תמונה שווה אלף מילים, והיום, כשכולם חסרי סבלנות ורגילים לתרבות האינסטגרם, האמירה הנושנה הזו נכונה יותר מתמיד. חברות פרסום ודיגיטל, בעלי אתרים, מעצבים גרפיים, משווקים בתוכניות לשיווק שותפים ובלוגרים, כולם צריכים לשלב תמונות בתכנים שהם מפרסמים. כיום תוכלו למצוא בקלות אתרים ומאגרים המציעים תמונות בחינם, כאלו שאפשר להוריד ולהשתמש בהן מבלי לשלם אגורה ואפילו בלי להעניק קרדיט לצלם, בחלק מהמקרים (למרות שאנחנו תמיד ממליצים לתת קרדיט). על פניו, זה נשמע מפתה, אבל לפני שתעשו את הבחירה לעסק שלכם, כדאי שתבינו מה המשמעות של בחירה כזו.
למה חשוב לשלב תמונות בתכנים שלנו
מאז ומתמיד חוש הראייה היה חוש דומיננטי שמשפיע על התפיסה שלנו. היום, בעידן שבו אנחנו מוצפים בטקסטים מכל עבר ושהסטנדרט לאסתטיקה הולך ועולה, הצורך בתמונות הוא מהותי. אתם יכולים ליצור את הפרסומת הכי שנונה בעולם או לכתוב את המאמר המתוחכם ביותר שאי פעם נכתב, אבל אם הם יראו כמו גושי טקסט ענקיים ואפורים, הסיכוי שיגשו לקרוא אותם הוא נמוך. תמונות מוסיפות צבע ועניין וכן מסייעות לאנשים להבין במבט ראשון על מה מדובר. הוספת תמונות בתוך מאמר או פוסט בבלוג מקלה על הקריאה והופכת את חווית הגולש ליותר נעימה ו- "זורמת".
זכויות יוצרים למתחילים
כיום קל במיוחד להעתיק תמונה ולהפיץ אותה מחדש, כאילו היא שייכת לנו. בעוד שהפעולה הטכנית היא פשוטה, השימוש בתמונות הנמצאות ברחבי הרשת אינו חופשי ועלול לסבך אתכם עם תביעות ותשלומי פיצויים מרקיעי שחקים. חשוב שתדעו: כל התכנים והתמונות באינטרנט מוגנים על ידי חוקי זכויות היוצרים, ופרסום יצירה אומנותית או ספרותית באינטרנט הוא מעשה השמור בלעדית לבעל זכות היוצרים. החוק מאפשר לשופט לתת פיצוי סטטוטורי של 10,000 עד 20,000 שקלים להפרה. לפני שתשאלו, אי ידיעת החוק לא תפטור אתכם מעונש. גם אם אתם בלוגרים מתחילים ותמימים, תידרשו לעמוד בדרישות החוק בדיוק כמו מנהלים של משרד פרסום מצליח.
מה שזול עולה ביוקר – האם צריך להשקיע ברכישת תמונות
קיימות כיום ברשת מגוון אופציות חינמיות לבחירת תמונות. אם כרגע אין לכם תקציב, ייתכן שזוהי בחירה טובה. אם יש לכם תקציב לקידום העסק, האתר או הבלוג שלכם, אנו ממליצים לכם להשקיע חלק ממנו בתמונות איכותיות. מדוע ? קיימות מספר סיבות מרכזיות להשקעה בתמונות ממאגר איכותי:
1. זמן: הזמן שלנו הוא מצרך יקר. מאגרי התמונות בתשלום מציעים לכם תמונות שמוכנות לשימוש מיידי ואפשרות להורדה בצורה מהירה ופשוטה. המבחר העשיר של התמונות והחיפוש החכם במאגרים שאנו סוקרים במאמר, מעניק חווית משתמש נוחה ומהירה במיוחד.
2. מבחר: כבר ציינו את המבחר העשיר, ואכן כדאי להקדיש תשומת לב לנושא. מאגרי תמונות מובילים מציעים בין 8 ל- 13 מיליון תמונות והמאגר רק הולך וגדל מיום ליום.
3. רישיון: כבר הזכרנו את האספקט החוקי של שימוש בתמונות. אם אתם רוצים לעבוד בראש שקט אל תתפשרו בנוגע למקור התמונות שלכם ובחרו במאגר מוכר. הסכום שתשלמו על התמונות מהמאגרים בטל בששים לעומת הסכנה הכלכלית שאתם עומדים בפניה אם תשתמשו בתמונות אחרות.
4. הטבות מיוחדות: מרבית המאגרים מעניקים יתרונות לחברים שרוכשים את החבילות שלהם: מידע ייחודי, תוכנות שימושיות לעריכת תמונות ועוד. יש מאגרים שמציעים תמונות להורדה בחינם ושווה לבדוק מה מציע המאגר שמעניין אתכם.
מאגרי התמונות הטובים ביותר
שני מאגרים עם מבחר עשיר של תמונות ועלויות נגישות יחסית, הם: shutterstock ו- depositphotos. שני המאגרים הללו נמצאים בשימוש מאסיבי על ידי משרדי פרסום, מנהלי אתרים, בלוגרים, משווקים ועוד, וכדי שתקבלו את התמונה המלאה, החלטנו להתמקד בהם. יש לציין ששניהם פופולריים במיוחד ובשניהם תמצאו תמונות באיכות לא פחות ממעולה. הממשקים שלהם שונים ובעוד שיש כאלה שמעדיפים את הממשק של דיפוזיטפוטוס, יש כאלה שנשבעים ששאטרסטוק הרבה יותר קל ונוח לשימוש. לדעתנו, הדרך הכי טובה לגלות מה מתאים לכם היא להיכנס ולנסות כל אחד מהמאגרים האלה לתקופה קצרה.
כמה עולה לרכוש חבילת תמונות ב- Shutterstock
החברה, שנוסדה בשנת 2003, מעודדת את המשתמשים להשקיע בחבילות שנתיות של תמונות. שימו לב שהחבילות טובות לשנה בלבד ושהמחירים מעודכנים לחודש ינואר 2019. לכן, כדאי להתעדכן באתר לגבי המחיר לפני הרכישה.
רישיון השימוש הסטנדרטי בחברה מעניק לכם מספר זכויות:
1. אפשר להשתמש בתמונה לצרכי פרסום, לאתרים, פרסום במובייל, אפליקציות, ספרים דיגיטליים, ניוזלטרים ועוד.
2. ניתן להדפיס את התמונה על מיתוג, כרטיסים עסקיים, פרסום סיילים ועוד. עד ל- 500,000 פעמים במצטבר.
3. אפשר להשתמש בתמונה לקמפיין חוצות, כל עוד גודל הקהל הוא פחות מ- 500,000 איש.
4. תמונה שרכשתם יכולה לשמש להפקות קולנוע, טלוויזיה ופרסומות, בלי קשר לגודל הקהל. זאת במידה והתקציב להפקה כזו הינו פחות מ- 10,000$.
5. התמונות יכולות לעמוד לשימוש אישי ולא מסחרי.
חבילות במחיר חודשי קבוע – ניתן לבטל בכל רגע
חבילה של 750 תמונות עולה 199$ – 0.27$ לתמונה בודדה.
חבילה של 350 תמונות עולה 169$ – 0.48$ לתמונה בודדה.
חבילה של 50 תמונות עולה 99$ – 1.98$ לתמונה בודדה.
חבילה של 10 תמונות עולה 29$ – 2.90$ לתמונה בודדה.
חבילות תמונות לרכישה ושימוש בזמן שנוח לכם – תוך שנה מעת רכישת החבילה
25 תמונות בעלות של 229$ – 9.16$ לתמונה.
5 תמונות בעלות של 49$ – 9.80$ לתמונה.
תוכנית זו מעניקה לכם תמונות עם רישיון סטנדרטי, הוא מעניק גישה לשימוש דיגיטלי חופשי בכל העולם. בנוסף, החברה מציעה גם חבילות לארגונים עם מספר משתמשים וכן אופציות מיוחדות לתאגידים גדולים.
לפרטים נוספים ורכישת מנוי ב- Shutterstock
כמה עולה לרכוש חבילת תמונות ב- Depositphotos
חברת depositphotos מציעה מספר מסלולים (שימו לב שהמחירים שאנו מתארים נכונים לינואר 2019). כל המסלולים מעניקים לכם רישיון סטנדרטי וקיים תמחור גבוה יותר לרישיון מורחב. מה כולל רישיון סטנדרטי בדיפוזיטפוטוס ?
– שימוש בתמונות באתר ללא הגבלה על כמות הגולשים שנחשפים אליה.
– עד 500,000 עותקים או חשיפות.
– שימוש ברזולוציה ללא הגבלה.
– מותר ליצור מהתמונה שלל פריטים, למעט פריטים למכירה חוזרת או הפצה בחינם.
– במקרים שבהם התמונה משחקת תפקיד מרכזי ומוסיפה ערך לפריט, אז השימוש אסור ברישיון מהסוג הזה.
מנוי חודשי קבוע
ניתן לעשות מנוי לחודש אחד בלבד וכן לשנה שלמה:
חבילה של 750 תמונות עולה 199$ – 0.27$ לתמונה בודדה.
חבילה של 150 תמונות עולה 99$ – 1.51$ לתמונה בודדה.
חבילה של 75 תמונות עולה 69$ – 1.08$ לתמונה בודדה.
תוכנית גמישה
תוכלו לרכוש תוכנית זו לחודש או שנה – היא עולה 29$ לחודש, ומאפשרת להוריד 30 תמונות מידי חודש. לא ניצלתם את כל התמונות ? היתרה תיצבר לכם לחודש הבא. כל תמונה נוספת תעלה עוד דולר אחד בלבד.
תמונות לפי דרישה
אפשר לנצל את התמונות בתוכנית זו תוך שנה מרגע הרכישה:
חבילה של 100 תמונות עולה 299$ – 2.99$ לתמונה בודדה.
חבילה של 25 תמונות עולה 99$ – 3.96$ לתמונה בודדה.
חבילה של 10 תמונות עולה 49$ – 4.90$ לתמונה בודדה.
לפרטים נוספים והורדת תמונות מאתר depositphotos
האם התמונות יעמדו לשירותכם גם אחרי שיסתיים המנוי או כשתיגמר החבילה
חברת דיפוזיט פוטוס מבהירה כי כל עוד השלמתם באופן תקין את התשלום על חבילת התמונות, קיימת לכם הזכות להשתמש בהן. החברה משתמשת במילה "perpetual" כדי להבהיר שהשימוש נצחי. לעומת זאת, בשאטרסטוק קיימים תנאי שימוש לשלל מקרים שונים. באופן כללי החברה מבהירה כי ברגע שלקוח רכש זכויות לתמונה הוא יכול להשתמש בה ואף להוריד אותה בחינם שוב ושוב (כך שלא תצטרכו לדאוג לגבות תמונות שכבר רכשתם, אם זה משהו שנחוץ לכם).
אז באיזה מאגר תמונות כדאי לכם לבחור
הבחירה הנכונה היא שונה עבור כל עסק וכן עבור כל משתמש. אין הבדלים דרמטיים בין המחירים של שתי החברות, אך עבור משתמשים שונים קיימים הבדלים בתנאי השימוש שכדאי לכם לבדוק (בהתאם לצרכים שלכם). אספקט נוסף שכדאי להתייחס אליו הוא עולם התוכן שאתם עובדים בו, עסקים בתחום הלייפסטייל שאנחנו עובדים איתם מעדיפים מאגר אחד בעוד שעסקים בתחום הפיננסי מעדיפים את המבחר העשיר של המאגר השני. אפשר לגלות את ההבדלים הללו באמצעות חיפוש פשוט באתר החברה ולהבין מה נכון ומשתלם ביותר עבורכם.
בגדול, ההמלצה שלנו היא שכדאי לרכוש חבילה קטנה כדי להתחיל להתנסות עם התמונות והממשקים השונים ולראות מה מתאים לכם יותר. עסקים בתחילת הדרך מתקשים להעריך כמה תמונות בדיוק הם יצטרכו, ולכן כדאי להתחייב לחבילה חודשית קבועה או לחלופין ל- "בנק" תמונות רק אחרי שתבינו את הצרכים האמיתיים של העסק. גילוי נאות.
קרדיט תמונה: PEXELS.