מפרט ועיצוב מרשימים ביחס למחיר
הוא מגיע עם מסך בגודל 6.7 אינץ' עם תצוגת Dynamic AMOLED 2X ורזולוציה FHD+, מעבד Exynos 2400e בן 10 ליבות ולצידו זיכרון RAM בנפח 8GB וכ- 256GB נפח אחסון פנימי. במערך הצילום תמצאו מאחור שלוש עדשות כשהמרכזית בת 50 מגה פיקסל ומקדימה עדשת 10 מגה פיקסל. מבחינת סוללה, היצרנית מבטיחה שנהנה מעד 28 שעות צפייה ועד 81 שעות האזנה.
נתחיל ממידות המכשיר השגרתיות: אורך 16 ס"מ, רוחב 7.7 ס"מ ועובי של 8 מ"מ לא הופכות אותו לבולט בנוף הסמארטפונים וגם משקלו לא חריג, כ- 212 גרם סבירים למדי. העמידות מצוינת – מקדימה ומאחורה זכוכית מצופה Gorilla Glass Victus+ ומסגרת המכשיר עשויה אלומיניום, ובמילים אחרות, אין שום זכר לרכיבי פלסטיק מוזלים.
יש גם עמידות בפני מים ואבק בתקן IP68, שמבטיח שהמכשיר לא יינזק גם בעומק של עד 1.5 מטר למשך 30 דקות. בתחתית כמקובל שולב מחבר ה- USB-C, בקודקוד המכשיר מגירת הסים ורק שימו לב שאין כאן מחבר אוזניות וגם המכשיר לא מאפשר להרחיב את הנפח הפנימי שלו, בהיעדר מגירת Micro SD.
חוזרים לנראות המכשיר, יחס גוף/מסך עומד על 88%, שזה לא רע בכלל. אגב מסך, איכותו לעילא: תצוגת ה- Dynamic AMOLED 2X מציגה רזולוציה של 2340X1080 פיקסלים – ולא צריך יותר מזה על פני מסך בגודל 6.7 אינץ', לא משנה באיזו סדרה אתם צופים בנטפליקס או איזה תוכן אתם עורכים עם המכשיר.
יש עוד פינוקים שתמיד כיף לקבל, כמו קצב ריענון בתדר 120Hz, תמיכה ב- HDR10+ ובהירות מרשימה של 1900nits בשיא, אם כי זיכרו שכל התכונות הנדיבות האלה נחשבות לזוללות סוללה.
ביצועים מספקים
ומה לגבי יכולות העיבוד ? שבב ה- Exynos 2400e בעל 10 הליבות לא מגמגם וכיאה למכשיר דגל, מקפיץ כל אפליקציה, משחק עתיר גרפיקה או עורך וידאו בקלות יתרה. על ריבוי משימות ושיטוט מהיר בין אפליקציות אין מה לדבר, הכל עובד זריז ונטול גמגומים. יופי של מכשיר עבור גיימרים ויוצרי תוכן.
זיכרון ה- RAM בסך 8GB גרם לנו לחשוש בהתמודדות מול ריבוי משימות, במיוחד בעריכת וידאו, אלא שכאמור, במבחן התוצאה לא הרגשנו אף שיהוקי מערכת – וזה מה שחשוב. במבחן Wild Life Extreme התובעני של 3DMark קיבלנו 3,154 נקודות, תוצאה מעולה, וב- Stress Test אי אפשר לפספס את הירידה המתונה בביצועים כבר מהלופ השני – עד שבלופ ה- 12 הוא מתחיל להתאזן עד הלופ ה- 20 והביצועים נותרים סבירים.
במבחן Geekbench קיבלנו 6,282 נקודות ב- Multi-Core (ריבוי ליבות), עוד תוצאה טובה שמוכיחה של- S24 FE לא יהיה שום אתגר בשימוש יום-יומי.
ממשק ידידותי ונוח לתפעול
מערכת ההפעלה במכשיר מבוססת על Android 14, אותה עוטף ממשק One UI 6.1 וכל מי שמחזיק מכשיר סמסונג ייכנס מיד לעניינים, החל מהאפליקציות הייעודיות של היצרנית, דרך סידור ונראות התפריטים ועד לפיצ'רים הבלעדיים לסמסונג.
יש כאן כמובן תמיכה ב- Samsung DeX אם תבקשו להפוך את הסמארטפון ללפטופ, ערכות הנושא מגוונות, אוסף נאה של מחוות זמין לבחירה – ואנחנו אישית השתמשנו לא מעט ב- "חלונות מרובים" שמפצל את המסך. בשורה התחתונה, מדובר בממשק ידידותי ומזמין מאוד, מוגש בעברית ברורה ולא פחות חשוב, פרוס על פני תפריטים אינטואיטיביים ופשוטים לתפעול.
מערך צילום מפתיע
עוברים לצילום, מאחור תמצאו 3 עדשות: המרכזית בת 50 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, השניה, עדשת טלפוטו בת 8 מגה פיקסל עם זום אופטי x3 והשלישית בת 12 מגה פיקסל המשרתת כעדשה סופר-רחבה. מקדימה, עדשת 10 מגה פיקסל רחבה.
מבחינת וידאו, מאחור תוכלו להקליט ברזולוציה של 8K ב- 30 פריימים בשנייה או ב- 4K עד 120 פריימים בשנייה ומקדימה ברזולוציה של 4K עד 60 פריימים בשניה.
ומה לגבי איכות התמונות ? נאמר תחילה שרוב הצילומים הופקו נהדר. יש פירוט מספק, חשיפה נאה, מיקוד שיודע להתביית על האלמנט הרצוי, מצב לילה מפתיע לטובה ובכללי דיוק צבעים לא רע בכלל.
ועדיין, יש כמה "מחלות" טיפוסיות שכדאי לקחת בחשבון: צילומי המאקרו למשל התקשו מאוד לתעד אובייקטים מזעריים, יש לעיתים נטייה לרוויית יתר ובתנאי תאורה עמומים תגלו מעבד תמונה שנוטה למרוח פיקסלים וכך למשל הפך בלילה עץ עמוס ענפים לאוסף עלים מרוח ומטושטש.
האם זה אומר שעדשות ה- S24 FE נוראיות ? ברור שלא ובסופו של יום יצאנו מרוצים מרוב הרגעים שתיעדנו – אבל חשוב להוסיף שפגשנו צילומים יותר מוקפדים ותואמים למציאות אצל כמה מכשירים של מתחרות מוכרות, גם אם הן מתומחרות בהרבה יותר.
אפשרויות אבטחה מתקדמות וחיי סוללה ארוכים
מבחינת אבטחה, שני הסורקים הביומטריים עובדים ביעילות. סורק הפנים הצליח להקדים את חיישן טביעת האצבע ברוב המקרים עוד לפני שהספקנו להניח את האגודל שלנו על החיישן. בחדר השינה החשוך האצבע שלנו הקדימה אותו ושם סורק הפנים, שלא במפתיע מדי, התגלה בחסרונו והתקשה לזהות את הפרצוף שלנו – וזה די מקובל.
ה- S24 FE צויד בסוללה בקיבולת 4700mAh שתומכת בטעינה בהספק 25W וכן בתכונת QC2 שאמורה לאפשר לו לצבור 50% סוללה בתוך 30 דקות טעינה. יש גם תמיכה בטעינה אלחוטית בהספק סטנדרטי של 15W וכן המכשיר מאפשר טעינה הפוכה.
מבחינת חיי סוללה בשימוש יום-יומי, שמנו לב שבכל סוף יום עבודה שגרתי הגענו לשעות הערב עם 50-60% סוללה, תוצאה מעולה. אלא שצריך לזכור שני דברים שעלולים לצנן את ההתלהבות: מדובר בימים שגרתיים, או במילים אחרות, לא תובעניים מדי – ויש גם את עניין הסוללה החדשה שקשה להתעלם ממנה, שהרי לרוב העייפות הטבעית שלה ואיתה השחיקה הטיפוסית מגיעות בערך אחרי שנה של שימוש. לכאן או לכאן, התרשמנו לטובה וסמארטפון שמצליח להציע בסוף היום עוד חצי סוללה בקנה היא תוצאה מספקת עבורנו.
חיי הסוללה התקבלו בעזרת מטען 25W גנרי, כלומר אינו מקורי של סמסונג מאחר והיצרנית לא הוסיפה אחד כזה למארז, צברנו 46% בתוך 30 דקות וטעינה מלאה ארכה כשעה ו- 25 דקות. זמן לא מבוטל כשמתחשבים בלא מעט מתחרות שמציגות זמני טעינה הרבה יותר קצרים.
אהבנו
- מחיר נוח
- תצוגת AMOLED נפלאה ובוהקת
- ביצועים גבוהים
- איכות בניה מצוינת
- עמידות במים ואבק בתקן IP68
פחות אהבנו
- אין מחבר אוזניות
- לא ניתן להרחיב את נפח האחסון
- במארז אין מטען
- טעינה מלאה אורכת כמעט שעה וחצי
לסיכום, ה- Galaxy S24 FE הוא כנראה אחת מגרסאות ה- FE היותר מוצלחות של סמסונג. לא התעמקנו יותר מדי עד כמה היצרנית מדרום קוריאה אכן הפנימה את בקשות הקהילה ויישמה אותן במכשיר שלפנינו – וזה לא באמת משנה כשמדובר במכשיר כל כך מוצלח.
ראוי להתייחס גם לתג המחיר הנוח שהוצמד לסמארטפון, בהתחשב באוסף התכונות המפתיע לטובה: תצוגת Dynamic AMOLED 2X נפלאה, ביצועי מערכת מצוינים, מערך צילום שברוב הזמן הרשים – ואת הכל עוטפת איכות בנייה מרשימה ואפילו עמידות IP68 נדחקה למארז.
אם תקציב הסמארטפון הבא שלכם נע סביבות 2,499 שקלים, ה- Samsung Galaxy S24 FE יכול להיות בחירה מצוינת עבורכם. הוא זמין בצבעי אפור כהה, תכלת, ירוק ולבן.