שגיאות נפוצות ב- Google Play Store
במדריך הבא נפרט לכם על מספר שגיאות נפוצות אשר צצות להן בפתאומיות בזמן הורדה או עדכון אפליקציות מהחנות גוגל Play.
כמו כן, נסביר לכם כיצד לנסות ולתקן את רוב התקלות הללו לפי מספר הקוד אשר מופיע בזמן שהשגיאה קופצת. דרך אגב, ביססנו את המדריך לפי התפריט שיש במכשיר Galaxy S6.
שגיאה 944 Error
השגיאה הפשוטה ביותר לתיקון היא 944. שגיאה זאת מתרחשת בדרך כלל כאשר השרתים של גוגל פליי סטור אינם זמינים, או בגלל בעיות קישוריות אחרות.
הפתרון הפשוט לטיפול בשגיאה זאת הוא להמתין מספר דקות, ולאחר מכן לנסות ולהתחבר שוב לחנות.
שגיאה 944 לפעמים מאוד מעצבנת, אבל לפחות עכשיו אתם יודעים שהבעיה היא בשרתים של Google Play Store ולא במכשיר שלכם.
שגיאה 941, 927, 504, 495, 413, 406, 110, rh01, rpc:aec:0
אם בזמן שניסיתם להוריד משחק או אפליקציה מהחנות של גוגל, נתקלתם באחד ממספרי השגיאות המופיעים בכותרת, ניתן לנסות ולסדר את התקלה על ידי מחיקת קבצים זמניים השייכים לחשבון הגוגל Play.
שגיאות בהורדת משחקים Google Play
אם פתרון זה לא עוזר, ניתן לנסות ולמחוק את כל נתוני המשתמש בחשבון הגוגל Play, ולאחר מכן לנסות להוריד או לעדכן שוב את האפליקציה. תוכלו לעשות זאת על ידי הקלקה על הגדרות –> אפליקציות –> חנות גוגל Play–> מחיקת מטמון ונתונים.
הערה: ביצוע התהליך של מחיקת הנתונים הוא על אחריותכם בלבד. במכשירים מסוגים שונים, התהליך יכול להיות שונה מעט.
שימו לב, לאחר שתמחקו נתונים ייתכנו תקלות נוספות אשר מקורן הוא באפליקציות השונות שכבר מותקנות על המכשיר. על מנת לסדר זאת, תצטרכו להסיר ולהתקין את אותן אפליקציות מחדש.
אם אתם עדיין נתקלים באחת מהשגיאות הללו, כנראה שתצטרכו למחוק את משתמש ה- Google Play מהמכשיר, ולאחר מכן להוסיף אותו מחדש.
ניתן לעשות זאת על ידי הקלקה על הגדרות –> חשבונות –> גוגל –> הסר משתמש.
שגיאה DF-BPA-09
שגיאה זו מתרחשת בדרך כלל כאשר מנסים לרכוש אפליקציה דרך החנות של גוגל Play.
לא תפתרו את הבעיה אם תנסו להוריד את האפליקציה או המשחק שוב ושוב. אך אם תמחקו את הנתונים מה- גוגל Play, כנראה שהתקלה תסתדר.
הגדרות –> אפליקציות –> כל האפליקציות –> Google service framework.
הערה: גם כאן ביצוע התהליך המוסבר הוא על אחריותכם בלבד. במכשירים מסוגים שונים, התהליך יכול להיות שונה מעט.
דרך אגב, לפעמים תקלה זו נובעת בגלל בעיות שונות שיש בחנות של גוגל Play, ולכן מחיקת הנתונים לא תעזור במקרה כזה.
מה שכן אמור לעזור הוא להתחבר לחנות של גוגל Play דרך המחשב, ומשם לנסות ולהוריד את האפליקציה או המשחק.
שגיאה 919
הטיפול בשגיאה זו הוא די פשוט. שגיאה זו מעידה על כך שבמכשיר שלכם אין מספיק מקום (שטח) פנוי להורדת/עדכון האפליקציה או המשחק.
על מנת לנסות לסדר את השגיאה, תצטרכו להסיר מהמכשיר אפליקציות ישנות אשר אינן נמצאות עוד בשימוש. ובנוסף, מיחקו תמונות, שירים וסרטונים שאינם רלוונטיים עבורכם.
שגיאה 491, 923, 101
משמעות השגיאה 491 היא בדרך כלל שלא ניתן להוריד או לעדכן משחקים או אפליקציות.
על מנת לתקן שגיאה זו, תצטרכו להסיר ולהוסיף מחדש למכשירכם את חשבון ה- גוגל Google.
על מנת להסיר את חשבון ה- Google מהמכשיר, הקליקו על הגדרות –> חשבונות –> הקליקו על תפריט –> הסר חשבון. כעת, הפעילו מחדש את הסמארטפון או הטאבלט, הקליקו על הגדרות –> חשבונות –> התחברו לחשבון הגוגל שלכם.
לאחר מכן תצטרכו למחוק נתונים מהגדרות החשבון של גוגל, הקליקו על הגדרות –> אפליקציות –> גוללו את המסך עד שתגיעו לאפשרות שירותי גוגל –> הקליקו על מחיקת נתונים.
הערה: אתם כבר יודעים שכל מה שתבצעו מהמדריך הוא על אחריותכם בלבד 🙂 ,במכשירים מסוגים שונים, התהליך יכול להיות שונה מעט.
שגיאה 403
שגיאה זאת מאוד דומה לשגיאות 491, 923 ו- 101 אשר עליהן הסברנו קודם לכן. אך מה ששונה בשגיאה זאת מהאחרות, זה שהיא נגרמת מפני שבמכשיר מוגדרים שני חשבונות משתמשים לרכישה בחנות גוגל Play, וכותצאה מכך יש התנגשות בינהם.
על מנת לסדר שגיאה זו, תצטרכו להתחבר לחשבון המשתמש אשר דרכו אתם רוכשים בחנות של גוגל, הסירו אותו, ולאחר מכן נסו שוב לרכוש את האפליקציה או המשחק.
אם פתרון זה לא עוזר, נסו למחוק את כל היסטורית החיפוש מהחנות של גוגל Play. בכדי לעשות זאת כנסו להגדרות החנות של גוגל Play –> הקליקו על נקה היסטורית חיפוש.
ניתן גם לנסות וליצור משתמש חדש לחנות גוגל Play, ולאחר מכן לנסות ולרכוש שוב את האפליקציה או המשחק באמצעות שם המשתמש החדש שיצרתם.
שגיאה 927
שגיאה זאת מתרחשת בזמן שמנסים להוריד או לעדכן אפליקציות בגוגל פליי, ובדיוק באותו הזמן החנות נמצאת בניסיון הורדה או עדכון של אפליקציות אחרות.
הפתרון הטוב ביותר לשגיאה הזאת הוא לחכות שגוגל Play תסיים לבצע את כל העדכונים וההורדות של האפליקציות והמשחקים, ולאחר מכן לנסות שוב.
התקנת משחק דרך החנות גוגל Play
בכל מקרה אפשר לנסות ולמחוק את הנתונים מגוגל Play, הקליקו על הגדרות –> אפליקציות –> כל האפליקציות –> מחיקת נתונים.
הערה: נחשו ? צודקים, כל מה שתבצעו מהמדריך הוא על אחריותכם בלבד 🙂 ,במכשירים מסוגים שונים, התהליך יכול להיות שונה מעט.
שגיאה 481
אוקיי, שגיאה 481 היא כבר מהרציניות יותר. אם נתקלתם במספר שגיאה 481, כנראה שיש תקלה מאוד רצינית בחשבון המשתמש שלכם בגוגל.
הפתרון היחידי שיש לתיקון התקלה, הוא הסרת חשבון המשתמש הישן שלכם ויצירת אחד חדש. ניתן להסיר את חשבון המשתמש הישן על ידי הקלקה על הגדרות –> חשבונות –> גוגל –> תפריט –> הסר חשבון.
הערה: כל מה שתבצעו ממה שהוסבר כאן הוא על אחריותכם בלבד 🙂 ,במכשירים מסוגים שונים, התהליך יכול להיות שונה מעט.
שגיאה 911
שגיאה 911 היא קשה יותר לאבחון, מפני שלפעמים הבעיה יכול לנבוע מחיבור ה- Wi Fi שדרכו אתם מחוברים לאינטרנט. ולפעמים ניתן לפתור את התקלה על ידי מחיקת נתונים מהגדרות החשבון של גוגל, אותו תהליך בידיוק כמו שעשינו בשגיאות קודמות.
אם אתם מחוברים לאינטרנט דרך Wi Fi לא יציב, או דרך חיבור Wi Fi אשר נמצא באיזה שהוא מקום ציבורי, המתינו עם ההורדה או עדכון האפליקציה עד שתגיעו לביתכם, ולאחר מכן נסו שוב.
אם התקלה עדיין לא הסתדרה, תוכלו לנסות ולמחוק נתונים מהגדרות Google Play, ניתן לעשות זאת על ידי הקלקה על הגדרות –> אפליקציות –> גוללו את המסך עד שתגיעו לאפשרות שירותי גוגל –> הקליקו על מחיקת נתונים.
הערה: כל מה שתבצעו הוא על אחריותכם בלבד 🙂 ,במכשירים מסוגים שונים, התהליך יכול להיות שונה מעט.
אם הנכם נתקלים במספרי שגיאות אחרים ממה שהצגנו כאן, אתם מוזמנים לשלוח אותן אלינו, ואנו כבר נבדוק כיצד ניתן לסדר אותן.
קרדיט לאתר androidauthority.com