מסך גדול שמגיע עם תכונות מתקדמות וייחודיות לקהל העסקי – סקירה Philips 346B1C

סדרת מסכי ה- B של פיליפס מיועדת בעיקר לשוק העסקי ולאנשי מקצוע שצריכים מסך איכותי שיפיק תמונה באיכות טובה ושיגיע עם תכונות מתקדמות המתאימות לשימושים היום-יומיים שלהם וגם יאפשר להם לעבוד במשך שעות רבות מבלי שהם ירגישו עייפות בעיניים, כאבי ראש או תופעות אחרות שנגרמות בדרך כלל בגלל שימוש ממושך במחשב.

חברת MMD שהיא בעצם המשווקת של מותג מסכי פיליפס, שלחה לי לבדיקה את ה- 346B1C. זהו מסך קעור בגודל 34 אינץ' שמגיע עם פאנל VA, קעירות של 1500R, רזולוציה מקסימלית של 3440×1440, יחס גובה רוחב של 21:9, קצב רענון של 100 הרץ, שזאת בשורה קצת פחות טובה לגיימרים שביניכם שאוהבים לשחק במשחקי יריות אך למשחקים מז'אנרים אחרים הוא דווקא כן יכול להתאים וזאת הודות לתמיכה בטכנולוגיית ה- Adaptive Sync. הוא מציע גם זמן תגובה של 4ms, ובהירות שיא של 300 ניט, כך שאין תמיכה ב- HDR.

אז מה כל כך מיוחד במסך הזה ולמה הוא מיועד בעיקר לקהל העסקי ? בגדול יש לו כמה תכונות שסביר להניח שלא תמצאו במסכים רגילים או במסכי גיימינג – כמו KVM מובנה המאפשר לכם לעבור בקלות בין שני מקורות שמחוברים אליו, למשל: מחשב נייח ומחשב נייד, כך שתוכלו להשתמש במקלדת אחת ועכבר אחד לשני מחשבים. הוא מגיע עם תחנת עגינה בחיבור USB-C בלבד, שאליו ניתן לחבר את המחשב הנייד ולעבוד איתו על מסך גדול, להטעין אותו וליהנות מאינטרנט מהיר באמצעות חיבור הרשת שיש במסך. חוץ מאלה הוא מגיע גם עם טכנולוגיות שונות המפחיתות את עייפות העיניים וגם עוזרות לו לצרוך פחות חשמל, ועל כל אלה נדבר בהמשך.

עיצוב מרשים

איכות הבנייה מרשימה במיוחד ואין ספק שמרגישים שמדובר כאן על מסך איכותי. המסך נראה הרבה יותר טוב יותר ממסכים משרדיים סטנדרטיים, עם מסגרת ממש דקיקה בצדדים ובחלק העליון שלו, כאשר המסגרת התחתונה עבה יותר וגם בולטת יותר מהמסך לעומת מסגרות שיש בדרך כלל במסכים משרדיים או מסכי גיימינג.

במסגרת התחתונה נמצאים כל הכפתורים שבאמצעותם ניתן להיכנס לתפריט של המסך, לשנות את הגדרות הבהירות, קונטרסט, צבע ועוד, או להפעיל תכונות מתקדמות. ליד הלוגו של פיליפס יש את חיישן ה- PowerSensor של פיליפס, זהו חיישן אינפרה אדום שבעזרתו המסך יודע אם אתם נמצאים מול המסך או שיצאתם להפסקה למשל. אם אתם נמצאים מול המסך, אז המסך יעבוד רגיל לפי ההגדרות שהגדרתם, אם זה בהירות, קונטרסט, צבע וכו', אך ברגע שתקומו ותצאו להפסקה אז הוא ינמיך את הבהירות וישנה הגדרות נוספות שגורמות לו לצרוך יותר אנרגיה, כדי לחסוך בחשמל. לדוגמה: אם הגדרתם את בהירות המסך על 100%, אז כאשר לא תהיו מולו הוא ינמיך את הבהירות באופן אוטומטי ל- 80% עד שתחזרו לכיסא שלכם.

ה-346B1C של פיליפס הוא מסך בעל עיצוב מרשים

המסך מגיע עם חיבורים כמעט מכל הסוגים – בחלק התחתון יש את חיבורי הוידאו, האודיו והרשת – HDMI, Display Port ו- USB-C המשמש כתחנת עגינה ולהטענה, חיבור רשת, שאליו תוכלו לחבר את הראוטר ולגלוש עם המחשב הנייד באינטרנט דרך המסך באמצעות חיבור קווי, יציב ומהיר יותר, וחיבור לאוזניות.

בצד השמאלי של המסך יש ארבעה חיבורי USB-A 3.0 לחיבור מקלדת, עכבר או דיסק און קי, כאשר חיבור ה- USB הצהוב מאפשר טעינה מהירה בהספק של עד 90 וואט. מתחתיהם יש חיבור USB-B 3.0 שבאמצעותו ניתן לחבר את המחשב הנייח למשל למסך ואז יהיה ניתן להשתמש גם בפונקציית ה- KVM המובנית.

הבסיס והסטנד של המסך הם מאסיביים וכבדים במיוחד אך יחד עם זאת הבסיס לא תופס הרבה מקום על השולחן ושניהם מחזיקים את המסך בצורה מאוד יציבה וטובה. בנוסף, הסטנד מאפשר לסובב את המסך לצדדים בזווית של 180 מעלות, שזאת אפשרות שלא נתקלתי בה עדיין במסכים קעורים. אפשר להגביה את המסך עד גובה של 18 ס"מ, או להטות אותו כלפי מעלה בזווית של 30 מעלות או מטה בזווית של -5 מעלות.

נוחות השימוש – איכות תמונה טובה, תחנת עגינה וסטנד ארגונומי

בנושא הזה אני רוצה להתייחס לשלושה דברים עיקריים: הראשון הוא איכות התמונה של המסך. השני הוא עד כמה שימושיים והכרחיים תחנת העגינה וה- KVM אשר מובנים במסך לשימוש היום יומי במשרד. והדבר השלישי הוא האם המסך באמת מקל על העיניים ומונע עייפות, כאבי ראש ושאר תופעות מטרידות שמגיעות לאחר יום עבודה אינטנסיבי שנמשך מספר שעות.

אז ראשית כל המסך הזה ענק ! הוא בגודל 34 אינץ' והוא פשוט החליף בצורה טובה וטבעית את שני המסכים שהיו לי קודם לכן על השולחן. למען האמת, בהתחלה חששתי ממסך בגודל שכזה כי בדרך כלל אני רגיל לעבוד עם שני מסכים שצמודים זה לזה, אך המעבר למסך הזה התבצע בצורה חלקה. הצלחתי לעבוד עם שניים ואפילו שלושה חלונות פתוחים במקביל ולדמות מצב עבודה של שני מסכים. צריך להתרגל לזה אבל בסופו של דבר זה עובד.

שנית, המסך מגיע כבר מכויל מהמפעל עם תעודת כיול מצורפת לאריזה, שזה מעולה, ואני באופן אישי אהבתי מאוד את הצבעים, החדות ואיכות התמונה לשימושים היום יומיים שלי הכוללים גלישה מרובה באינטרנט, עריכת תמונות וסרטונים ואפילו גיימינג – נכון, מדובר כאן על פאנל VA ולא IPS, לכן, לא תקבלו תמונה באיכות הכי גבוהה וצבעים עשירים במיוחד, אך לשימושים שלי זה הספיק בהחלט.

בנוגע לעייפות העיניים ולשאר התופעות הנלוות הנגרמות בדרך כלל בגלל שימוש ממושך, אז ראשית כל, המסך עבר בדיקות קפדניות ומחמירות שזיכו אותו בתו התקן של TÜV Rheinland שבעצם מאשרות שזהו מסך ללא ריצודים שפולט רמות נמוכות של אור כחול הידוע כמזיק לעיניים, ללא השתקפויות, עם זוויות צפייה רחבות וסטנד ארגונומי לחווית צפייה מירבית.

מעבר לכך, הוא כולל מספר טכנולוגיות כמו מצב ה- Low Blue Light (אור כחול מופחת) וטכנולוגיית ה- Flicker Free אשר מונעת ריצודים, ומצב קריאה אשר נקרא EasyRead שהופך את המסך לשחור לבן, מצב אשר מעניק חווית קריאה דומה לזו שמתקבלת כאשר קוראים עיתון. את המצב הזה מומלץ להפעיל כאשר משתמשים במחשב רק כדי לקרוא או לכתוב הרבה.

אז נגיע לתכלס ? עבדתי איתו מספר ימים במשך מספר שעות ברציפות כל יום, כאשר מידי פעם קמתי לעשות קצת מתיחות ולשחרר שרירים תפוסים, ובאמת שלא היה לי כאבי ראש, עיניים צורבות או תחושת עייפות. כמובן שהשימוש במצבי ה- Low Blue Light וה- EasyRead תרמו המון בנושא. אגב, טכנולוגיות ה- Low Blue Light וה- Flicker Free מגיעות עם די הרבה מסכים שנמכרים כיום בשוק, גם במסכי הגיימינג.

לגבי ה- KVM – תשמעו, זה תענוג ! מחברים את הלפטופ למסך עם כבל USB-C, מחברים את המחשב הנייח למסך עם כבל USB-B ל- USB-A, מחברים מקלדת ועכבר למסך ופשוט עובדים בשני המחשבים עם עכבר אחד ומקלדת אחת. זה כיף, יעיל וסופר שימושי, ובנוסף, ניתן גם לחבר כבל רשת מהמסך לראוטר וליהנות מאינטרנט מהיר ויציב יותר במחשב הנייד באמצעות חיבור חוטי ולא אלחוטי.

מסך מאוד נוח לשימוש המגיע עם שלל תכונות מתקדמות

החיסרון היחידי שמצאתי והפריע לי, זה שאי אפשר להגדיר מקשי קיצור במקלדת שבעזרתם יהיה ניתן לעבור ממקור אחד לשני במהירות (שבמקרה הזה מדובר על מחשב נייד ונייח), וגם נכון לעכשיו אין תוכנה ייעודית למסך שניתן להתקין במחשב כדי לשנות הגדרות או להפעיל מצבים שונים הנמצאים בתפריט של המסך, ואפשר לעשות את זה רק דרך הכפתורים שנמצאים מתחת למסך, שזה קצת מסבך את כל העסק, אבל אני מקווה שבקרוב פיליפס תטפל בנושא הזה. חוץ מזה, זה עובד נהדר וזה שימושי מאוד, במיוחד עבורי שלפעמים אני צריך לעבוד על שני מחשבים בו זמנית.

סקירת וידאו למסך Philips 346B1C

בשורה התחתונה, מאוד נהניתי לעבוד עם ה- 346B1C של פיליפס, אני לא חושב שגיימרים יהנו ממנו למרות שיש לו קצב רענון שמתאים לסוגי משחקים שונים אבל לא למשחקי יריות, ובנוסף, הוא תומך בטכנולוגיית Adaptive Sync שמונעת קרעים בתמונה בזמן משחק. אך לקהל העסקי שעובד כל יום עם המסך במשך מספר שעות ברציפות, הוא מצוין ומציע המון תכונות מתקדמות ושימושיות שבאמת תורמות לעבודה ממושכת ומאפשרות לעבוד בצורה נוחה מבלי להרגיש שהעיניים עייפות או צורבות. אני בכל אופן, לא נתקלתי בתופעות האלה.

אולי יעניין אותך גם