו ללא ספק לאחד המיקרופונים הטובים ביותר שניסיתי.
הופתעתי גם לגלות שהאיכות שלו מגיעה לאותה רמה כמעט כמו של ה- AT2020 USB+ שיש ברשותי, שאומנם הוא לא חדש אבל הוא נחשב למיקרופון מאוד איכותי, אך יחד עם זאת אין לו את כל מה שיש ל- QuadCast. אגב, אני באופן אישי הולך להשתמש אך ורק במצב קרדיואיד שהוא הכי מתאים לשימושים שלי.
סקירה למיקרופון HyperX QuadCast
מחירו של ה- QuadCast באמזון עומד על 125 דולר שאולי זה נשמע קצת יקר אבל בהתחשב בעובדה שהוא מגיע עם הרבה יותר תכונות מה- AT2020 USB+ ואיכות השמע שלו לא רחוקה בכלל מזו של ה- AT2020 USB+ שנמכר בגרסה החדשה ב- 155 דולר, הופכות אותו למיקרופון משתלם במיוחד והוא ללא ספק נותן תמורה למחיר.
אז לאחר שניסיתי את שני המיקרופונים זה מול זה, אם הייתי צריך לקנות עכשיו מיקרופון חדש, הייתי בוחר ללא ספק את ה- QuadCast של HyperX בזכות כל הפיצ'רים שהוא מציע, וכמובן גם בזכות איכות השמע הנהדרת.