אוזניות TWS זולות וטובות: סקירה לאוזניות האלחוטיות Xiaomi Mi AirDots

חברת שיאומי, שכונתה לא פעם "אפל הסינית", השיקה בנובמבר 2018 את אוזניות ה- True Wireless הראשונות שלה כדי להתחרות בדגמי ה- TWS המובילים בשוק, כמו האיירפודס של אפל וה- Elite 65t מבית ג'אברה. האם האוזניות הללו שזולות פי 5 מהדגמים המובילים בשוק עומדות ברף הגבוה שהציבו אותם הדגמים ? לקחתי את ה- AirDots של Xiaomi לבדיקה, ולאחר שבועיים של שימוש יום יומי, אלו הן המסקנות שהגעתי אליהן.

תכולת האריזה

האריזה של ה- AirDots נראית פשוטה למדי. היא מגיעה בצבעי כחול ולבן, ובחזית שלה ניתן לראות תמונה של האוזניות. בגב האריזה מצויין המפרט של האוזניות, אך לצערי, הכיתוב שעל הקופסה הוא בשפה הסינית. כאשר פותחים את הקופסה, ניתן לראות את האוזניות הלבנות מבצבצות, ולידן ניתן לראות את כבל הטעינה מסוג Micro USB, חוברת הוראות (כן, גם היא בשפה הסינית) ושני זוגות נוספים של מתאמים לאוזניים בגדלים שונים.

תכולת האריזה של ה- Xiaomi Mi AirDots

תהליך הצימוד

הצימוד בין הסמארטפון ל- AirDots מתבצע בצורה הבאה:

1. יש להוציא את שתי האוזניות מן הקייס.

2. לאחר מכן, יש ללחוץ לחיצה ארוכה על משטחי המגע עד שהלדים שנמצאים על משטחי המגע של שתי האוזניות יהבהבו בצבע לבן.

3. קודם האוזניה הימנית תקושר לסמארטפון ורק לאחר מכן האוזניה השמאלית.

לאחר תהליך הצימוד הראשוני, האוזניות יתחברו לסמארטפון באופן אוטומטי בכל פעם שתוציאו אותם מהקייס שלהן, במידה והבלוטות' בסמארטפון פועל כמובן. חסרון בולט שמצאתי ב- AirDots הוא אופן הפעילות שלהם. כלומר, האוזניה הראשית היא האוזניה הימנית, במידה ותרצו להשתמש רק באוזניה אחת, תצטרכו להשתמש רק בה ולא בשמאלית.

עיצוב, מבנה ופיצ'רים

הקייס של האוזניות נראה כמו קפסולה עגולה, כאשר בחלק העליון שלו מוטבע הלוגו של שיאומי בצבע לבן, והוא כמעט ואינו בולט לעין. בתחתית הקייס מופיע חלק מהמפרט של האוזניות שגם הוא בשפה הסינית, ובחלקו האחורי ניתן להבחין בחיבור מסוג Micro USB.

את חיבור ה- Micro USB מצאתי כחסרון מפני שחיבור זה הוא מיושן והרוב המוחלט של המכשירים החכמים היום מגיע עם חיבור מסוג Type C, שזה אומר גם שהמשתמשים יצטרכו להסתובב עם כבל נוסף להטענת האוזניות.

בנוסף, בחזית הקייס ניתן למצוא נורית LED אשר מתריעה על מצב הסוללה שלו:

 אם הנורית אינה דולקת, הסוללה מעל ל- 50%.

אם הנורית דולקת בצבע אדום, הסוללה מתחת ל- 50%.

אם הנורית מהבהבת באדום, אחוזי הסוללה נמוכים ויש להטעין את הקייס.

נורית הלד היא פתרון מעולה להתרעה על אחוז הסוללה בהתחשב בעובדה שלאוזניות אין אפליקציה בגלל מחירן הנמוך.

החומר שממנו עשוי הקייס הוא פלסטיק קשיח שמרגיש ונראה איכותי, אך לא ניתן לומר שהוא ברמה גבוהה מאוד. הוא נפתח כמו צדפה, והציר שפותח אותו מרגיש באיכות סבירה. נראה כאילו הוא יעמוד בלא מעט פתיחות וסגירות. בקצה של המכסה יש מגנט איכותי אשר דואג לכך שהקייס לא יפתח בזמן נסיעה או בזמן נפילה. בקייס יש שקע USB לטעינת האוזניות עצמן, ובנוסף, יש גם מגנט אשר דואג לכך שהאוזניות לא יזוזו ממקומן בזמן נפילה או כאשר הקייס פתוח.

לכל אוזניה יש נורית לד – כאשר הנורית דולקת בצבע לבן מהבהב, זה אומר שהאוזניות מחפשות מכשיר להתחבר אליו, וכאשר מחזירים את האוזניות לקייס, הלד ידלק בצבע אדום, שזה אומר שהאוזניות נטענות.

האוזניות עצמן מאוד נוחות באוזן וכל אחת מהן שוקלת רק 4.2 גרם. השילוב של המשקל הנמוך ומתאמי הגומי מעניק תחושה של נוחות וקלילות גם לאחר שימוש ממושך, והרגשתי שהן יושבות בצורה מאוד טובה ויציבה באוזניים. גם כאשר ביצעתי פעילות ספורטיבית כמו ריצה למשל, הן נשארו בתוך האוזניים מבלי לזוז או ליפול.

על כל אוזניה יש משטח מגע אשר באמצעותו ניתן לבצע מספר פעולות, לדוגמה:

בעת לחיצה אחת על משטח המגע, האוזניות יפסיקו או ינגנו שיר.

לחיצה אחת על האוזניות בזמן שיחה או בזמן קבלת שיחה, תגרום למענה או ניתוק השיחה.

לחיצה כפולה על משטח המגע תפעיל את העוזרת האישית של גוגל Google Assistant.

דרך אגב, הייתי שמח לראות גם הקפצת שירים קדימה או אחורה בעת לחיצה על משטח המגע.

לאחר שמתחברים לאוזניות ושמים אותן באוזן, מופעלות מחוות קוליות בשפה הסינית שאומרות שהאוזניות התחברו לסמארטפון. אומנם המחוות לא בשפה האנגלית, אך זה לא דבר שמפריע לשימוש או שכדאי לייחס אליו חשיבות.

יתרון עצום שיש לאיירדוטס על פני אוזניות אחרות הוא העמידות בפני מים בתקן IPX4, שזה אומר שאין הגנה מפני אבק, אך יש הגנה מפני התזות מים מכל הכיוונים. במידה ותרצו להרחיב את הידע על רמות האטימות והעמידות במים ואבק השונות, אתם מוזמנים לקרוא את המאמר הבא. דרך אגב, למרות שהן עמידות בפני זיעה או כפי שהתקן קובע – עמידות בפני "התזות", אני באופן אישי לא הייתי ממליץ להרטיב אותן בכוונה או להסתובב איתן ולהשתמש בהן כשיש גשם.

אוזניות אלחוטיות Xiaomi Mi AirDots

טווח אלחוטי

האוזניות תומכות ב- Bluetooth 5.0 אשר מקנה טווח שידור גדול וחיבור יציב יותר בין ה- Airdots לסמארטפון, וסך הכל ניתן לומר שהקליטה האלחוטית שלהן טובה מאוד. אחד הדברים שחששתי מהם מאוד הוא הדיליי (השהייה) בין הסאונד לוידאו בזמן ניגון סרטונים. אני שמח לומר שהודות לשימוש בבלוטות' 5.0, כמעט ולא קיים דיליי בוידאו, אך מי שבכוח יחפש אותו, ימצא אותו. יחד עם זאת, גיליתי שיש דיליי די משמעותי בגיימינג וזאת לאחר ששיחקתי במספר משחקים. יש דיליי גדול מאוד אשר מורגש בעיקר במשחקי יריות. בעקבות זאת, העדפתי לנתק את האוזניות ולהשתמש ברמקול של הטלפון.

קליטת הבלוטות' של ה- AirDots היא מצויינת ! כאשר הייתי במרחק של כ- 10 מטרים מהסמארטפון, איכות הסאונד לא נפגעה, ולא שמעתי רעשים סטטיים כלשהם. דבר אשר נפוץ בדרך כלל במקרים שבהם מתרחקים ממקלט הבלוטות'.

לרכישת האוזניות Xiaomi Mi AirDots

סוללה

על פי היצרנית, כל אוזניה יכולה להחזיק כ- 4 שעות של האזנה רציפה, וכ- 5 שעות כאשר רק אוזניה אחת מחוברת. בנוסף לכך, היצרנית מצהירה שהקייס של האוזניות מסוגל לספק להן עוד 12 שעות האזנה בערך. בפועל – כאשר האזנתי למוזיקה בווליום המקסימלי, הסוללות של שתי האוזניות החזיקו כ- 3 שעות, ו- 4 שעות כאשר רק אוזניה אחת פעלה. אין ספק שלעוצמת הווליום יש משמעות גדולה כאשר מדובר באוזניות אלחוטית.

הקייס עצמו הצליח לספק עוד כשלושה מחזורי טעינה נוספים, בידיוק כמו שהיצרן הבטיח. זמן הטעינה של הקייס עומד על שעתיים, וזמן טעינת האוזניות מ- 0% ל- 100% באמצעות הקייס עומד גם הוא על שעתיים.

איכות הסאונד

אין ספק שאחד הדברים החשובים אם לא הכי חשוב באוזניות הוא איכות הסאונד. לא משנה כמה פיצ'רים מתקדמים יהיו לאוזניות, במידה ואיכות הסאונד לא טובה, הן יהיו פחות אטרקטיביות. אני שמח לומר שבמקרה של ה- AirDots זה לא המצב. בניגוד לאוזניות בלוטות' אחרות שניסיתי במחירים דומים, איכות הסאונד כאן היא טובה ולא צורמת גם כאשר הווליום גבוה. הן מצוידות בשני דרייברים בגודל 7.2 מילימטר ומסוגלות להגיע לטווח תדרים של 20Hz – 20KHz.

כדי לבדוק את איכות הסאונד של ה- AirDots האזנתי למגוון רחב של שירים מכל מיני ז'אנרים ואלו הן המסקנות שהגעתי אליהן:

צלילים גבוהים – די מדויקים, אך בווליום גבוה שמים לב מידי פעם לפספוסים קלים. אך זה לא מורגש במיוחד.

צלילים אמצעיים – טובים ומדויקים, אך מידי פעם הם "נבלעים" בווליום גבוה על ידי הצלילים הגבוהים והנמוכים.

צלילים נמוכים – אומנם שיאומי משוויצה כי הבאסים עמוקים במיוחד, אך לא הרגשתי משהו מיוחד בהם. הם די עמוקים ומורגשים, וזהו.

ומה עם המיקרופון ?

בכל אחת מהאוזניות קיים מיקרופון המאפשר לבצע שיחות טלפון גם כאשר רק האוזניה הראשית (ימנית) פועלת. לצערי, בניגוד לאיכות הסאונד אשר הפתיעה אותי מאוד, איכות המיקרופון נמוכה מאוד. כאשר הייתי במקום שקט קיבלתי תלונות על הד מצד המיקרופון אשר הפריע לניהול השיחה, וכשהייתי במקום קצת יותר רועש (קרבה לכביש, קניון וכו') לא יכולתי בכלל לנהל שיחות, הייתי צריך לנתק את האוזניות ולהשתמש במיקרופון של הסמארטפון.

אם אתם מחפשים אוזניות שמטרתן העיקרית היא ביצוע שיחות טלפון אני ממליץ לכם לדלג על ה- AirDots ולחפש אוזניות אחרות מאלה הקיימות היום בשוק.

לסיכום, אהבתי מאוד את ה- Xiaomi Mi AirDots ולא אתבייש לומר שבזכותן החלפתי את אוזניות ה- AKG הסטנדרטיות של סמסונג שהשתמשתי בהן לפני כן. הייתי שמח אם הצלילים הגבוהים והאמצעיים היו מדויקים יותר, לקבל סוללה עם אורך חיים ארוך יותר, וכמובן, מיקרופון איכותי יותר.

לדעתי אין ספק שה- AirDots אכן שוות קנייה ונותנות תמורה למחיר. אני ממליץ עליהן לכל מי שמחפש אוזניות בלוטות' זולות וטובות המעניקות צליל באיכות טובה. מחירן של האוזניות עומד על כ- 144 ש"ח, ואני חושב שהן אוזניות הבלוטות' המומלצות ביותר שיש כיום בשוק עד 150 ש"ח.

אולי יעניין אותך גם