בין אם אתם מנהלים רשת מוסכים, מציעים טיפול רגשי או מוכרים ציורים בהתאמה אישית לסלון הלקוח, חשיפה ללקוח ויצירת אינטראקציה איתו חיונית מאוד לצמיחה שלכם. הלקוח שלכם צריך להכיר אתכם, או את השירותים והמוצרים שאתם מציעים. אחת מהדרכים האפקטיביות יותר לעשות את זה היא באמצעות דף/עמוד נחיתה. שימוש חכם בדף נחיתה משלב אותו במערך שיווקי שלם שמטרתו להדק קשרים עם הלקוח. מומחים מתחום השיווק אוהבים לקרוא למערך הזה משפך שיווקי. אבל במה בכלל מדובר ?
נתחיל ברקע וברציונל שעומד מאחורי המשפך: האם אתם מכירים מישהו או מישהי שהציעו נישואין בדייט הראשון ? ייתכן ששמעתם אנקדוטה כזו, אך ללא ספק מדובר במעשה מאוד קיצוני ולא אפקטיבי במאה ה-21. כך גם נראה הניסיון למכור לאדם שבדיוק נחשף אליכם או למוצר שאתם מציעים, במיוחד אם מדובר במוצר או שירות יקרים. אז איך הופכים את הקשר עם הלקוח לרציני יותר ? כדי "לחמם" את הגולשים שנחשפים לאתר או לדף הנחיתה שלכם ולעודד לידים ורכישות, אפשר להיעזר במשפך שיווקי.
כיצד עובד משפך שיווקי
קיימים אינספור טיפים לבניית משפכים שיווקיים מנצחים, אך נסכם עבורכם את העיקריים שבהם:
1. נעים להכיר: חשיפה או העלאת המודעות דרך גוגל, רשתות חברתיות או פרסום במדיות המסורתיות (פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב ועוד).
2. התעניינות ומחקר: אחרי החשיפה, הגולש יתחיל לברר על המוצר או החברה שמוכרים את המוצר או מעניקים את השירות. סביר להניח שהחיפוש יתבצע במנוע החיפוש של גוגל או באחת מהרשתות החברתיות המובילות. בשלב זה הלקוח ינסה להבין אילו יתרונות יש למוצר וינסה לקבל רושם מעמיק יותר בנוגע אליו.
3. בחירה: אם האדם בחר במוצר או בחברה והוא מעוניין להתקדם בתהליך, הוא ייצור קשר עם החברה באמצעות שיחה ישירה, מייל או מילוי טופס פרטים.
4. רכישה: כעת אנחנו מתקרבים לשלב ה- "חתונה" ומימוש הקשר. בשעה טובה הלקוח הפוטנציאלי הופך ללקוח אמיתי.
5. שימור לקוחות: שימור הקשר עם הלקוח מעודד רכישות נוספות.
ברוב המקרים, כדי ליצור סיפור אהבה מוצלח, צריך להשקיע בדייטים, פרחים וחופשות. וכדי למשוך לקוחות משלמים, צריך להשקיע במשפך שיווקי אפקטיבי.
איך דף הנחיתה יעזור לכם להביא יותר לידים ומכירות
כל מומחה בשיווק יעודד אתכם לבנות אתר אינטרנט הכולל מידע על החברה, המוצרים או השירותים שאתם מציעים. כזה שיעניק ערך רב לגולשים שמתעניינים בכם או במוצרים שלכם. גם אם יש לכם אתר מושלם, חשוב שתבינו את הצורך בדף נחיתה, שהוא חלק בלתי נפרד ממשפך שיווקי מוצלח כיום.
דף הנחיתה הוא ה- "דייט הראשון" של הלקוח אתכם: זאת הדרך שלו להתרשם מכם או מהמוצר, או מהשירות שלכם לראשונה. מדובר בדף אינטרנט שיווקי עם תוכן מכירתי, שמטרתו ליצור פניות מלקוחות חדשים – לידים. העובדה שהדף מעודד אינטראקציה מיידית ומגיש את כל המידע באופן "מעורר תיאבון" וקליל הופכים אותו לפופולרי בקרב הגולשים שמתקשים להתמקד בטקסטים ארוכים מידי או אתרים מורכבים לניווט.
נכון, אפשר להוביל לקוח חדש לאתר האינטרנט שלכם, אבל שם הוא יכול ללכת לאיבוד. היתרון של דף הנחיתה הוא העובדה שמדובר בדף ממוקד שמניע לפעולה ברורה, כך שה"מפגש" עם הלקוח יכול לעבוד בצורה הכי טובה עבורכם ולייצר עבורכם לידים. הפניות מלקוחות פוטנציאליים חיוניות לכל עסק או נותן שירותים, ודף נחיתה מוצלח יכול לייצר פניות על בסיס קבוע מלקוחות רלוונטיים שנחשפו למידע על המוצר או נותן השירות.
מי זקוק לדפי נחיתה
כיום תוכלו למצוא דפי נחיתה רבים המיועדים כמעט לכל מטרה – מחברות גדולות שרוצות לקדם מוצר חדש, ועד חנויות או נותני שירותים פרטיים שמקימים דפי נחיתה עבור המוצרים או השירותים שהם מציעים. קיימים מספר קהלי יעד שעבורם דפי הנחיתה חיוניים במיוחד לתפקוד העסק:
– משווקי שותפים: שיטות שיווק השותפים השונות דוגלות בדפי נחיתה ומדגישות את חשיבות רשימת התפוצה והשימוש במערכת דיוור יעילה. הקמת דף נחיתה היא אסטרטגיה מוכחת להגדלת רשימת התפוצה.
– בעלי עסקים: בין אם אתם רוצים לקדם מוצר מסוים או שירות חדש, דף הנחיתה הוא השיטה הכי אפקטיבית כדי למשוך את תשומת לב הגולשים.
– פרילאנסרים: אם אתם עצמאים שרוצים למשוך לקוחות חדשים, דף הנחיתה הוא דרך נהדרת לעשות זאת. העובדה שמדובר בדף שאפשר להקים בתקציב נמוך יחסית מאפשרת גם לעצמאים שאין להם תקציב לאתר, להתחיל לפרסם תכנים ברשת ולספק לקהל היעד מידע על המוצרים או השירות שהם מציעים.
בדרך לשיווק שותפים עוצרים בדף נחיתה
בעוד שדף הנחיתה שימושי למגוון העסקים, בקהילת שיווק השותפים, מדובר במצרך חובה שנחוץ לכל מי שעוסק בתחום. המומחים בתחום קוראים לדף הנחיתה Squeeze Page – דף שנועד לסחוט מהגולש את הפרטים שלו ולהגדיל את רשימת התפוצה כמה שיותר מהר. משווקי שותפים רבים דוגלים בדף נחיתה עם מינימום טקסט ומקסימום אפקטיביות בקבלת פרטים. העובדה שיש למשווקים את המייל של הלקוח הפוטנציאלי מאפשרת להם לחשוף אותו למסר שוב ושוב, עד שהוא ירכוש את המוצר.
המערכת הכי יעילה ונוחה שמצאנו
Active Trail היא המערכת הכי פשוטה ונוחה לתפעול בשפה העברית שיצא לנו לעבוד איתה. בעבר כבר פירטנו מדוע היא מעולה ביצירת דיוורים והשווינו אותה למערכת פופולרית אחרת. אומנם דפי נחיתה שונים מדיוורים, אך אין ספק שגם בקטגוריית יצירת דפי הנחיתה היא מככבת ובגדול.
להרשמה למערכת הדיוור של ActiveTrail
קוד קופון 10% הנחה המתאים לכל החבילות: y4pc
בעוד שקיימות חברות שרוצות למכור לכם שירותים יקרים ולפעמים גם יאמרו לכם שכדי לבנות דף נחיתה טוב תצטרכו להיעזר במעצב גרפי, גרפיקאי וגם במתכנת, חשוב שתדעו שהיום המצב שונה ואפשר ליצור דפי נחיתה מרשימים ואפקטיביים לבד ובקלות. המערכת של אקטיב טרייל מאפשרת לכם לבחור מבין שלל טמפלייטים (תבניות עיצוב) לכל מטרה ולהתאים אותם לצרכים שלכם: הפונטים, הצבעים, התמונות והגדלים מודולריים ואפשר לשנות אותם בקלות. אחרי שתעצבו ותשנו את דף הנחיתה שלכם תוכלו לבחור דומיין (כתובת לאתר) ולפרסם את הדף. זהו שלב חיוני בדרך לאיסוף מיילים לרשימת התפוצה וקידום מוצרים ושירותים שונים.
המערכת של אקטיב טרייל תעניק לכם גם דומיין, אבל אם כבר יש לכם אתר ומיתוג מסודר, ייתכן שתעדיפו לשמור על קו אחיד וליהנות מיתרונות קידום SEO מסוימים באמצעות שמירה על הדומיין הקיים שלכם. אז איך זה עובד ? תוכלו להוריד את דף הנחיתה כקובץ HTML ולהעלות אותו תחת הדומיין שכבר יש לכם וכך לשמור על אחידות. הצעד הזה אינו חובה, אבל הוא אפקטיבי ומאפשר להטמיע את דף הנחיתה במערך שיווק שלם שבו יש אזכורים נוספים של המותג, השירותים והמוצרים שלכם.
איך זה עובד במובייל ? כל הסיבות שבגללן אתם חייבים דף נחיתה רספונסיבי
חלק גדול מהגולשים מגיעים לאתר או לדף הנחיתה שלכם דרך הטלפון החכם או הטאבלט שלהם – אתר רספונסיבי מאפשר לכל גולש וגולש להיחשף לאותו התוכן, כאשר הוא נראה במיטבו על כל גדלי המסכים. יש לא מעט מערכות לבניית דפי נחיתה שדורשות עיצובים שונים לכל מסך ועיסוק מורכב יותר בתכנות. באקטיב טרייל תיהנו מרספונסיביות מקסימלית ודף הנחיתה שלכם ייראה מדהים על רוב המסכים.
אז כעת, כשאתם כבר מבינים שאפשר ליצור דפי נחיתה לגמרי בעצמכם, ובתקציב נמוך יחסית, אל תחכו להזדמנות מיוחדת או לאישור של הלוואה שתאפשר לכם להשקיע בבניית אתר. כדאי שתתחילו כבר היום בצעדים שיסייעו לכם לבסס את העסק החדש או הקיים שלכם ולחזק את הנוכחות שלו ברשת. גילוי נאות.
קרדיט תמונה: PEXELS