כיום, ניתן למצוא רמקולים ניידים (אלחוטיים) בכל הגדלים, מכל הסוגים ובמחירים שונים. יש כאלה המציעים עמידות בפני מים וסאונד 360 מעלות, יש כאלה שתומכים רק בבלוטות' (Bluetooth) ויש רמקולים שתומכים גם בבלוטות' וגם בווייפיי (WiFi).
אז חיפשנו עבורכם רמקולים ניידים איכותיים של היצרניות המובילות בשוק, כמו: JBL, Sony, Bang & Olufsen ועוד, המציעים חיי סוללה ארוכים וסאונד מרשים, ומצאנו 4 כאלה שאומנם המחיר שלהם קצת יקר, אך לפי ביקורות מקצועיות שקראנו באתרים שונים, אין ספק שמדובר על רמקולים שמבצעים את העבודה על הצד הטוב ביותר.
הזול ברשימה – Xiaomi Mi Portable Bluetooth Speaker
למרות שהרמקול הזה זול יותר מבין שאר הרמקולים שמופיעים ברשימה, יש לו מפרט מעניין. הוא מצוייד בזוג רמקולים בהספק של 16 ואט, מציע חיי סוללה ארוכים של עד 13 שעות ניגון (בעוצמה של 50%) ועמידות למים בתקן IPX7, מה שאומר שהוא עמיד בפני אבק וטבילה במים בעומק של עד מטר אחד למשך 30 דקות. לפי היצרנית, עדיף לא לצלול איתו בבריכה או בים, אלא להשתמש בו רק במקלחת.
הוא מגיע עם מיקרופון מובנה המאפשר לנהל שיחות באמצעות הבלוטות' ויש לו שני מצבי שמע: רגיל ובס מוגבר. אם יש לכם שני רמקולים כאלה, תוכלו לחבר את שניהם בו זמנית לסמארטפון ולעבור למצב נגינה סטריאופונית של שני הרמקולים ביחד. הוא קל לנשיאה, תומך רק בבלוטות' 5.0 ולא בווייפיי ומגיע עם סוללת 2600mAh.
ה- Mi Portable Bluetooth Speaker אולי מציע סאונד פחות מרשים ועוצמתי מהרמקולים האחרים שברשימה, אך הוא אמור להיות פתרון טוב לאלה מכם שלא רוצים להוציא הרבה כסף על רמקול יוקרתי. הוא זמין בצבעים כחול ושחור, והמחיר שלו עומד על 249 ש"ח, כולל אחריות לשנה על ידי המילטון, היבואן הרשמי בישראל.
לרכישת רמקול נייד Xiaomi Mi Portable Bluetooth Speaker
באס מרשים ועמידות גבוהה – Sony SRS-XB33
הרמקול הזה של סוני יקר יותר מזה שמעליו וזאת מפני שהוא מגיע עם רמקולים עוצמתיים יותר, מציע חיי סוללה ארוכים יותר והוא עמיד יותר בפני זעזועים, אבק ומים.
העיצוב ואיכות הבנייה מרשימים במיוחד, ניתן להשתמש בו גם כאשר הוא שוכב וגם כאשר הוא עומד, וסוני מתגאה מאוד ביכולות הבאס שלו. הוא מציע עמידות במים בתקן IP67, מה שהופך אותו לעמיד בפני טבילה בעומק של עד מטר למשך 30 דקות. לפי סוני, אפשר להשתמש בו בים או בבריכה ללא חשש ולאחר מכן לשטוף אותו במים מתוקים.
הסוני SRS-XB33 מגיע עם סוללה המאפשרת לו לנגן מוזיקה במשך 24 שעות, אך זה בתנאי שלא תשתמשו במצב הבאס המוגבר ולא תפעילו את התאורה המגניבה שיש לו. ניתן להשתמש בו גם כדיבורית לשיחות טלפון או וידאו, ועל התאורה אפשר לשלוט באמצעות האפליקציה הייעודית של סוני Sony | Music Center ,שזמינה להורדה גם בחנות האפליקציות של גוגל וגם בזאת של אפל.
מחירו עומד על 489 ש"ח, כולל אחריות לשנה על ידי היבואן הרשמי.
לרכישת רמקול נייד Sony SRS-XB33
סאונד ב- 360 מעלות, עם תמיכה בבלוטות' ובווייפיי – JBL Link Portable
המחיר ממשיך לעלות – הרמקול הבא של JBL מסוגל להפיק צליל עוצמתי ב- 360 מעלות, בזכות צורתו העגולה והרמקולים שמסביבו. לפי החברה, הרמקול מעניק צלילים איכותיים וחדים, ובאס עוצמתי במיוחד בכל צד של הרמקול.
העיצוב שלו מרשים ויוקרתי – יש לו כפתורי מגע (טאץ') בחלק העליון המאפשרים לשלוט על עוצמת הווליום והעוזרת הקולית, ואת הרמקול עוטפת רשת בד עמידה.
הוא מציע תמיכה גם בבלוטות' וגם בווייפיי ומאפשר להזרים מוזיקה בקלות דרך הספוטיפיי (Spotify), יוטיוב מיוזיק (YouTube Music) ואפל מיוזיק (Apple Music). הוא גם תומך בעוזרת הקולית של גוגל (Google Assistant), כך שתוכלו לבקש ממנה לנגן כל שיר שתרצו מבלי הצורך לגעת בו או בסמארטפון שלכם.
חיי הסוללה והעמידות במים קצת פחות טובים מהרמקול של סוני שמעליו. הוא מציע חיי סוללה של 8 שעות ועמידות במים בתקן IPX7 בלבד. באריזה שלו ניתן למצוא עמדת טעינה המאפשרת לטעון אותו בצורה קלה ונוחה.
הוא זמין בצבעים כחול, צהוב קש וחום, ומחירו עומד על 799 ש"ח, כולל אחריות לשנה על ידי ניופאן, היבואן הרשמי בישראל.
לרכישת רמקול נייד JBL Link Portable
עיצוב ייחודי, סאונד מרשים וחיי סוללה ארוכים – Bang & Olufsen BEOLIT 20
לא סתם הרמקול הזה הכי יקר כאן. ראשית, הוא שייך לענקית האודיו הדנית Bang & Olufsen. שנית, יש לו מפרט מרשים מאוד והעיצוב, איכות הבנייה והחומרים מהם הוא עשוי איכותיים במיוחד. אז אם יש לכם קצת כסף פנוי בארנק, כדאי לכם להציץ על הרמקול הזה.
ה- BEOLIT 20 מגיע עם דרייברים עוצמתיים המפיקים צליל ב- 360 מעלות. לפי החברה, מדובר בצליל אמיתי, עוצמתי ואיכותי, כמו שבדרך כלל הרמקולים של Bang & Olufsen יודעים לספק. הוא מגיע עם סוללה בקיבולת 3,200 מיליאמפר/שעה המעניקה עד 8 שעות ניגון רציף לאחר טעינה אחת, והוא גם תומך בטעינה אלחוטית בתקן צ'י (Qi).
באמצעות הרמקול תוכלו גם לטעון מכשירים אחרים באופן אלחוטי. בחלק העליון שלו יש אזור עם סימון מיוחד שעליו תוכלו להניח את המכשירים כדי לטעון אותם. ניתן גם לחבר לסמארטפון שני רמקולים מדגמים BEOLIT 20 או BEOLIT 17 ולנגן מוזיקה דרך שניהם בו זמנית. מצב זה מתאים בעיקר למסיבות או לאזורים גדולים שבהם רוצים שכולם ישמעו את המוזיקה בצורה שווה.
הוא נמכר ב- 1,490 ש"ח, כולל אחריות לשנתיים על ידי ביקונקט, היבואנית הרשמית של Bang & Olufsen בישראל. נכון, זה לא קל להוציא סכום כזה על רמקול נייד אבל אנו מכירים כמה אנשים שמבינים בסאונד שכנראה לא יהססו לרכוש אחד כזה לבית.
לפני שתרכשו את אחד הרמקולים המופיעים בכתבה, אנו ממליצים לקרוא סקירות על כל אחד מהם ולהתייעץ עם חברים מביני עניין או עם המוכרים בחנות ממנה אתם מתכננים לרכוש את הרמקול, ולבדוק איזה מהם מתאים לשימושים שלכם.