המחליפים האופטימליים: 3 מודמים ראוטרים שיכולים להחליף את אלה שבזק מציעה ללקוחותיה

יש לא מעט לקוחות של בזק שפתאום, ביום בהיר אחד, מחליטים שהם לא מרוצים יותר מהמודם משולב נתב של בזק שיש להם בבית או במשרד, או משאר הדגמים שהיא מציעה ברשת החנויות שלה "בזקסטור", והם מעוניינים לרכוש מודם ראוטר חדש ומתקדם יותר, כזה שיש לו טווח שידור גדול, חזק ויציב יותר (שמגיע עם יותר אנטנות ותומך בתקנים האלחוטיים החדשים ביותר), עם ביצועים טובים יותר ותכונות ופיצ'רים מתקדמים שאין בראוטרים שבזק מציעה ללקוחותיה בתשלום חודשי.

אומנם כל זה נשמע טוב ויפה, אבל רגע לפני שאתם לוקחים החלטה ורצים לחנות המחשבים הקרובה לביתכם כדי לקנות נתב חדש שיחליף את זה של בזק, חשוב שתדעו שגם אם תקנו נתב טוב ואיכותי שיעניק לכם גלישה מהירה וטובה יותר ללא ניתוקים, לא תקבלו עליו תמיכה מנציגי התמיכה של בזק – לא במהלך החיבור הראשוני ולא במקרה של תקלה במהלך השימוש השוטף. לכן, אם אין לכם מושג איך להתקין ולהגדיר את הראוטר, אנו מציעים לכם להזמין טכנאי מחשבים מוסמך ומנוסה שכבר התקין בעבר מודם-ראוטר על התשתית של בזק ויודע איך להגדיר את כל ההגדרות, כך שהוא יעבוד בצורה המיטבית.

דרך אגב, אנו ממליצים לכם לקרוא את הטיפים לגלישה אלחוטית שכתבנו בעבר, המדריך הזה עזר להרבה אנשים לגלוש באופן מהיר ויציב יותר.

תכונות חשובות שיש למודמים משולבי נתב התומכים בתשתית של בזק

אז במאמר זה נציע 3 דגמים של ראוטרים איכותיים ופופולריים שנמכרים בישראל שיכולים להתחבר לתשתית של בזק ולהעניק לכם גלישה איכותית – גם בצורה חוטית וגם בצורה אלחוטית (למרות שהגלישה האלחוטית תלויה בהרבה גורמים, כמו: קירות בטון, מרחק, מכשירים חשמליים שגורמים להפרעות וכו'). אנחנו פחות ממליצים לרכוש נתב מחו"ל מפני שיכול לקרות מצב שבו יאסרו את הכניסה שלו לארץ עד שלא תקבלו אישור ממשרד התקשורת. ומניסיון שלנו, התהליך הזה ארוך ומייגע.

כל הנתבים שבמאמר תומכים בטכנולוגיית VDSL2 המאפשרת גלישה במהירות גבוהה של עד 100Mbps (לאלו מכם שיש תשתית תומכת במהירויות כאלה), הם תומכים גם בתקנים האלחוטיים החדשים והמתקדמים ביותר שיש כיום: 802.11a/b/g/n/ac אך לא ב- WiFi 6, ותמיכה ב- Dual-Band, כלומר, הם משדרים אינטרנט אלחוטי בשני תדרים 2.4GHz (הפופולרי והישן יותר) ו- 5GHz אשר נחשב לתדר "נקי" יותר מהפרעות, ומומלץ לצפייה בסרטונים באיכות גבוהה או גיימינג.

בגדול, ההבדל בין מודם+ראוטר לבין ראוטר "רגיל", הוא שמודם-ראוטר מגיע עם חיבור DSL לקו הטלפון של בזק והוא גם יודע לבצע התקשרות על מנת לקבל אינטרנט דרך התשתית שלהם, מה שראוטר רגיל לא יכול לעשות.

טכנולוגיות ומהירויות:

טכנולוגיית ADSL/ADSL2 תומכת בתשתית עד 12Mbps.

‏‫- טכנולוגיית +ADSL2 תומכת בתשתית עד 24Mbps.

טכנולוגיית VDSL תומכת בתשתית עד 55Mbps.

‏‫טכנולוגיית VDSL2 תומכת בתשתית עד 100Mbps.

TP-Link Archer VR400 AC1200

כהרגלנו, נתחיל עם הדגם הזול. ה- VR400 AC1200 של חברת TP-Link הוותיקה והמוכרת בתחום הרשתות מגיע עם 4 חיבורי רשת (בצבע צהוב) בחלקו האחורי שאליהם ניתן לחבר מחשבים, מדפסות רשת, מגדילי טווח ושאר מכשירים הדורשים חיבור לרשת, יש לו חיבור USB שאליו ניתן לחבר כונן חיצוני לגיבוי מידע מכל המחשבים המחוברים לרשת או מדפסת ישנה המגיעה עם חיבור USB (כך גם תוכלו להפוך אותה למדפסת רשת ולשלוח אליה הדפסות מכל המחשבים המחוברים לרשת בצורה חוטית או אלחוטית).

הוא מגיע גם עם חיבור DSL כמובן, לחיבור לקו הטלפון של בזק באמצעות כבל מתאים, לחצן WPS לחיבור מכשירים אלחוטיים תומכים (שמגיעים גם עם לחצן כזה) בצורה מהירה מבלי להזין סיסמה, לחצן ריסט לאיפוס הראוטר והחזרתו להגדרות היצרן במקרים של תקלה שלא ניתן להתגבר עליה בדרכים אחרות, לחצן Wi-Fi להפעלת או הפסקת השידור האלחוטי וכפתור כיבוי/הפעלה של כל הנתב.

ה- Archer VR400 מגיע עם 3 אנטנות לכיסוי אופטימלי, ולחיבור אלחוטי מהיר ויציב יותר, והוא גם תומך בתקנים האלחוטיים החדשים והמתקדמים ביותר שיש כיום: 802.11a/b/g/n/ac. בנוסף, הוא משדר רשת אלחוטית בשני תדרים: 2.4GHz ו- 5GHz.

מחירו של ה- Archer VR400 עומד על 349 ש"ח, והוא מגיע עם שלוש שנות אחריות המסופקות על ידי היבואן הרשמי.

לרכישת TP-Link Archer VR400 מ- KSP

לרכישת TP-Link Archer VR400 מאייבורי

מודם ראוטר TP-Link Archer VR400 AC1200

D-LINK DSL-G256DG AC1600

הנתב הבא אומנם שייך ליצרנית אחרת, אך גם היא מאוד מוכרת וותיקה בתחום החומרה והציוד לרשתות – D-Link. ל- DSL-G256DG אין אנטנות חיצוניות וכל ה- 5 אנטנות שלו (3 אנטנות המיועדות לתדר 5GHz ועוד 2 אנטנות לתדר 2.4GHz) נמצאות בתוך הראוטר עצמו. חלק מהמשתמשים יראו בזה חיסרון כי זה יכול לפגוע בטווח האלחוטי וגם לא ניתן לכוון את האנטנות לכיוונים שונים, וחלק יראו בזה יתרון בכך שהוא תופס פחות מקום. אך גם הוא, כמו הראוטר מעליו, תומך בתקנים האלחוטיים החדשים ביותר: 802.11a/b/g/n/ac וגם מציע תמיכה ב- Dual Band, כלומר שידור בשני תדרים: 2.4GHz ו- 5GHz.

בחלקו האחורי ניתן למצוא שני חיבורי USB לחיבור התקני USB שונים, 4 חיבורי רשת לחיבור מחשבים נייחים וניידים, סטרימר, סוני פלייסטיישן, אקסבוקס וכו', חיבור DSL לתשתית של בזק, לחצן ריסט לאיפוס הנתב והחזרתו להגדרות היצרן (כן, לאחר שתלחצו עליו כל השינויים שביצעתם בהגדרות יתאפסו. לכן, תחשבו טוב לפני שאתם מבצעים איפוס) במקרה של תקלה, שני לחצנים לכיבוי או הפעלת השידור של הרשתות האלחוטיות 2.4GHz ו- 5GHz, וכפתור כיבוי והפעלה.

מחירו של ה- DSL-G256DG עומד על 599 ש"ח והוא מגיע עם אחריות למשך שנתיים.

לרכישת D-LINK DSL-G256DG

מודם ראוטר אלחוטי שתומך בתשתית של בזק D-LINK DSL-G256DG AC1600

TP-Link Archer VR900 AC1900

ואחרון אחרון חביב, וגם היקר יותר ברשימה הזאת הוא ה- TP-Link Archer VR900. אז למה הוא יקר יותר משאר הנתבים שבכתבה ? מפני שהוא מציע אינטרנט אלחוטי במהירויות גבוהות יותר (אבל שוב, זה תלוי בסביבה ובמקום שבו תמקמו אותו), הוא מצויד במעבד עם שתי ליבות (Dual-Core) במהירות 1GHz המשפר את מהירות העברת הנתונים ומבטיח תקשורת מהירה ויציבה ללא הפרעות בזמן שהמשתמש מבצע מספר משימות במקביל באופן חוטי או אלחוטי, ופיצ'רים מתקדמים אחרים שלא קיימים בשאר הראוטרים המופיעים במאמר זה.

אז כפי שכבר רשמנו קודם לכן, הראוטר הזה מציע גלישה אלחוטית מהירה יותר של עד 600Mbps בתדר 2.4GHz לעומת מהירות של 300Mbps שמציע ה- VR400 (הדגם הזול יותר), או עד 1300Mbps בתדר של ה- 5GHz לעומת 867Mbps שמציע ה- VR400.

יש לו שלוש אנטנות מתכווננות לכיסוי גדול יותר וקליטה רחבה יותר, והוא מגיע עם טכנולוגיית Beamforming Technology אשר מאתרת אוטומטית מכשירים אלחוטיים ומבצעת חיבור אלחוטי ממוקד ויעיל יותר (גם בתדר 2.4GHz וגם ב- 5GHz), גם כאשר עוברים איתם מחדר לחדר.

בחלקו האחורי של ה- TP-Link Archer VR900 יש 4 חיבורי רשת, חיבור DSL לתשתית של בזק, לחצן WPS (שעליו הסברנו ב- VR400), ולחצן ריסט. הוא נמכר ב- 740 ש"ח, וכמו כל הראוטרים של TP-Link שנמכרים ביבוא רשמי, גם עליו תקבלו שלוש שנות אחריות.

לרכישת TP-Link Archer VR900

לרכישת TP-Link Archer VR900 מאייבורי

מודם ראוטר לתשתית של בזק TP-Link Archer VR900 AC1900 

לסיכום, זה לא משנה איזה ראוטר תקנו אם בסופו של דבר לא תמקמו אותו במיקום מרכזי בבית או במשרד, ואם לא תגדירו אותו בצורה הטובה ביותר עבור השימושים שלכם, או אם לא תנצלו את כל מה שיש לו להציע. אם תנהגו כך, אז הראוטר שקניתם ב- 800 ש"ח יתפקד כמו ראוטר ב- 200 ש"ח. לכן, אם אין לכם צורך בכל הטכנולוגיות והתכונות השונות שמגיעות איתו, אנו מציעים לכם לא לבזבז את הכסף שלכם על ראוטר מתקדם ולרכוש אחד פשוט.

אבל אם אתם גיימרים "כבדים" או אם הרשת שלכם בדרך כלל עמוסה במחשבים ומכשירים אחרים שמחוברים אליה ואתם צריכים ראוטר שיכול להכיל את כל המכשירים הללו וגם מציע הגדרות אבטחה מתקדמות, מומלץ לשקול לרכוש את הראוטר השלישי שמופיע ברשימה. לפני שאתם רוכשים את אחד מהמודמים+ראוטרים המופיעים ברשימה זו, אנו ממליצים לכם להתייעץ עם נציגי התמיכה הטכנית של בזק או עם המוכר בחנות שממנה אתם מעוניינים לרכוש אותו. (ט.ל.ח).

אולי יעניין אותך גם