סקירה: Logitech G515 LIGHTSPEED TKL – ביזנס אנד פלז'ר

ה- G515 LIGHTSPEED TKL מבית Logitech היא מקלדת גיימינג אלחוטית שמבטיחה להציע "ביצועים גבוהים ופרופיל נמוך", לפי היצרנית. במפרט: מקשים בעל פרופיל נמוך עם מרחק הפעלה קצר יחסית, עיצוב דק, תמיכה בשלושה סוגי חיבורים, תאורת RGB מפותחת ותוכנה ייעודית.

מקלדת TKL מאופקת

נתחיל בענייני מידות נראות: נתוניה הפיזיים לא גדולים מדי וכמקלדת TKL, היא נחשבת ל- "חסכונית" במקום ולא תורגש מדי על שולחן העבודה שלכם: רוחבה 36 ס"מ, אורכה 15 ס"מ וגובהה בשיא 2.2 ס"מ – נתון צנוע שרומז על הפרופיל הנמוך שלה. 

 

משקלה משמעותי, כ- 880 גרם, שלרוב מעיד על בנייה מסיבית ומחוזקת, בין אם זה ברמת המתגים או שלד המקלדת. אורכו של הכבל המצורף הוא כ- 1.8 מטרים. נראות ה- G515 אלגנטית מאוד. אין כאן מקשים מקושקשים בגוונים צעקניים או סימני גיימינג קרביים – והיא אפילו עלולה להיחשד כמקלדת משרדית מרוב האיפוק שהיא משדרת. זה עניין של טעם אישי כמובן, אבל אנחנו מאוד אהבנו את הקו הסולידי.

בתחתית המקלדת יש צמד רגליים שמציעות זווית בשיפוע 4 ו- 8 מעלות, עניין קריטי כשמתחשבים בפרופיל הטבעי הנמוך של המקלדת.

מקלדת מומלצת לגיימינג ועבודה משרדית Logitech G515 LIGHTSPEED TKL

כמקלדת המאופיינת במבנה TKL, יש לה גם כמה חסרונות קטנים שכדאי להכיר: ראשית, תשכחו מהמקלדת הנומרית, כלומר מקשי הספרות המסורתיים שבצידה הימני של המקלדת הסטנדרטית המלאה. בכך למעשה המקלדת בחלקה הימני מתחילה ישר ממקשי החיצים ומקשי העריכה הטיפוסיים, כמו PG up/down , End , Del וכו'.

למרות ייעוד הגיימינג שלה, גם אין כאן מקשי מאקרו ייעודיים ואם אתם שחקני MMORPG או משתמשים שאוהבים את הקיצורים המורכבים שלהם במרחק הקשת כפתור – לצערנו ה- G515 לא מציעה זאת במקש ייעודי שינותב לנושא.

עניין אחרון ומאכזב לא פחות זה שאין למקלדת יציאת USB Passthrough כך שניתן יהיה לחבר למקלדת אביזרים היקפיים והם ייקלטו כאילו הוכנסו ישירות למחשב – מדובר בפיצ'ר מבוקש במקלדות גיימינג.

ומה לגבי גיימינג ?

עוברים לביצועים במשחקים, אך לא לפני שנציץ קודם במפרט הטכני: למתגים מרחק הפעלה נמוך במיוחד, כ- 1.3 מ"מ וכוח הפעלה של 45 גרם בגרסה הטקטלית, זו שקיבלנו לסקירה. עומק הלחיצה המלא עומד על 3.2 מ"מ – לא משמעותי במיוחד, בטח אחרי כמה מקלדות גיימינג שבדקנו לאחרונה שמציגות עומק לחיצה של 4 מ"מ ועומק הפעלה של 2.2-2.8 מ"מ משמעותיים למדי, בטח לעומת ה- 1.3 מ"מ שתמצאו ב- G515.

הסוויצ'ים (מתגים) של ה- Logitech G515 LIGHTSPEED TKL

נגיע לשורה התחתונה: המקלדת התגלתה כמצוינת לקלדנים מהירים ואם אתם מספיק מנוסים בהקשה זריזה ותכליתית, בין אם זה עריכת טקסטים או ברגעי גיימינג מהירים, ה- G515 תעמוד בקצב שלכם. כל הסקירה שלפניכם הוקלדה עם מקלדת הגיימינג ואיך לא, השתמשנו בה עבור משחקי Warzone מהירים שגם חשפו ביצועים אלחוטיים מצוינים הודות לדונגל ה- LIGHTSPEED.

אגב אלחוטיות, ה- G515 תומכת בשני סוגי חיבורים נוספים: בלוטות' (Bluetooth) וחיבור קווי, כך שאם תבקשו להשתמש במקלדת שלא דרך הקישורית הזללנית בתדר 2.4GHz, עומדות לרשות המשתמש אפשרויות נוספות. כן נוסיף שכשחיברנו את המקלדת בצורה חוטית למחשב לא חווינו שום הבדל בזמן התגובה, שהרי אמור להיות משופר כשמחברים את המקלדת ישירות למחשב – מחמאה גדולה לקישורית האלחוטית בטכנולוגיית LIGHTSPEED.

ומה לגבי עמידות ? ראשית נציין שמדובר במקשי PBT, פלסטיק שנחשב לעמיד במיוחד ומוערך בקטגוריית הגיימינג. יש כאן גם ציפוי כפול (Double-Shot) שאמור להבטיח שההדפסים שעל גבי המקשים לא יישחקו בשנים הקרובות. יש רק עניין אחד מצער שצריך להתייחס אליו: סימני האותיות שמעל המקשים מופיעים בגוון שקוף, מה שאומר שאם תכבו את התאורה לגמרי, המקלדת תישאר ללא שום סימון על גבי המקשים. זה אולי לא דרמטי למנוסה בהקלדה עיוורת, אבל מי שמעדיף סימנים בולטים על המקשים, ייאלץ להדליק את התאורה למשך כל השימוש במקלדת – ובכך לפגוע משמעותית בחיי הסוללה. מה שמוביל אותנו לעניין הבא.

צריך גם לדבר על G HUB, תוכנת הגיימינג שמעניקה עוד המון כלים חשובים לגיימר המתקדם. המקלדת מן הסתם לא תדרוש מכם את ההתקנה שלה, אבל בכך גם תימנעו מעצמכם המון כלי גיימינג מצוינים. ראשית, ענייני מיפוי מחודש של כל מקש בנפרד, הקמת פרופילים לפי שימוש ושיוך לתוכנה/משחק, הגדרת תאורת RGB ושליטה על חיי הסוללה – יש גם יש, כמצופה מכל מקלדת גיימינג מקצועית.

ההערות היחידות שלנו נגעו בעיקר לפן הטכני של התוכנה. היא לא מהודקת עד הסוף, אפילו קרסה לנו פעם או פעמיים ונחשפנו לכמה באגים קטנים מעצבנים הנוגעים לתאורת ה- RGB ולעורך מאקרו שהדרך להגיע אליו התגלתה כסבוכה במיוחד. זה לא שה- G HUB לא שימושית, אבל היא הייתה יכולה להיות הרבה יותר ידידותית למשתמש.

התוכנה G HUB של Logitech

סוללה טובה – עד שהתאורה משתלבת

בלוג'יטק מבטיחים עד 36 שעות פעילות בתמיכה סוללת נטענת מובנית במקלדת – אבל לא מציינים באילו תנאים מדובר. במציאות, קיבלנו תחזית יותר אופטימית: בבדיקת המקלדת בחיבור הדונגל, עם תאורה סטטית בבהירות 100%, התוכנה הצביעה על 57% אחוזי סוללה וסיפקה הערכה של 25 שעות פעילות, כלומר סביבות 45-50 שעות בסך הכל, אם אנחנו נדיבים.

צמצמנו את התאורה לבהירות של 15% ואחרי חצי שעה בדקנו שוב את סטטוס הסוללה: התוכנה הצביעה על 55% אחוזי סוללה והערכה של 45 שעות סוללה – תוצאה הרבה יותר מחמיאה. כיבוי מלא של התאורה הביא להערכה של 146 שעות סוללה, כלומר סביבות 300 שעות פעילות, שמראות עד כמה בזבזנית אנרגיה תאורת ה- RGB. 


לצורך המחשה נוספת, גילינו פער משמעותי בצריכת המתח כשהתאורה פועלת בבהירות מקסימלית (29mW) לבין כשהיא כבויה (5mW), בדיקה שנערכת תחת אפקט Color Wave. מדובר בעניין שצריך לקחת בחשבון אם ה- G515 צפויה להצטרף לסט אפ האלחוטי שלכם, בטח אם הוא מבוסס תאורת RGB מנקרת עיניים.

יתרונות

  • מצוינת גם לגיימינג וגם להקלדה שוטפת
  • אלחוטיות LIGHTSPEED מהירה ויציבה
  • שיפוע בשלוש מדרגות
  • איכות בנייה מצוינת, מקשי PBT

חסרונות

  • תוכנת G-HUB לא חפה מבאגים והגישה לפקודות מאקרו מסובכת
  • פרופיל נמוך מאוד שעלול לדרוש עקומת למידה ממושכת
  • תאורת RGB זללנית סוללה
  • נטולת USB Passthrough

לסיכום, יש לה תאורת RGB זללנית, תכונות מתקדמות בתוכנת G HUB ועיצוב ה- TKL חסך לנו מקום על שולחן העבודה שלנו. יותר מהכל, ה- G515 LIGHTSPEED TKL היא מקלדת גיימינג שהתגלתה כיעילה גם להקלדה "משרדית" וגם ברגעי גיימינג תחרותיים, תוצר של עומק לחיצה נמוך ומהירות תגובה פנטסטית בתמיכת הקישורית האלחוטית בטכנולוגיית LIGHTSPEED.

למי תתאים המקלדת החדשה של לוג'יטק ? בעיקר לקלדנים נמרצים, שמעת לעת גם מוצאים זמן לשלב גיימינג בזמן הפנוי שלהם.

ה- G515 LIGHTSPEED TKL זמינה בצבעי שחור ולבן ומחירה עומד על 649 ש"ח. היבואנית הרשמית מעניקה אחריות למשך שנתיים.

אולי יעניין אותך גם