כמה שעות מומלץ לישון ומה זה מחזור שינה
מומחים ממליצים למבוגרים לישון בין 7-9 שעות ולילדים בין 8-11 שעות, אך חוץ ממספר השעות יש גורמים נוספים חשובים לא פחות המשפיעים על איכות השינה, כמו הפרעות והתעוררויות מרובות.
במהלך שנת הלילה כל אחד מאיתנו עובר מספר מחזורי שינה. כל מחזור שינה נמשך כ- 90 דקות ובמהלך הלילה עוברים 4-6 מחזורים כאלה. השלב הראשון הוא שלב ההירדמות, השלב השני הוא שלב השינה הקלה, ובשלבים השלישי והרביעי נכנסים לשינה עמוקה. כל שלב חשוב ומכין את הגוף לשלב שבא אחריו. לכן, מומלץ לא להתעורר באמצע מחזור שינה ולקטוע אותו.
Sleepytime יראה לכם מתי הכי כדאי לכם להיכנס למיטה ומתי להתעורר
אם אתם יודעים באיזו שעה אתם בדרך כלל נרדמים ורוצים לדעת באיזו שעה הכי כדאי לכם להתעורר, לפי שעות השינה המומלצות, תוכלו להיעזר במחשבון השינה החינמי הזמין באתר Sleepytime.
ראשית כל, כנסו לאתר הרשמי של Sleepytime.
בעמוד הראשי יופיע מחשבון שינה חכם היודע לחשב את שעות השינה המומלצות עבורכם לפי השעה שבה אתם בדרך כלל הולכים לישון או לפי השעה שבה אתם מתעוררים.
יודעים מתי אתם צריכים להתעורר ? מצוין. הגיעו לשדה "I need to wake up at…" והקלידו בחלונית השעה שמתחתיו את השעה שבה אתם צריכים להתעורר.
לאחר מכן, לחצו על לחצן האישור (סמל בצורת חץ הפונה ימינה).
כעת, המחשבון יציג את השעות שבהן הכי כדאי לכם ללכת לישון ואת מספר מחזורי השינה.
השעות המוצגות בצבע ירוק הן השעות הכי מומלצות עבורכם. השעות המוצגות בצבע כתום הן שעות פחות מומלצות ואלה המוצגות באדום לא מומלצות בכלל.
אם אתם יודעים מתי אתם בדרך כלל נכנסים למיטה ורוצים לדעת באיזו שעה כדאי לכם להתעורר, כדי ליהנות משינה טובה ועמוקה, חזרו לעמוד הראשי.
בחלונית השעה שנמצאת מתחת ל- "I will go to bed at…" הקלידו את השעה שבה אתם בדרך כלל הולכים לישון.
לאחר מכן, לחצו על לחצן האישור.
כעת, המחשבון יציג בצבע ירוק את השעות שבהן הוא ממליץ לכם להתעורר, בכתום את השעות שבהן פחות מומלץ להתעורר ובצבע אדום את השעות שלא מומלץ להתעורר בהן.
מחשבון השינה מציע אפשרות מעניינת נוספת הנקראת "Sleep Now" ,המיועדת למקרים שבהם אתם נמצאים רגע לפני כניסה למיטה.
לאחר שתלחצו עליה המחשבון יציג את השעות שבהן הוא ממליץ לכם להתעורר לפי השעה הנוכחית ואת אלה שפחות מומלצות.