אתכם בכל זמן ובכל מקום: אלו הם שלושת המקרנים הניידים הנבחרים שלנו

מחפשים מקרן נייד, קל וקומפקטי שישרת אתכם נאמנה בנסיעת העסקים, בחופשה המשפחתית, בהצגת מצגות לתלמידים שלכם או לכל שימוש אחר ? חיפשנו עבורכם באתרי הקניות השונים מקרנים ניידים שאומנם הם לא יקרים, אך הם מגיעים עם פיצ'רים מאוד מתקדמים ושימושיים וגם מציגים תמונה טובה כמובן.

אומנם, את המקרנים הללו לא מייצרות יצרניות מוכרות ופופולריות מהתחום והם בסך הכל מותגי מדבקה, אך הביקורות עליהם ברחבי הרשת מאוד טובות. הצלחנו לאסוף בפינצטה את שלושת הדגמים הנמכרים והפופולריים ביותר, כאלה שעושים את העבודה על הצד הטוב ביותר ונותנים תמורה טובה למחיר, ובסקירה זו נציג את כל התכונות, היתרונות והחסרונות שלהם.

פרמטרים חשובים שצריך לבדוק – גודל, סוללה, מערכת הפעלה, קישוריות אלחוטית וחיבורי USB

אז מה צריך לבדוק לפני שרוכשים מקרן נייד ? אלה הם הפרמטרים החשובים לדעתנו:

גודל – הגודל לא קובע ? לפעמים כן ולפעמים לא, אבל כאשר מדובר על מקרנים ניידים, כנראה שהוא כן קובע ואפילו יש לו חשיבות רבה בכל מה שקשור בניידות. לפני שאתם רוכשים מקרן נייד או מקרן כיס מומלץ לבדוק את המידות שלו (גובה, רוחב ועובי). כך שתוכלו להכניס אותו בקלות לתיק או אפילו לכיס שלכם.

קישוריות – ראשית כל בידקו שלמקרן יש את כל אפשרויות הקישוריות והחיבורים הנחוצים לכם, כמו קישוריות בלוטות' למשל המאפשרת להתחבר למקרן מהסמארטפון או הטאבלט בצורה אלחוטית ולשדר מהם תכנים. חיבור HDMI שדרכו ניתן לחבר כמעט כל מקור למקרן כמו מחשבים ניידים ונייחים, קונסולות משחק כמו סוני פלייסטיישן, אקסבוקס או אפילו DVD (לאלה מכם שעדיין משתמשים בו). שימו לב, שלחלק מהמקרנים יש חיבור מיני HDMI, כך שתצטרכו להצטייד בכבל מתאים.

בהמשך לנושא החיבורים, ודאו כי יש למקרן חיבורי USB שאליהם תוכלו לחבר דיסק און קי. כך תוכלו לנגן סרטונים ישירות מהממשק של המקרן, להציג מצגות ללקוחות או למשפחה, ולקרוא מסמכים ששמרתם עליו מראש.

סוללה – חלק מהמקרנים הניידים מגיעים עם סוללות, מה שמאפשר להם לעבוד בין שעה לשעתיים ללא חיבור לחשמל (תלוי בקיבולת הסוללה). הסוללה הנטענת מאפשרת לכם לקחת את המקרן לטיולים או למקומות שבהם אין חיבור לרשת החשמל, אך יש לקחת בחשבון שזמן העבודה עם הסוללה הוא לא ארוך במיוחד ואפילו אפשר לומר שהוא די קצר, וזאת מפני שהיצרניות לא יכולות להכניס סוללות גדולות למקרנים כאלה קטנים.

מערכת הפעלה – אז למה צריך בכלל מערכת הפעלה במקרן נייד ? פשוט מאוד – כדי שלא תצטרכו לקחת אתכם מחשב לכל מקום ! בדרך כלל, מערכת ההפעלה המגיעה עם המקרנים היא אנדרואיד ובעזרתה תוכלו לתפעל את המקרן בצורה מלאה מבלי להסתבך ולחבר אליו מחשב נייד.

רמקולים – אומנם, למקרנים הניידים המופיעים כאן אין רמקולים איכותיים ועוצמתיים במיוחד, אך הרמקול הבודד שיש להם, מאפשר לשמוע את הקול של הסרט המתנגן ברקע או של המוזיקה שהוספתם למצגת באיכות סבירה למדי.

כל המקרנים המופיעים בהמשך יכולים לשמש אתכם גם לצרכי עבודה וגם לצרכי בידור. למרות גודלם הקטן הם מסוגלים להקרין תמונה די גדולה באיכות טובה.

מקרן נייד AUN MINI DLP Projector X2

המקרן הזה שהוא גם הזול מבין השלושה המופיעים כאן, מגיע עם עיצוב די סטנדרטי שבדרך כלל ניתן למצוא במקרנים ניידים. הוא מציע תמיכה באיכות של FullHD, יש לו מכסה הזזה אשר מגן על עדשת המקרן מפני שריטות, הוא תומך בטכנולוגיית DLP המאפשרת להציג תמונה עם צבעים עשירים וחדות גבוהה יותר, הוא מגיע עם מערכת נורות לדים חדישה בעלת אורך חיים של עד 30,000 שעות ועוצמת הארה מקסימלית של 2,000 אנסי-לומנס, ותיקון קיסטון Keystone המתקן את העיוות אשר נוצר בתמונה כאשר המקרן מקרין על איזור גבוה או נמוך ממנו.

באריזה של המקרן יש שלט אשר תומך בפקודות קוליות (באנגלית בלבד), כך שתוכלו להפעיל אפליקציות כמו יוטיוב, לחפש תכנים ועוד באמצעות הקול שלכם. הוא מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 7.1.2 המאפשרת לגלוש באינטרנט, לצפות בסרטונים אונליין, לשחק במשחקים, ולסנכרן בין הסמארטפון או הטאבלט למקרן ולשדר תכנים בצורה אלחוטית.

מבחינת קישוריות, המקרן מגיע עם קישוריות אלחוטית מסוג Bluetooth 4.1, ותמיכה ב- Dual Channel WiFi, שזה אומר גם 2.4GHz וגם 5GHz. יש לו רמקול שהוא לא עוצמתי במיוחד, יחסית למקרנים אחרים, ואפילו אפשר לומר שהוא די חלש – הספק של 1W בלבד. יש לו סוללה בקיבולת של 4,200mAh עם זמן המתנה של כשעתיים ורבע (לא מצוין כמה זמן ניתן לעבוד עם המקרן ברציפות) וכשהיא תיגמר תוכלו להמשיך לעבוד איתו באמצעות שנאי 5v/2.5A.

למקרן יש כניסת HDMI, שקע לאוזניות, שני חיבורי USB וחריץ לכרטיס זיכרון. הוא מסוגל להקרין תמונה בגודל של בין 76.2-304.8 ס"מ (30-120 אינצ'ים) ממרחק של 1-5 מטרים.

המוכר מצהיר שכל הרכיבים והצ'יפים שבמקרן מקוריים ושייכים ליצרניות מוכרות כמו Micron ו- TOSHIBA. הם עד כדי כך בטוחים בעצמם שהם רושמים שמבחינתם הרוכשים יכולים לפתוח את המכשיר ולראות בעצמם שהרכיבים מקוריים על פי סימני זיהוי מוכרים של שתי היצרניות הללו. גודל: 146x78x20 ס"מ.

הערות: שימו לב שבדף המכירה יש מספר גרסאות למקרן, אנו ממליצים לרכוש את הגרסה השנייה משמאל שנקראת X2(1G-8G)Voice או את הגרסה X2(2G-16G)Voice, מפני ששתיהן מגיעות עם שלט. בנוסף, אל תשכחו לבקש מהמוכר לצרף לאריזה (לרשום בהערות) שנאי המתאים לישראל.

לרכישת AUN MINI DLP Projector

לרכישת AUN MINI DLP Projector X2 מאתר בנגגוד

מקרן נייד שעובד על סוללה AUN MINI DLP Projector X2

מקרן כיס נייד BYINTEK UFO P10

עוד מקרן שלשם שלו אין כל כך משמעות וחשיבות, אך למרות זאת, הוא יקר יותר מהמקרן שמעליו וזאת מפני שעל פי מה שרשום בדף המכירה הוא מציע תמיכה ב- 4K (דרך כניסת ה- HDMI). לפי ביקורות הרוכשים, נראה שהם מאוד מרוצים ממנו.

ה- BYINTEK UFO P10 הוא מקרן כיס (שבאמת נכנס לכיס) חכם שמגיע עם עיצוב קצת יותר מרשים מקודמו, הוא מסוגל להקרין תמונה בגודל של 120 אינץ' כאשר הוא נמצא במרחק של 3.85 מטר מהקיר. אם זה יותר מידי בשבילכם, תוכלו להציג גם תמונות בגדלים של 60", 80" ו- 100" ממרחקים קצרים יותר. הוא מגיע עם מערכת הפעלה אנדרואיד 7.1.2, קישוריות אלחוטית מסוג בלוטות' ו- WiFi 2.4GHz/5GHz. ניתן לחבר אליו את הסמארטפון בצורה חוטית ואלחוטית, והוא מציע תמיכה ב- Mirroring, כלומר, תוכלו להקרין כל מה שמוצג על גבי המסך של הסמארטפון שלכם באותו רגע.

המקרן מגיע עם טכנולוגיית DLP המציעה תמונה חלקה ביחס ניגודיות גבוה עם שחורים חזקים. הוא מציע גם תיקון קיסטון, זום אלקטרוני (נתמך רק במצב אנדרואיד) המאפשר לעשות זום פנימה או החוצה לתמונה המוצגת, אורך חיי נורה של עד 30,000 שעות או עד 10 שנים (בשימוש של 5 שעות כל יום) ועוצמת הארה די חלשה של 250 אנסי לומנים. הוא מגיע עם סוללת 4,200mAh המאפשרת לעבוד איתו גם במקומות שבהם אין חיבור זמין לרשת החשמל, ולפי הביקורות, היא מספיקה לשעה וחצי של עבודה רצופה. בנוסף, באריזה של המקרן ניתן למצוא שלט פשוט ונוח לתפעול עם אפשרות לתפעול באמצעות פקודות קוליות (רק בשפה האנגלית).

יש לו כניסת HDMI, חיבור USB אחד בלבד, חיבור לאוזניות, חיבור DC לשנאי 5v/3A למקרה שתרצו להפעיל אותו באמצעות השנאי ותוך כדי גם להטעין את הסוללה, ורמקול קצת חזק יותר מהרמקול של המקרן הקודם, בהספק של 2W.

הערות: שימו לב שהמקרן הזה נמכר בשתי גרסאות – בסיסית ומעודכנת, כאשר הגרסה הבסיסית מגיעה ללא סוללה והגרסה המעודכנת מגיעה עם סוללה. לכן, אנו ממליצים לרכוש את הגרסה המעודכנת שעולה 20$ יותר. גם כאן יש לבקש מהמוכר שנאי המתאים לישראל.

לרכישת מקרן כיס נייד BYINTEK UFO P10

לרכישת BYINTEK UFO P10 מאתר בנגגוד

מקרן כיס נייד BYINTEK UFO P10 

Caiwei S6W

המקרן הזה הוא היקר מבין השלושה וזאת מפני שהוא גם מציע תמיכה ב- 3D (לא שאתם הולכים להשתמש בזה, כן ?), הוא גם מגיע עם סוללה בקיבולת של 8,400mAh וגם יש לו עוצמת הארה חזקה (יחסית למקרנים האחרים המופיעים כאן) של 3,600 אנסי-לומנים שתאפשר לכם לראות תמונה טובה וברורה גם באיזורים מוארים יותר.

יש לו עיצוב די מרשים, כאשר על החלק העליון שלו יש מעין כיסוי העשוי מריפוד דמוי עור בצבע חום, והוא קומפקטי במיוחד, אך יחד עם זאת לא ניתן להכניס אותו לכיס. גם הוא מגיע עם טכנולוגיית DLP, נורת LED עם אורך חיים של עד 50,000 שעות ועוצמת הארה מקסימלית של עד 3,600 אנסי-לומנים. הוא מסוגל להקרין תמונה בגדלים של מ- 20 אינץ' ועד 150 אינץ', במרחק של בין 0.3-4 מטרים, הוא תומך ברזולוציה של FullHD, מגיע עם תיקון קיסטון, ותמיכה ב- WiFi וב- Mirroring.

ה- Caiwei S6W מגיע עם סוללה ענקית בקיבולת של 8,400mAh ,שלפי החברה, תספיק למשך 90 דקות, לאחר טעינה מלאה. בנוסף לכך, יש למקרן מערכת קירור חכמה אשר קובעת את מהירות המאוורר בהתאם לטמפרטורה במקרן. ככל שהטמפרטורה תהיה גבוהה יותר, כך המאוורר יעבוד מהר יותר כדי לקרר אותו ולהחזיר אותו לטמפרטורה תקינה.

המקרן מגיע עם החיבורים הבאים: חיבור USB, חיבור לאוזניות וכניסת וידאו מסוג HDMI.

לרכישת מקרן נייד Caiwei S6W

מקרן נייד Caiwei S6W

 

למרות שהמפרטים והנתונים של המקרנים כאן נראים מצוין על הנייר (או יותר נכון לומר – באתר) יש לקחת אותם בערבון מוגבל. בכל זאת מדובר על מותגי מדבקה של יצרניות סיניות, ולמי שיש מספיק ניסיון איתן, יודע שלא תמיד הכל טוב ויפה כמו שהם מציגים אותו. אך יחד עם זאת נוסיף ונאמר שביקורות הקונים טובות במיוחד.

דרך אגב, יכול להיות שבמהלך שיטוט באתרי הקניות השונים, תיתקלו במקרנים שנראים בידיוק כמו המקרנים המופיעים כאן אך עם שם או לוגו שונה. זה קורה מפני שכמו שאמרנו כבר קודם לכן, אלו הם מותגי מדבקה וכל אחד יכול להדביק על המוצרים הללו כל שם או לוגו לפי בחירתו. דבר שיכול לבלבל מאוד את הצרכנים, אבל כך הדברים עובדים בשוק הסיני.

יש לציין שלא ניסינו אף אחד מהדגמים המופיעים כאן והתבססנו על סקירות וביקורות שמצאנו באתרי הטכנולוגיה השונים מרחבי העולם ועל ביקורות הקונים שרכשו את המקרנים הללו. אנו ממליצים לכם גם לקרוא את הביקורות על המוצרים המופיעים כאן אשר נמצאות בדפי המכירה.

אולי יעניין אותך גם