כהורה זה קשה מאוד לעשות את זה, ואני אומר את זה מניסיון, אך למזלנו אנו נמצאים בעידן שבו זמינים לנו בשוק כל מיני כלים ומכשירים שבאמצעותם נוכל לפקח על הילדים מרחוק ולהיות קרובים אליהם גם כשהם לא נמצאים פיזית לידינו.
השעון החכם של קידיווטש הוא מוצר כזה. הוא יאפשר לכם לבדוק בכל רגע נתון היכן הילדים שלכם נמצאים, מה הם עושים, עם מי הם מדברים, להגדיר להם גבולות גזרה, לשוחח איתם בוידאו, וכל זה דרך השעון והאפליקציה המתקדמת שהחברה מציעה.
אז פניתי לחברת קידי תקשורת וביקשתי מהם שיישלחו לי את שני הדגמים המובילים שלהם – Kidimax ו- Kidistar 4G. שני הדגמים הללו מגיעים עם אותן תכונות, כולל תמיכה ברשת דור 4, אך הם מעט שונים בעיצוב.
בסקירה זו, אני אתייחס לדגם החדש והמוביל בין השניים – Kidimax 4G, כי אין ממש הבדלים ביניהם חוץ מהעיצוב, קיבולת הסוללה והבדל זניח בגודל המסך. ל- Kidimax 4G יש סוללת 680 מיליאמפר/שעה ול- Kidistar יש סוללת 700 מיליאמפר/שעה, שזה לא משמעותי ממש, וההפרש במחיר שעומד על 20 ש"ח. אגב, אני באופן אישי פחות מתחבר לעיצוב של ה- Kidistar בגלל המצלמה שבולטת מחוץ למסגרת של השעון ,לטעמי זה פחות יפה.
מה מקבלים באריזה
באריזה של השעון ניתן למצוא את השעון עצמו, כבל לטעינה שבקצה שלו יש מגנט שמתחבר לשעון בקלות, אגב, קידיווטש הוסיפו לאריזה עוד כבל אחד במתנה. יש גם מברג המשמש לשחרור הבורג שמחזיק את מגירת הסים, הוראות הפעלה, תעודת אחריות וכרטיס סים עם מספר שכבר מותקן בתוך השעון על ידי החברה.
עיצוב מדליק כמו שילדים אוהבים
השעון נראה מאוד מדליק לדעתי, וגם הילדים שלי חושבים ככה – מרוב שהם התלהבו ממנו, הם ביקשו ממני לענוד להם אותו ואז יצאו להסתובב איתו ברחוב ולהשוויץ בו.
השילוב של התכלת והכחול הכהה מאוד יפה ורצועות הגומי מאוד נעימות למגע. בהתחלה חששתי קצת שהילד שלי יפתח רגישות אליהן והן יגרמו לו לפריחה בעור, מפני שהעור שלו מאוד עדין ורגיש, אך לשמחתי זה לא קרה. הילדים שלי לא התלוננו על כך שהשעון לא נוח להם וגם לא ביקשו ממני להוריד אותו מהיד, שזה דבר מאוד חשוב מבחינתי, כי סך הכל הוא אמור להיות צמוד ליד שלהם במשך כל היום והם צריכים להרגיש נוח איתו, מבלי שירצו להוריד אותו.
השעון עצמו עשוי מפלסטיק קשיח ועמיד, אך חשבתי שהוא יגיע גם עם כיסוי גומי בנוסף שייתן לו אקסטרה הגנה, כי בואו נודה, ילדים שומרים פחות על הדברים שלהם ומשתוללים המון, אז הסיכוי שיקרה נזק לשעון הוא גדול יותר. אז אני לא יודע בוודאות עד כמה הוא עמיד בפני נפילות וזעזועים, אך אני מניח שקידיווטש לקחו את זה בחשבון והוא עשוי מחומרים מספיק איכותיים וחזקים שיעזרו לו לשרוד כמה מכות ונפילות.
בצד ימין של השעון יש כפתור חירום (SOS) שבאמצעותו ניתן לבצע שיחת חירום למספר נבחר בלחיצה ארוכה או לחזור למסך הראשי בלחיצה קצרה, או להדליק את המסך וגם לכבות אותו בלחיצה כפולה. אגב, כדי לחזור אחורה בתפריטים השונים תצטרכו להשתמש בכפתור החיוג הירוק שנמצא על המסך עצמו ולא בכפתור בצד.
הגדרה ראשונית וחווית שימוש
ההגדרה הראשונית של השעון מתבצעת בצורה מאוד פשוטה וידידותית. מורידים את אפליקציית קידיווטש שזמינה גם בחנות האפליקציות של גוגל וגם בזאת של אפל, מתקינים אותה בסמארטפון שלכם ולא של הילדים, יוצרים חשבון חדש ולאחר מכן מוסיפים את השעון לאפליקציה על ידי סריקת קוד ה- QR שנמצא בגב השעון. בנוסף, יש להזין גם את מספר הטלפון של הסים שנמצא בתוכו. את המספר תוכלו למצוא בכרטיס של הסים המצורף לאריזה.
כרטיס הסים שנמצא בתוך השעון שייך ל- 019 והוא יאפשר לכם לעבוד עם השעון במשך 24 שעות עד שתרכשו חבילה סלולרית. קידיווטש מציעה שלוש חבילות – החבילה הבסיסית ביותר היא חבילת Kidi Watch S, תמורת 12.90 ש"ח בחודש, תקבלו 200 מגה-בייט גלישה, 200 דקות שיחה ו- 200 הודעות.
החבילה האמצעית היא Kidi Watch L, תמורת 19.90 ש"ח בחודש, תקבלו 1 גיגה-בייט גלישה, 1000 דקות שיחה ו- 1000 הודעות בחודש. והחבילה הכי גדולה היא הקידיווטש Kidi Watch XL, תמורת 29.90 ש"ח בחודש ,תקבלו 1000 גיגה-בייט גלישה, 5000 דקות שיחה ו- 5000 הודעות. נכון לעכשיו, אני מסתפק בחבילה הקטנה שנקראת Kidi Watch S.
אז אחרי שהוספתי את השעון לאפליקציה של קידיווטש, נכנסתי להגדרות האפליקציה בסמארטפון שלי והוספתי אותי ואת אשתי לרשימת אנשי הקשר שבשעון, כך שהבן שלי יוכל לבצע אלינו שיחות קוליות ושיחות וידאו בקלות דרך אפליקציית אנשי הקשר המובנית בשעון שלו.
בנוסף, הגדרתי גם שני מספרי חירום – את המספר שלי ושל אשתי, כך שהוא יוכל להתקשר אלינו בצורה מהירה על ידי לחיצה ארוכה על כפתור ה- SOS שנמצא בצד ימין של השעון.
אם תרצו להחליף את הרקע במסך הבית תוכלו לעשות זאת על ידי לחיצה ארוכה במסך הבית, ולאחר מכן, לבחור את העיצוב הרצוי מבין כל העיצובים הזמינים.
האפליקציה מציעה מגוון אפשרויות שימושיות שיעזרו לכם לדעת ולהבין מה קורה עם הילד או הילדה שלכם והאם הכל בסדר איתם – באמצעות האפשרות "צילום מרחוק" תוכלו לצלם תמונה עם המצלמה המובנית בשעון, והתמונה תישלח אליכם תוך 5 שניות בערך (תלוי באינטרנט הסלולרי או ברשת האלחוטית שאליה אתם מחוברים) מהרגע שבו לחצתם על הכפתור.
לחיצה על המפה תאפשר לכם לראות את המיקום המדוייק שבו הילד שלכם נמצא, או יותר נכון, השעון שלו. אם לחשבון שלכם מחוברים מספר שעונים, תוכלו לראות את המיקום של כל אחד מהם במפה על ידי לחיצה על השעון הרצוי.
אם השעון אבד או נגנב תוכלו לאתר אותו באמצעות האפשרות "מצא שעון" שתגרום לו לצפצף עד שתפסיקו את הצפצוף ידנית דרך השעון עצמו. וגם אפשר להגדיר לקבל התראה בסמארטפון, רגע לפני שהסוללה בשעון מתרוקנת.
בהיסטוריית המיקומים תוכלו לראות את כל המקומות שבהם הילד שלכם היה, ואפשרות ה- "בריאות" תציג לכם כמה צעדים הוא עשה, כמה קלוריות הוא שרף, ואפילו כמה פעמים הוא התהפך בזמן השינה.
אפשרות נוספת שמאוד אהבתי היא "אזור בטחון", תוכלו להגדיר במפה מעין גדר וירטואלית סביב האזור שבו אתם מרשים לילד שלכם להיות, וברגע שהוא "עובר" את אזור הבטחון שהגדרתם האפליקציה תלשין עליו ותשלח לכם הודעה. ניתן גם לשלוח לבבות כפרס על התנהגות טובה, לשלוח הודעות קוליות ובאזור ההתראות תוכלו לראות את התאריכים והשעות שבהם נשלחו התראות חירום מהשעון.
לסיכום, העיצוב של האפליקציה הוא לא הכי מרשים שראיתי, אך היא מאוד ידידותית ונוחה לשימוש והיא כוללת את כל הכלים שהורים צריכים כדי לפקח על הילדים ולדעת שהכל בסדר איתם. האיכות של השיחות הקוליות טובה, אך במקומות רועשים קצת קשה לשמוע מה הילד אומר עם כל הרעש שמסביב, והאיכות של שיחות הוידאו מצוינת. לדעתי, תמיד עדיף לשוחח עם הילדים בוידאו מאשר בשיחות קוליות.
אגב, בהתחלה היו מעט בעיות עם שיחות הוידאו כמו "כשל בחיבור" או ניתוקים באמצע שיחה, אך לאחר שיחה קצרה עם שירות הלקוחות של החברה ושינוי מספר הגדרות, הכל הסתדר.
גם ה- GPS עובד מצוין והמיקום של השעון התעדכן במפה בכל פעם שלחצתי על כפתור המיקום. בשורה התחתונה, כל האפשרויות שנמצאות בתוך האפליקציה עובדות נהדר ותכלס לא היה חסר לי כלום. ומה עם הסוללה ? היא מספיקה בערך ליום אחד, וזה תלוי מאוד בהגדרות של מצב השינה שהגדרתם באפליקציה.
סקירת וידאו לשעון החכם של קידיווטש Kidimax 4G
ה- Kidimax נמכר ב- 399 ש"ח, וה- Kidistar 4G ב- 379 ש"ח, שניהם מגיעים עם אותן תכונות ואפשרויות, וההבדלים ביניהם, הם בעיצוב, בגודל המסך, ובקיבולת הסוללה. מדובר על הבדל לא כל כך משמעותי לדעתי.