דילוג לתוכן

מיקרופונים מומלצים ליוצרי תוכן מתחילים מתחת ל- 100 דולר

למה לכולם יש ולכם אין ? זו השאלה. אנחנו לא מדברים על חברה, חבר, הוברבורד או דירה במחיר למשתכן שלעולם לא תגורו בה, אלא על ערוץ משלכם - לא משנה אם זה ערוץ יוטיוב עם הגיגים על העולם ועל כמה חשוב ללחוץ על הלייק Like וה- Subscribe, פודקאסט על טכנולוגיה, או ערוץ בטוויץ' Twitch, שבו החברים יוכלו לצפות בכם משחקים במשחק באטל רויאל או בכל משחק אחר. העיקר שתהיה פלטפורמה שדרכה תוכלו להראות לכולם מה אתם יודעים לעשות או להפגין כישורים נוספים שיש לכם.

מה זה מיקרופון קונדנסר Condenser ולמה הוא מומלץ ליוצרי תוכן

הדבר הכי חשוב שצריך אם בא לכם להתחיל ערוץ כזה הוא לא מצלמה, אלא מיקרופון – כי אם לא שומעים אתכם טוב, אף צופה או מאזין לא ישרוד יותר מ"ברוכים הבאים לסרטון החדש שלי", ולא יגיע אפילו לחלק של הלייק וההרשמה. לא חבל ? עם כל הכבוד למיקרופונים של הטלפון והמחשב, הם טובים בעיקר לשיחות במקרה של הטלפון, ולשום דבר במקרה של המחשב. בשביל תוכן שכיף לצרוך אתם צריכים משהו יותר רציני, שלוכד את כל טווח הקול שלכם ונותן צליל שנעים להאזין לו – ובשביל זה אנחנו כאן.

כיום זמינים לרכישה אינספור דגמי מיקרופונים, במחירים שנעים החל מדולרים בודדים עד לעשרות אלפים. שני הסוגים הנפוצים הם מיקרופון קונדנסר Condenser ומיקרופון דינמי Dynamic. בלי לסבך אתכם יותר מדי בהבדלים הטכניים ביניהם, נציין שקונדנסר רגיש יותר, ולרוב קולט קולות מטווח כיוונים רחב יותר מאשר מיקרופון דינמי. לכן, מיקרופון דינמי משמש בעיקר להופעות ותרחישים בהם המיקרופון נמצא סנטימטרים ספורים ממקור הקול, בעוד הקונדנסר נמצא בדרך כלל באולפן או בסביבה שקטה והמרחק והזווית בינו לבין האדם או כלי הנגינה פחות קריטי – למשל, אם אתם רוצים לשחק ולא רוצים שהמיקרופון יהיה תקוע לכם בפרצוף ויסתיר את המסך או המקלדת, או שכל תנועת ראש תשנה דרמטית את עוצמת הקול שלכם.

מיקרופון עם חיבור XLR או USB

סוג המיקרופון הוא לא הבחירה היחידה – השאלה היא גם לאן מחברים אותו ? רוב המיקרופונים המקצועיים מגיעים עם חיבור אנלוגי בשם XLR, שהוא מסורבל למדי ואי אפשר לחבר אותו למחשב ללא קדם מגבר (preamp), אבל נחשב לתקן שמשמר את הקול בצורה הטובה ביותר. מי שרוצה מיקרופון כזה יצטרך לרכוש קדם מגבר, או מכשיר הקלטה ייעודי עם חיבור אחד או מספר חיבורי XLR. דוגמה לממשק חיבור (קדם מגבר) למחשב במחיר נמוך הוא Behringer U-Phoria UM2, שעולה באמזון 29.99 דולר ובארץ בין 350 ל- 430 ש"ח. דרך אגב, יש לו גם גרסאות יקרות יותר עם חיבור למספר מיקרופונים. המותגים המוכרים והמומלצים למכשירי הקלטה ייעודיים עם חיבורי XLR הם Zoom ו- Tascam. היתרון של מכשירי ההקלטה לעומת המחשב הוא שהם כוללים שבבים ייעודיים שמפיקים את המירב מהמיקרופונים ואינם מפיקים רעשי רקע של דיסק קשיח או מאוורר.

ועכשיו, למנה העיקרית – אספנו עבורכם 9 מיקרופונים מומלצים בפחות מ- 100 דולר. ארבעה מהם מתחברים ישירות למחשב באמצעות חיבור USB, והחמישה האחרים לקדם מגברים, או מכשירי הקלטה עם חיבור XLR. שימו לב: אלה לא המיקרופונים הטובים היחידים במחירים האלה. ניסינו להביא כאן מגוון של צורות וגדלים שייצגו את האפשרויות השונות לשימוש.

Fifine K669

זה המיקרופון הכי זול שמצאנו בז'אנר ה- USB. הוא עולה 29.99 דולר באמזון ו- 22.58 דולר (המחירים כמובן עלולים להשתנות עם הזמן) באליאקספרס. לפי הביקורות השונות ברשת הוא מספק איכות קול קרובה למדי לזאת של מיקרופונים יקרים פי כמה.

לרכישת Fifine K669 מגירבסט

לרכישת Fifine K669 מאליאקספרס

מיקרופון Fifine K669

Fifine K669

Blue Snowball Ice

אי אפשר כמעט להמליץ על מיקרופונים עם חיבור USB בלי להזכיר את חברת Blue המוכרת, שממש המציאה את הקטגוריה הזו. זהו אחד הדגמים הזולים ביותר של החברה, במחיר של 49 דולר באמזון – פי שניים מהמיקרופון הקודם, ו- 84.89 דולר באליאקספרס, או 63 דולר באתר JOYBUY, אבל עם איכות קול טובה יותר וסינון טוב יותר של רעשי רקע ועיצורים פוצצים (כמו פ, ב ו- ק).

לרכישת Blue Snowball Ice מאליאקספרס

לרכישת Blue Snowball Ice מאתר JOYBUY

לרכישת Blue Snowball Ice מ- KSP

מיקרופון Blue Snowball Ice

Blue Snowball Ice

SAMSON Go Mic

המיקרופון הזה נראה כמו צעצוע סיני שקונים לילד, ועולה 39.95 דולר באמזון ו- 43.46 דולר באליאקספרס – אבל מניסיון אישי, אם משתמשים בו נכון התוצאה נשמעת מקצועית לכל דבר, והוא גם כולל מאפיינים מתקדמים כמו הקלטת שני אנשים שיושבים משני צדי המיקרופון וסינון רעשי רקע. בנוסף, הוא גם קטנטן ונייד, כך שאם אתם נוסעים הרבה ורוצים מיקרופון שיבוא איתכם לכל מקום – הוא יכול להיות פתרון טוב עבורכם. דרך אגב, גם הוא מגיע עם חיבור USB.

לרכישת Samson Go Mic

לרכישת Samson Go Mic מאתר JOYBUY 

מיקרופון SAMSON Go Mic

SAMSON Go Mic

Razer Seiren X

המיקרופון היקר ביותר שכללנו בקטגוריה הזו מיוצר על ידי מותג גיימרים פופולארי, כך שהכל בו מותאם לצרכים של קהל זה – העיצוב, הרגישות ואפילו הויתור על כפתור עוצמת הקלט, שהוא מאפיין שהיה ב- Seiren Pro שזה הדגם הזול שלו, לטובת שליטה על עוצמת הקלט דרך המחשב. מה שכן תמצאו עליו זה כפתור השתק וגלגל שליטה על עוצמת האוזניות, שמעט חסרים בשלושת המיקרופונים הקודמים והזולים יותר. מחירו 90 – 100 דולר באמזון, 425 שקלים ברשת KSP ו- 450 שקל ברשת באג.

לרכישת Razer Seiren X מ- KSP

מיקרופון Razer Seiren X Desktop Cardioid Condenser

 

Razer Seiren X Desktop Cardioid Condenser

Audio-Technica AT2010

המיקרופון הזה וזה שיש אחריו הם היקרים ביותר בכתבה הזו, והוא נמכר ב- 99 דולר באמזון, או 590 – 580 ש"ח בארץ. מיקרופון מקצועי מאוד, אשר נמצא בשימוש באולפנים רבים ברחבי העולם ונחשב לשם דבר בתחום. הוא מעוצב כמו מיקרופונים דינמיים, כך שניתן להחזיק אותו ביד או לתלות אותו בעזרת תפס סטנדרטי שאפשר להשיג בכמה עשרות שקלים, והוא מגיע עם חיבור XLR.

לרכישת המיקרופון Audio-Technica AT2010 מאמזון

מיקרופון Audio-Technica AT2010

Audio-Technica AT2010

Audio-Technica AT2020

עוד מיקרופון פופולרי של חברת Audio-Technica שגם הוא עולה פחות מ- 100 דולר באמזון, וקרוב ל- 500 ש"ח בארץ, הוא ה- AT2020. המיקרופון הזה בניגוד לקודם, מעוצב כמו קונדנסר מסורתי ולא כמו מיקרופון דינמי, והוא נחשב לדגם פופולרי מאוד אשר נמצא בשימוש בעיקר באולפנים ביתיים. המיקרופון מגיע עם חיבור XLR, אך ניתן לרכוש אותו גם עם חיבור USB בתוספת של עוד כמה עשרות דולרים.

לרכישת המיקרופון Audio-Technica AT2020 מאמזון

מיקרופון Audio-Technica AT2020

Audio-Technica AT2020

Behringer C-1

זהו אחד המיקרופונים המקצועיים הממותגים הזולים ביותר שמצאנו. הוא אומנם לא ברמה של B-1 של אותה חברה, שדרך אגב נחשב גם לאחד הטובים בעולם, אבל הוא עדיין נשמע מצוין ועולה חצי. את ה- Behringer C-1 ניתן להבריג לחצובות מקצועיות ולא למעמדי תפס, ובאמזון מחירו עומד על 49.99 דולר.

לרכישת Behringer C-1 מאמזון

מיקרופון Behringer C-1

Behringer C-1

BM700 ו- BM800

שני המיקרופונים הללו הם הזולים ביותר בסקירה זו, הם נמכרים במחיר של בין 11 ל- 30 דולר, מגיעים עם חיבור XLR, והיחידים שלא שייכים למותג כלשהו (אם כי הם בבירור חיקוי של Behringer B-1). מרוב שהם נפוצים הם משווקים באתרים הסיניים תחת עשרות שמות מותגים שונים. אם האזנתם פעם לפודקאסטים הישראלים כמו Low Battery או דיבור עצמאי, אתם לא צריכים עוד הוכחה שהחיקוי הזול הזה מספק תוצאות טובות מאוד.

לרכישת BM700 מאליאקספרס

לרכישת BM700 מאתר JOYBUY

לרכישת BM800 מאליאקספרס

לרכישת BM800 מאתר ג'ויביי

לרכישת BM800 מאתר גירבסט

מיקרופון BM800

BM800

לסיכום, אנחנו יודעים שיש עוד הרבה דגמים טובים ומומלצים של מיקרופונים, אך מבחינתנו אלו הם הדגמים הפופולריים והמוכרים ביותר שניתן למצוא היום בפחות מ- 100 דולר. שימו לב, יש לבדוק את המחיר הסופי של המוצר לאחר משלוח ומיסים. ייתכן ותצטרכו לשלם מע"מ.

גילוי נאות – אנו מקבלים עמלה על כל רכישה שתבצעו באתרים המוצגים במאמר זה. עמלה זו אינה מייקרת את המוצר שאתם רוכשים והיא תורמת להתפתחות האתר.

קרדיט תמונה: PEXELS

אולי יעניין אותך גם