במארז מובטח מערך עיבוד עוצמתי בזכות השבב Ultra 9 185H וכרטיס המסך GeForce RTX 4090, לצד זיכרון RAM בסך 32 גיגה-בייט ועוד 2 טרה-בייט ככונן SSD עבור אחסון. גודל המסך עומד על 16 אינץ' ועוד חדשות מסקרנות מגיעות מכיוון התצוגה: פאנל OLED ברזולוציה 2.5K עם קצב ריענון גבוה של 240 הרץ.
עוד במפרט: רביעיית רמקולים המחוזקים באקולייזר של Dolby Atmos, יציאת Thunderbolt 4 ומטען בהספק 240W.
לא נייד הגיימינג הטיפוסי
נתחיל מהנראות: ה- Zephyrus G16 אינו נייד הגיימינג השגרתי שהתרגלנו להכיר. הוא לא קטן מימדים, אבל גם לא מגושם כמו מתחריו: רוחבו 35 ס"מ, אורכו 25 ס"מ ועוביו 1.6 ס"מ בשיא – בהחלט לא נורא. משקלו גם מפתיע לטובה, בערך 1.9 ק"ג בלבד, נמוך יחסית לעומת ניידי גיימינג מתחרים שבדקנו. עוד במארז קיבלנו נרתיק ממותג ועכבר גיימינג ROG Impact.
חוזרים למחשב: הנראות שלו ממשיכה את הקו הבולט לטובה. הוא לא מנופף יותר מדי באלמנטים "קרביים" ששמורים לנייד גיימינג ואפילו במבט מהיר עלול להיחשד כלפטופ משרדי בזכות גוון כסוף "טכני" וגימור מט למגע. לאותו גימור יש גם נטייה לתעד טביעות אצבע בכל פעם שנשאנו את המחשב ממקום למקום, אבל ייאמר לזכות השלדה שהיא מתנקה ברגע.
היצרנית עדיין מזכירה לנו שמדובר במחשב המיועד לגיימרים ומוסיפה תאורת פס אלכסונית לאורך מכסה המחשב שב- ASUS מכנים Slash Lighting – ויש בו מן החדשנות, אבל לעניין גם מתלווה סוללה שנזללת יותר מהר.
בתוכנת Armoury Crate ניתן לשנות את הסגנון והאנימציה או למשל לקבוע כיצד תגיב בעת קבלת התראה במחשב – אבל אין לכך הרבה משמעות מלבד להרשים את הסובבים, בטח כשהפס כלל לא גלוי למשתמש. עוד בענייני תאורה, המקלדת צוידה בתאורה אחורית מבוססת RGB, אבל קחו בחשבון שמדובר ב- 1-Zone, כלומר רמת הגמישות כאן די מינימלית ואל תצפו להתאמה אישית מורחבת מדי, מעבר לעובדה שיש כאן ממילא רק 3 אפקטים נוספים לצד התאורה הסטטית.
ומה לגבי נוחות השימוש במקלדת ? המקשים ב- Zephyrus G16 לא שונים מדי ממקשי לפטופ עסקי שגרתי: הם נמוכים יחסית, עומק הלחיצה גם נמוך בהתאם כיאה ללפטופ והמרחק בין המקשים מקפיד על מ"מ בודדים. אנחנו לא בטוחים כמה המקלדת תקרוץ לגיימרים מתקדמים, לפחות לאלה שהתרגלו למקלדת מכנית או למקשים עם עומק לחיצה משמעותית גדול יותר, אבל אותנו היא סיפקה מאוד, הן בזמן כתיבת הסקירה שלפניכם והן ברגעי גיימינג תחרותיים. היצרנית גם מבטיחה שהמקלדת עמידה בפני כ- 20 מיליון הקשות.
עוד כמה עניינים קטנים אודות המקלדת. ראשית, שימו לב שהמקלדת הנומרית אינה נוכחת, למרות שמרגיש לנו שהיה אפשר לשלב אותה בצד על חשבון פסי הרמקולים העבים שבצדדים. מה כן יש במקלדת ? מקשי מדיה מהירים שמתחבאים בשימוש משני מאחורי סדרת מקשי ה- F וכן ארבעה מקשי מאקרו ייעודיים – שיעריכו בעיקר שחקני MMORPG או כל מי שמחפש להחליף רצף פקודות ארוך בלחיצה בודדת. ועוד מילה על משטח העקיבה: הוא גדול במיוחד, לחיץ לכל אורכו ורוחבו ומגיע מעולה לחיווי מגע, כמו צביטה או הסטה ימינה/שמאל לשיטוט מהיר בדפדפן. העניין הוא שהגיימר הממוצע קרוב לוודאי יחבר את העכבר האהוב עליו כבר בשלב ההתקנה.
תצוגת OLED מצוינת – אבל גם משתקפת
נפתח בנתונים הרשמיים: מסך ה- 16 אינץ' מתגאה ברזולוציה מקסימלית של 1600×2560 פיקסלים, שלטעמנו מספיקה די והותר עבור הצג הקטן. המחשב צויד בפאנל OLED ושילוב של תמיכה בסולם הצבעים 100% DCI-P3 ובהירות מקסימלית ברמת בוהק 500 ניט, המספקים את כל קשת הצבעים שתצטרכו. יחס הניגודיות שעומד על 1,000,000:1 ירחיב את קצוות הגוונים שבין השחור והלבן ובשורה התחתונה, מדובר בתצוגה מפוארת שתשרת אתכם לכל צורך, בין אם זה לכתיבת מסמך, עריכת וידאו או צפייה בסרט אהוב בנטפליקס. הדבר היחיד שתסכל אותנו הן ההשתקפויות החוזרות – תוצר של ציפוי מבריק ששולב מעל הצג.
יש גם כמה נתונים תחרותיים שאי-אפשר להתעלם מהם, כמו קצב ריענון תחרותי בתדר 240 הרץ, זמן תגובה רצוי של 0.2 מאית השנייה (ms) ב- GtG ואיך לא תמיכה ב- G-Sync, טכנולוגיה מבית אנבידיה (Nvidia) המסנכרנת את קצב הריענון של המסך עם זה של הכרטיס הגרפי. מדובר בתכונות רצויות מכל מחשב גיימינג, במיוחד התדר הגבוה, שאמור לתמוך בשחקנים תחרותיים שיבקשו קצב פריימים גבוה בכותרי FPS מהירים.
מבחן הגיימינג
מתחת למכסה המנוע תמצאו את מעבד ה- Ultra 9 185H מבית אינטל המיועד לשוק הניידים, מחוזק בזיכרון RAM בנפח 32 גיגה-בייט מסוג LPDDR5X וכרטיס המסך GeForce RTX 4090, כמובן בגרסת המובייל, עם זיכרון VRAM בנפח 16 גיגה-בייט מסוג GDDR6.
במבחן ה- Multi-Core של Cinebench R23 קיבלנו 17,890 נקודות, לא תוצאה מרשימה במיוחד בהתחשב בייעודו של המחשב, כשתוצאות דומות תוכלו למצוא אצל מעבדי אינטל שהושקו לפני שנתיים, אבל גם כאלה המיועדים לנייחים – חשוב להוסיף.
עוברים לחוויית הגיימינג בפועל. שיחקנו בשני כותרים פופולריים: Red Dead Redemption 2 ו- Cyberpunk 2077, ברזולוציה 1600×2560 פיקסלים על הגדרות גרפיקה שנעו בין High ל- Ultra, או במילים אחרות, לא חיכו ל- Zephyrus G16 חיים קלים מדי.
ב- RDR2 קיבלנו ממוצע קצב פריימים של 65FPS (ממש בדומה לבנצ'מארק הפנימי של המשחק) וב- Cyberpunk 2077 קיבלנו סביבות 50-55FPS יציבים למדי. המשמעות היא שיש כאן חוויית גיימינג לא רעה בכלל שעומדת על סביבות 60FPS, תוצאה לא רעה למשחקים הנחשבים לתובעניים. ברור שאם נפחית בהגדרות הגרפיקה או נפעיל משחק פחות מאתגר ברמה הטכנית, הנייד צפוי להציג ביצועים הרבה יותר מהירים – אבל המטרה לבדוק את ה- Zephyrus G16 היכן שקשה יותר, מן הסתם.
חיבוריות נדיבה – אבל חסר לה משהו אחד משמעותי
מגוון המחברים נאה: בצד שמאל יש יציאת אוזניות/מיקרופון 3.5 מ"מ, אחריה USB-A בגרסה 3.2 Gen 2, בהמשך, יציאת Thunderbolt 4 שתומכת בהעברת וידאו DP וכן משרתת כטעינת המחשב. בסוף, יציאת HDMI בתצורה מלאה בגרסת 2.1 עם טכנולוגיית FRL.
בצד השני יש קורא כרטיסי זיכרון מסוג SD, אחריו עוד USB-A בגרסה 3.2 Gen 2 ולבסוף USB-C בגרסה 3.2 Gen 2, שגם תומכת בהעברת וידאו DP וכן מסוגלת להטעין את המחשב.
נבחרת החיבורים יעילה לחיבור התקנים נוספים או אביזרי גיימינג שאי אפשר להיפרד מהם, כמו עכבר אלחוטי או מיקרופון ומצלמת רשת, אם אתם מסטרימים את המשחקים שלכם. במילים אחרות, השימוש ברכזת USB לא מרגיש הכרחי כאן, בניגוד למגמת הניידים לצמצם במחברים בתמורה לגוף מחשב הדוק יותר.
מחבר בודד בודד שבלט בהיעדרו היא ה- Ethernet (חיבור רשת RJ45) ולא ברור לנו מה חשבו ב- ASUS לשחרר לשוק מחשב גיימינג ללא המחבר המבוקש, בטח במשחקי אונליין בהן כל אלפית שנייה קריטית. ניתן כמובן לשחק דרך Wi-Fi אבל מדובר בזמני תגובה איטיים משמעותית לעומת חיבור קווי. נכון, תמיד תוכלו לחבר מתאם USB ליציאת רשת, אבל אז אתם מאבדים יציאת USB שעלולה להיות יקרה, שלא לדבר על העובדה שב- ASUS לא מספקים מתאם שכזה במארז, כלומר תצטרכו לרכוש אותו בנפרד. מאכזב.
במחשב גם שולבו ארבעה ספיקרים עם מערך ביטול רעשים מבוסס AI ואקולייזר של Dolby Access, אבל מה שיותר מעניינת היא התאימות לצליל Hi-Res בחיבור אוזניות. הרמקולים מצוינים, הם עוצמתיים, מפורטים מאוד ולא צורמים בטווחים הגבוהים כשמגיעים לווליום המקסימלי – תופעה ידועה לשמצה שה- Zephyrus G16 חף ממנה. אנחנו רק לא בטוחים כמה גיימר שמעריך את המשחק שלו ונהנה מחווית סאונד מלאה יסתפק ברמקולים המובנים, טובים ככל שיהיו.
סוללה שמתקשה להרשים
סוללת ה- 90 ואט/שעה בת 4 תאים מגיעה עם מטען בלוק מפלצתי בהספק 240 ואט. שלא במפתיע מדי, יש פער דרמטי של ביצועי המחשב כשהוא מחובר למטען לעומת כשהוא נשען על סוללה – שלא בשונה מכל ניידי הגיימינג שעברו תחת ידינו, הוגן להוסיף. מה זה אומר ? שה- Zephyrus G16 אמנם חשף שרירים ברגעי גיימינג אבל ברגע שתנתקו אותו מהחשמל תגלו סוללה שבקושי מציע שעת משחק, ואנחנו נדיבים. כאמור, זה לא בולט מדי בקטגוריה, אבל גם די מצמצם את כל נושא "הניידות" שלו. כמובן שאפשר לחסוך בחיי סוללה אם נקטין את הרזולוציה, ננמיך את הבהירות או נוריד את קצב הריענון – אבל אז למה מלכתחילה לקנות מחשב כה יקר שמתפאר בתכונות עוצמתיות אם הן לא מיושמות ?
ממה התלהבנו ?
- קצב ריענון 240 הרץ
- תצוגה נפלאה, ניגודיות גבוהה
- מחבר Thunderbolt 4
- רמקולים עוצמתיים ומפורטים
ממה פחות ?
- ציפוי מסך מבריק שגורם להשתקפויות
- תאורת RGB מוגבלת ביכולותיה
- ללא מחבר Ethernet
- מחיר לא נגיש במיוחד
לסיכום, בהתייחס לביצועים, ה- Zephyrus G16 התקשה להרשים בקטגוריית ניידי הגיימינג – אבל גם לא אכזב מדי כשמתחשבים בעובדה שהוא עדיין לפטופ, ויש גם תלות בחיבור מתמיד לחשמל שצריך לקחת בחשבון, אם תדרשו את הביצועים המקסימליים מצד המחשב.
החיבוריות נאה, אם כי בלט בהיעדרו מחבר ה- Ethernet, תצוגת ה- OLED מפעימה וגם רמקולים מפורטים הצטרפו למארז. עם מה נותרנו ? מחשב גיימינג יעיל אבל גם לא בולט מעל המתחרות. לפחות נהנינו ממארז נאה ונראות שיוצאת מהקופסה.
המחיר של ה- Zephyrus G16 GU605 נע בין 7,454 ש"ח ל- 15,482 ש"ח, תלוי במפרט, והוא זמין בצבעי Platinum White ו- Eclipse Gray.