צמיד כושר פופולרי ומשתלם במיוחד – סקירה Mi Smart Band 5

את ההבדל המשמעותי ביותר בין הדור הנוכחי של רצועת הכושר של שיאומי, Mi Smart Band 5, לביו קודמותיה בתפקיד, רואים מיד כשמוציאים אותה מהקופסה בה היא מגיעה - אמבטיית הטעינה נעלמה.

שיאומי (Xiaomi) למעשה תיקנה הפעם את הדבר הכי מעצבן שהיה ב- Mi Band 4, ובעצם גם ב- 3 וב- 2, הצורך להוציא את ההתקן עצמו מתוך הרצועה שלו ואז להשחיל אותו בכוח לתוך התקן טעינה שנראה כמו אמבטיה קטנה בכדי להטעין אותו. זה אומנם לא קרה יותר מדי, כי בכל זאת הסוללה החזיקה מעמד היטב, אבל זה עיצבן מצד אחד ומצד שני זה היה יותר תמוה אפילו ממעצבן. וזה היה תמוה בצדק, כי עובדה שיש פתרון: מטען קטן, עם כבל קצר באורך של כחצי מטר בלבד – והנה עוד שאלה: למה, כזה קצר ? הוא מתחבר באמצעות שני מגנטים חזקים יחסית לחלק האחורי של ה- Mi Smart Band 5 מלמטה ועושה את העבודה יחסית מהר. הוא גם לא מתנתק כל כך בקלות ואנחנו יודעים כי ניסינו לטלטל אותו לצדדים ומעלה/מטה. בסוף זה קורה, אבל לא כל הזזה מקרית גורמת לניתוק.

הצמיד החכם Mi Smart Band 5 בזמן טעינה

ודרך אגב, זה לא אומר שאם רוצים אי אפשר להוציא את ההתקן החכם מתוך הרצועה שלו, ואפילו בלי מאמץ מיוחד. הסיבה לכך יכולה להיות שסתם רוצים לבדוק אם אפשר, או משהו פרקטי יותר כמו הרצון להחליף לרצועה בצבע אחר, ובדיוק כמו בהשקה של ה- Mi Band 4, הרצועות הצבעוניות הנוספות היו מוכנות למכירה במקביל.

לא רק מנגנון טעינה חדש

אם אנחנו לא טועים אלו בפועל אותן רצועות סיליקון, שדורשות ניקוי דחוף לאחר כמה ימי שימוש, כי הגודל הפיזי של ההתקן החכם לא ממש השתנה, וגם העיצוב הכללי לא. המסך שטוח כמו ב- Mi Band 4 אחרי שהיה עגלגל בגרסה השלישית, והוא מציע את אותו פאנל AMOLED יפה ומוצלח כמו בדגם הקודם אבל בפועל, הוא גדול יותר ב- 15% בערך לעומת הדור הקודם עם צמיחה מ- 0.95 אינץ' ל- 1.1 אינץ' וכן שיפור רזולוציה ל- 126×294 פיקסלים מ- 120×420 ושיפור נוסף בבהירות מ- 400 ל- 450 ניט – אבל עדיין קשה לקרוא את התצוגה באור שמש ישיר.

למרות השינויים הללו הגודל הפיזי הכללי של המסך עם המסגרת שלו נותר זהה. מה שנעלם הוא העיגול למטה שסימן את מקום כפתור המגע הראשי המשמש לחזרה למסך הבית או מסך אחד אחורה – הוא שם, קטן יותר, אבל הפעם בלי סימון, כדי לפנות מקום לתצוגה עצמה. שינויים נוספים כוללים סוללה קטנה יותר ב- Band 5 מאשר ב- Band 4 עם נפח של 125mAh מול 135mAh בדור הקודם, והמשקל קטן עוד יותר ועומד על פחות מ- 15 גרם לעומת קצת יותר מ- 22 גרם בדור הקודם.

עיצוב מרשים Mi Smart Band 5

מנגנון הסגירה של הרצועה נותר כמו שהוא: מושכים את הקצה עם הפין דרך הטבעת של הקצה השני עד לחור שמגיעים אליו ותוקעים אותו פנימה. לפין יש מעט בליטה בקצה כך שלמרות שפעולת הסגירה קשה מעט לביצוע עם יד אחת, ברגע שהוא נכנס למקום הוא מחזיק מעמד היטב ולא נשלף החוצה אלא אם מתכוונים לכך במשיכה. לא אלגנטי אבל יעיל, כפי שכבר מוכח פעם נוספת ברצועות הכושר בסדרת ה- Mi Band של שיאומי.

ויש עוד כמה דברים שנותרו כמו שהם: אותו מעבד DA14697 של חברת דיאלוג, ואותה כמות זיכרון קטנה שעומדת על 512KB זיכרון RAM ו- 16MB זיכרון אחסון.

חווית שימוש

למה מעט זיכרון? אחד ההיבטים המוצלחים שכבר הוצגו ב- Band 4 הוא האפשרות להחליף לרצועה את תמונת התצוגה ולבחור אחת מבין עשרות רבות שקיימות באפליקציה. אבל השעון יכול לאחסן רק שש תמונות, ארבע מהן ברירת מחדל, כך שאם רוצים להתקין תמונה חדשה, היא מוחקת אחת מהשתיים שהועברו. לא ממש נורא, אבל דוגמית קטנה.

האפליקציה היא כמובן, למי שמכיר את סביבת העבודה, Mi Fit שהיא זו שמשמשת לא רק למעקב אחר הפעילות הספורטיבית של המשתמש אלא גם כיד לתחזק את השעון, להחליף תצוגה, כמוזכר לעיל, לעדכן קושחה, לקבוע אלו אפשרויות יוצגו בשעון מבין האפשרויות הזמינות – לדוגמה: התראת חוסר פעילות של שעה או SMS נכנס, ואפילו שימוש ברצועה כדי לפתוח את הטלפון מנעילה במקום להשתמש בסיסמה או בטביעת אצבע.

האפליקציה של Mi Smart Band 5

התגובתיות של התצוגה טובה למדי אך יש צורך בתרגול קל שכולל ביצוע מחוות בניחותא ולא במהירות גדולה מדי. מחליקים מעלה או מטה כדי לעבור בין האפשרויות, לוחצים על האפשרות הרצויה כדי לעבור אל התצוגה שלה ואז לפעמים צריך להזיז את האצבע, במתינות, שמאלה/ימינה או מעלה/מטה, כדי לראות את כל הנתונים ואת כל מסכי המשנה. לחיצה על החלק התחתון מתחת לתצוגה עצמה, כפי שנכתב לעיל, היכן שהיה פעם ציור של עיגול – מחזירה מסך אחד אחורה או למסך הראשי.

עברית הפוכה וחיי סוללה ארוכים במיוחד

למרות ההקטנה של הסוללה, זמן הסוללה המרבי עדיין נותר למעלה משבועיים. עם זאת, הוא מתקצר אם מפעילים את מעקב השינה באופן קבוע, או אם בוחרים לאפשר לרצועה לנסות לזהות לבד את הפעילות הספורטיבית שמבצעים – ויש 11 כאלה הפעם לעומת 7 בסיבוב הקודם, או אם נותנים לה לבדוק את ה- PAI האישי באופן רציף, שהוא מדד חדש ששיאומי הוסיפה לאחרונה כעוד אמצעי לדחוף את המשתמשים הספורטיביים מעט יותר קדימה, ומזכיר במידת מה את מדד הפעילות הלבבית ב- Google Fit.

בפועל, כשכל האפשרויות הללו היו פעילות, הרצועה הצליחה למשוך בקלות כמעט 9 ימים מרגע שהוטענה במלואה ועד שעל התצוגה הופיעה אזהרה שנותרו 10% בלבד מהסוללה זמינים. די והותר, זאת הייתה אחת מנקודות החוזקה שלה, וגם של רצועות אחרות, בהשוואה מול שעונים חכמים עתירי ביצועים.

אבל Mi Smart Band 5 נופלת שוב בהיבט של העברית. אומנם היא מציגה עברית, אבל באופן משובש כל כך שההתראות למעשה אינן שמישות מעבר לכך שאפשר לדעת שיש הודעה. מי שההתראות חשובות לו, כנראה שהרצועה לא תתאים לו במצבה הנוכחי, חד וחלק. לא מובן מדוע הנושא לא טופל עדיין, במיוחד שיש רצועות מתחרות שעברית ממש לא מרגשת אותן – כולל התצוגה של האפשרויות השונות.

ומה עם הדיוק? אם אתם ספורטאים מקצוענים אתם לא תבחרו להחליף שעון חכם ייעודי ברצועה ולא משנה של איזו חברה. כמו קודמתה, הדיוק לא ממש מדויק. פעם המרחק בצעדים היה קרוב למציאות, פעם היה פחות, ופעם הראה יותר. ההפרשים נעו סביב ה- 10% וקצת יותר לעומת שעון חכם שכבר הוכח בבדיקות קודמות כמדויק כמעט לחלוטין.

לרכישת צמיד הכושר Mi Smart Band 5

פעילות ספורטיבית עם ה- Mi Smart Band 5

אז לקנות או לא?

המחיר הרשמי של Mi Smart Band 5 עומד על 199 שקלים בישראל, ובמחיר הזה, התמורה שהיא מעניקה טובה מאוד ללא צל של ויכוח. היא נוחה מאוד לשימוש, היא לא מורגשת על היד כמעט, והיא גם תומכת בשחייה בעומק של עד 50 מטרים – אם כי אין אחריות לחדירת נוזלים.

היא בהחלט יכולה לגרום לכם להתחיל לזוז, וגם אם היא לא לגמרי מדויקת, היא בהחלט מספקת תמונת מצב קרובה מאוד לאמת על הבריאות והספורטיביות של המשתמש, כולל כמובן קצב פעימות הלב. למדד הלחץ היינו מתייחסים קצת פחות ברצינות.

תודה לקבוצת המילטון, היבואנית הרשמית של שיאומי בישראל, שסיפקו לנו את הצמיד לסקירה.

אולי יעניין אותך גם