במארז תמצאו מעבד Ultra 7 155H של אינטל, כרטיס גרפי GeForce RTX 4050, זיכרון RAM בנפח 32GB, ונפח אחסון בסך 1TB. גודל המסך עומד על 14.5 אינץ' המציע רזולוציה 2.8K ומצויד בפאנל OLED, עם קצב ריענון בתדר 120Hz. נתונים נוספים כוללים מערך אודיו בן 4 רמקולים, יציאת Thunderbolt 4, סוללת 73Wh וטעינת Rapid Charge Express מהירה.
גוף קומפקטי ונראות מוקפדת
נפתח במידות והנראות. אין דרך אחרת לומר זאת, ה- Pro 7 הוא פשוט מחשב יפיפה. נראות מוקפדת ומהודקת, שכוללת גוף דק עשוי אלומיניום, מידות קומפקטיות (אורך 32 ס"מ, רוחב 22 ס"מ ועובי 1.6 ס"מ) ומפרקיות אלגנטית של 180 מעלות גרמה להרבה קולגות לחטוף מבט מסוקרן במהלך תקופה הבדיקה שלנו.
משקל המחשב, כ- 1.58 ק"ג לא מורגשים כלל בהתחשב באיכות התצוגה וכוחות העיבוד אליהם נתייחס בהמשך – ורק משקל המטען הורס מעט את החגיגה עם 510 גרם שמנמנים, שמקשים על נוחות הנשיאה. כבר פגשנו במטענים יותר צנומים אצל המתחרות.
ב- Pro 7 זמינים לא מעט מחברים שימושיים: יציאת USB-A בודדת בגרסת 3.2 Gen 1 התומכת ב- Always On, כך שניתן להטעין דרכה אביזרים גם כשהמחשב כבוי. כן זמינות שתי יציאות USB-C, אחת בגרסת USB 3.2 Gen 2 עם תמיכה בהעברת חשמל (PD 3.0) והעברת וידאו (DisplayPort 1.4) והיציאה השנייה בתקן Thunderbolt 4 המבוקש שתומכת גם כן בטעינה והעברת וידאו, וכן העברת קבצים במהירות 40Gbps. יציאות נוספות במערך כוללות HDMI 2.1 עם תמיכה ברזולוציה 4K בתדר 60Hz ויציאת אוזניות + מיקרופון משולבת.
נוכחות ה- Thunderbolt 4 נחוצה כאן במיוחד עבור העברת קבצים כבדים, בין אם אלה תמונות שטרם עברו ריטוש או חומרי וידאו לא מעובדים, הזדקקנו למהירות קבצים גבוהה במיוחד. חבל רק שאין בנייד יציאת Ethernet כי קרה לא אחת שעבדנו בעמדה זמנית ונאלצנו להוריד חומרי גלם מ- Drive של גוגל, הליך שארך הרבה יותר זמן דרך Wi-Fi לעומת חיבור ישיר של כבל רשת לנייד. ברור שמתאם USB ל- RJ45 היה פותר את זה ברגע, אבל בלנובו לא מספקים במארז אחד שכזה. הוגן להסיק שבתמורה ליציאת כבל רשת היינו משלמים בגוף יותר עבה – כך שנדמה שבנושא זה בלנובו העדיפו נראות על פני פונקציונליות.
פאנל ה- OLED ממשיך להרשים
עוברים לתצוגה. גודל המסך עומד על 14.5 אינץ', נתון שמתגמל במשקל נמוך של המחשב וקומפקטיות נשיאה נאה, אבל גם תצוגה מוגבלת מאוד בתפעול פיצול מסכים, למשל. התצוגה לפחות מפעימה ופאנל ה- OLED לא צריך יותר מדי הקדמות. הגוונים שחורים עמוקים ותמיכה בסולם הצבעים 100% DCI-P3 מעניקה את הצבעים המדויקים ומלאי-החיים שתבקשו עבור עריכת תמונות וסרטונים. גם הבהירות שעומדת על 400nits התגלתה כמצוינת, בין אם זה במשרד סגור או בהתמודדות ישירה מול השמש.
לא בטוח שהרזולוציה החדה כאן (1800×2880 פיקסלים) תורגש על פני מסך בגודל 14.5 אינץ', אבל מן הסתם תידרש יותר עבור שימושים מקצועיים – וגם בידוריים. תמיד נעדיף לצפות ביוטיוב בתכנים רחבים מרזולוציית 1080p הסטנדרטית והמשעממת ועל עריכה אין מה לדבר. בין אם זה דיוק גוונים בתוכנת Lightroom או עריכה ב- CapCut, Clipchamp ודומיהן – הרבה יותר נוח לערוך וידאו בתוכנה עם טיימליין רחב וחלונות ארוכים בצד שיוקצו עבור חומרי הגלם, תצורת עבודה שכל עורך וידאו יעריך.
קצב הריענון המקסימלי עומד על 120Hz, תדר שתמיד נעדיף על פני ה- 60Hz הסטנדרטיים והפושרים, גם אם מדובר בתכונה שנחשבת לזללנית סוללה. על הנייר הנתון יעיל בגיימינג אבל לטעמנו הרבה יותר אקפטיבי בשימוש יום-יומי ויש משהו בזריזות האלגנטית שמספק התדר הגבוה שגורם למשתמש להרגיש מקצועי ויעיל יותר. אבל אולי זה רק אנחנו.
אבטחה וסאונד
במחשב אין סורק טביעת אצבע, רק סורק פנים שדווקא עובד מעולה – אבל רק כשמיישרים אליו מבט מושלם. זוויות וחצאי פנים לא יעבדו עליו, שזה אולי סימן לאבטחה מוקפדת, אבל גם כרוכה ביותר מדי תנועות פנים קלות ושינויי זווית רק כדי שהחיישן יועיל בטובו לזהות אותנו. לפעמים זה לוקח שניה ולעיתים זה אורך גם 5-10 שניות, עד שבמקרים מסוימים פשוט וויתרנו והקשנו ידנית את ה- PIN. האם זה מעיד על אבטחה גבוהה ? כנראה שכן. האם זה נוח למשתמש ? הרבה פחות.
מערך האודיו מורכב מרביעיית רמקולים, שני וופרים בהספק 2W ועוד שני טוויטרים בהספק 2W. בתוכנה זמין גם האקולייזר של Dolby Atmos, להתאמת הסאונד לכמה ייעודים טיפוסיים. העניין הוא כזה: איכות הרמקולים מצוינת, כזו שמגישה פירוט הרבה יותר נדיב מהרמקולים הממוצעים שתמצאו בכל Notebook סטנדרטי. השאלה הגדולה היא האם איש המקצוע שעורך סרטונים יסתפק באותה איכות ולא ממילא יעבוד עם אוזניות, כמו שהוא כנראה רגיל לעבוד ? לכאן או לכאן, אף פעם לא נתלונן על רמקולים איכותיים – והם בהחלט נוכחים בגאון ב- Pro 7.
ביצועים
לפני שנבחן את הביצועים, נציץ במפרט: מעבד Ultra 7 155H של אינטל תומך בתדר של עד 4.8GHz, לצידו כרטיס מסך GeForce RTX 4050 המחוזק ב- VRAM בנפח 6GB מסוג GDDR6 וכן נוכח כונן SSD בנפח 1TB בתקן PCIe 4.0 עבור אחסון הקבצים האישיים שלכם.
פתחנו במבחן הביצועים של Cinebench R23, שאמור בעיקר להעיד על יכולות המעבד בפני משימות מבוססות 3D, בין אם זה גיימינג או עריכת וידאו מתקדמת, אבל גם כזו שאמורה להעיד על כוחו של המעבד בכללי לעומת מתחריו הסמוכים.
בבדיקה הראשונה קיבלנו 15,566 נקודות ב- Multi-Core, תוצאה לא נמוכה כלל, בטח לא עבור משימות משרד סטנדרטיות ומורגש שמעבד ה- Ultra 7 155h נוכח כדי לעבוד ברגעים קשים. חשוב גם לזכור את האמת המרה: תוצאות סמוכות לו היו של מעבד ה- i9-9880H (מעבד ישן מהדור ה- 9 שהושק ב- 2019) ומעבד AMD Ryzen Threadripper 1950X המקצועי שהושק אי שם ב- 2017, לא פחות.
הרמנו הילוך דרך תוכנת Vantage שבמחשב ,העברנו את המעבד למצב Performance וכרטיס המסך הופעל על Overclock. התוצאות עלו במעט, ל- 16,744 נקודות, שלפחות הפעם עקפו את ה- Threadripper 1950X ומאוד התקרבו למעבד ה- Ultra 9 185H.
לאחר מכן, עברנו לגיימינג "אמיתי". השארנו את מצב Performance פועל (כשהמחשב מחובר לחשמל כמובן) וכרטיס המסך נותר על OC כדי לסחוט את הביצועים העדיפים ביותר מהמחשב. פתחנו את הבדיקה עם משחק ההרפתקאות Hogwarts Legacy. לא עשינו למחשב חיים קלים: הרזולוציה עמדה על 1800×2880 פיקסלים, הגדרות הגרפיקה כוונו על Ultra, אבל גם DLSS Quality פועל כדי להקל על קצב הפריימים. התוצאה נעה בין חלשה לבינונית, עם קצב פריימים שנע בין 36-42FPS.
בדקנו את המחשב עם משחק פחות תובעני, Gotham Knights. הרזולוציה נותרה מקסימלית, אבל הפעם הגדרות הגרפיקה עמדו על High ברובן. התוצאה יותר החמיאה למחשב, עם סביבות 59-64FPS שסיפקו חוויית גיימינג הרבה יותר חלקה ומהנה.
לקינוח סחטנו את הנייד עם עבודות גרפיקה בתוכנת Photoshop, יצירת וקטורים ב- Illustrator ותיקוני צבע ב- Lightroom והכל עבד בזריזות ראויה לציון. כלומר, מוצרי Adobe שאנחנו משתמשים בהם ביום-יום רצו עליו נהדר, אבל לא בטוח שאפשר להגיד את אותו דבר על התוכנות היותר תובעניות שלהם כמו After Effects ו- Premiere, למשל.
סוללה מפתיעה – כשהיא בשימוש משרדי
הנייד צויד בסוללת 73Wh, עם תמיכה בטעינת Rapid Charge Express מהירה והבטחה שבתמורה ל- 15 דקות טעינה נקבל כ- 3 שעות פעילות.
במארז קיבלנו גם מטען שחרחר וגדול יחסית בהספק 140W. נתחיל מזמני הטעינה: חיברנו את ה- Pro 7 לחשמל ולא השתמשנו בו כלל. בתוך רבע שעה צברנו כ- 42% ורבע שעה נוספת השגנו עוד 29%, כלומר עלייה מתונה יותר בבדיקה השנייה שמעידה על כך שהטעינה המהירה אפקטיבית רק בהתחלה, בדומה להרבה תכונות שמבטיחות "טעינה מהירה". בשורה התחתונה, צברנו בתוך 30 דקות טעינה כ- 71% סוללה, תוצאה לא רעה בכלל. תוך סביבות 55 דקות קיבלנו סוללה טעונה במלואה, עוד נתון מרשים.
מבחינת חיי סוללה, בלנובו מבטיחים כ- 20.8 שעות צפייה בסרטון ברזולוציה 1080p – רק צריך לזכור שמדובר בתנאים נוחים יחסית כמו בהירות נמוכה (150nits) ורק כאשר מנוגן קובץ מקומי, כלומר שאינו מנוגן בסטרימינג. נתחיל מהחלק הפחות-מפתיע ואל תצפו ליותר מדי בזמני גיימינג. ב- Hogwarts Legacy למשל בקושי שעת משחק הספקנו לסחוט מהמחשב וגם זה היה תחת הגדרות גרפיקה די סולידיות, שהרי המחשב לא היה מחובר לחשמל ויכולות העיבוד פחתו בהתאם.
בשימוש משרדי ה- Yoga Pro 7 חזר להבריק: הנייד שירת אותנו במשך יום שלם במשרד והציע בערך 8.5 שעות פעילות, תוצאה טובה. חשוב גם להדגיש שבמהלך היום הבהירות עמדה ברוב הזמן על 50% וקצב הריענון שונמך ל- 60Hz, פשוט כי לא היה צורך ליותר מכך עבור המטלות המשרדיות שלנו.
יתרונות
- יציאת USB-C בתקן Thunderbolt 4
- טעינה מהירה – צברנו 71% סוללה בתוך 30 דקות טעינה
- חיי סוללה ארוכים בשימוש משרדי
- תצוגת OLED וקצב ריענון בתדר 120Hz
- רמקולים עוצמתיים ומפורטים יחסית לקטגוריה
חסרונות
- חיישן פנים לא סלחן במיוחד
- מטען כבד
- ללא יציאת RJ45
- לא מתאים לגיימינג מתקדם, למרות כרטיס המסך המקצועי
לסיכום, הוא בורך בכוחות עיבוד מרשימים פי כמה מהנייד המשרדי הממוצע – אבל גם תובע תג מחיר תואם לכך ועדיין אינו חזק דיו כדי לסמוך עליו בגיימינג מאתגר.
נדמה שה- Yoga Pro 7 יתאים למשתמשים עם דרישות הביניים. מעצבים גרפיים, עורכי וידאו וכל מי שצריך לעבוד במהירות וביעילות על הפרויקט המקצועי שלו. יש למחשב היוגה החדש של לנובו עוד כמה מעלות שראוי לציין: הוא נאה למראה ולא הפסיק לקבל מחמאות מהסביבה, חיי הסוללה שלו ארוכים בשימוש משרדי שגרתי ופאנל ה- OLED בשילוב קצב ריענון 120Hz יספקו לכם איכות תצוגה לעילא.
ה- Yoga Pro 7 מוצע במחיר של החל מ- 6,999 ש"ח למפרט הבסיסי ועד ל- 10,199 למפרט הגבוה. הוא זמין בגוון Luna Grey והיבואנית הרשמית מעניקה 3 שנות אחריות.