בשיחות בין בני אדם לעוזרים קוליים מבוססי בינה מלאכותית, לעיתים מתגלה דינמיקה מעניינת של אינטראקציה בין אינטלגנציה אנושית לזו של מכונה וירטואלית הבנויה מקטעי קוד.
חוץ מהחלק הטכני, נרקמת חוויית שיחה ייחודית המשלבת מענה על תשובות ומתן רעיונות ועצות יחד עם סקרנות מצד המשתמשים, שלעיתים מנסים לקחת את השיחה לכיוונים שונים, כדי לבדוק את יכולותיה של הבינה המלאכותית. השיחות הללו מאפשרות לה להשוויץ במגוון היכולות שהיא פיתחה, בין אם זה הבנת ניואנסים או מתן תגובות ענייניות והענקת חווית שיחה טבעית ואפילו כמעט אנושית.
כמו לשוחח עם אנשים אמיתיים
לפני לא מעט זמן, מפתחת בשם Sesame הציגה לעולם עוזרים קוליים חדשים, חכמים ומרשימים עם יכולות שיחה כמעט אנושיות.
במאמר ש- Sesame פרסמה בבלוג הרשמי שלה, היא ציינה כי המטרה שלה היא להשיג "נוכחות קולית", כזו שיוצרת אינטראקציה אמיתית, מובנת, עם ערך בין אדם למכונה. במאמר הם הדגישו כי הם לא יצרו עוד "עוזרים קוליים" סטנדרטיים שמעבדים בקשות, אלא שותפים לשיחה שיודעים לייצר דיאלוג אמיתי, אפילו כזה שבונה ביטחון ואמון בין האדם לעוזר הקולי לאורך זמן.
אלה התכונות העיקריות של מאיה (Maya) ומיילס (Miles) שהופכות אותם לעוזרים קוליים מיוחדים:
- דינמיקה: תזמון טבעי, הפסקות, הפרעות ומתן דגשים.
- מודעות קונטקסטואלית: התאמת הטון והסגנון למצב ולנושא השיחה.
- אישיות עקבית: שמירה על נוכחות עקבית, אמינה ותואמת לאורך השיחות.
המודל המתקדם של החברה, שנקרא CSM-1B, הוא בעל מיליארד פרמטרים ונמצא תחת רישיון Apache 2.0. המשמעות של זה היא שניתן להשתמש בו למטרות מסחריות עם מעט מאוד מגבלות. הוא מייצר "קודים של אודיו RVQ" משני סוגי קלטים: טקסט ואודיו, דרך פלטפורמת הפיתוח של Hugging Face, המבוססת על בינה מלאכותית.
טכניקת RVQ (ראשי תיבות של Residual Vector Quantization), היא טכניקה לקידוד אודיו לאסימונים דיסקרטיים הנקראים קודים. בטכניקה זו נעשה שימוש במספר טכנולוגיות אודיו מבוססות בינה מלאכותית חדשות, כולל SoundStream של גוגל ומקודדים שונים של מטא (Meta).
איך משוחחים עם מאיה ומיילס ?
העוזרים הקוליים הייחודיים של Sesame זמינים בעמוד ניסיוני ייעודי שהחברה יצרה עבורם.
נכון לרגע כתיבת שורות אלה, ניתן לשוחח איתם 5 דקות בלבד. אם תרצו לקבל יותר דקות שיחה – עד 30 דקות, תצטרכו להתחבר לעמוד השיחה באמצעות חשבון הגוגל שלכם. התחברות עם החשבון שלכם תעניק לכם גישה מקדימה לתכונות שהמפתחת תשיק בעתיד.
לפני שתתחילו לשוחח עם מאיה או מיילס, קחו בחשבון שתצטרכו להעניק לעמוד גישה למיקרופון של המחשב או הסמארטפון שלכם. בנוסף, השיחות שלכם יוקלטו ויישמרו במערכת של Sesame. המפתחת טוענת שהיא שומרת את השיחות כדי לשפר את חווית השיחה עם מאיה ומיילס. וגם אל תשכחו לקרוא היטב את תנאי השימוש ו- מדיניות הפרטיות של Sesame לפני השימוש בעוזרים הקוליים שלה.
בעמוד של מאיה ומיילס, גללו למטה עד שתגיעו לאזור "Conversational voice demo" (הדגמת שיחה קולית).
אגב, Sesame ממליצה לשוחח עם מאיה ומיילס דרך הדפדפן גוגל כרום לקבלת חווית שיחה טובה יותר.
לחצו על העוזר/ת הקולי/ת שאיתם אתם מעוניינים לשוחח – "Maya" או "Miles".
לאחר מכן, תקפוץ חלונית ובה תישאלו האם אתם מסכימים להעניק לעמוד גישה למיקרופון שלכם ? אנו ממליצים לבחור באפשרות "לאפשר הפעם", כך שלאחר שתצאו ממנו, הגישה תתבטל אוטומטית.
סרטון המסביר כיצד לשוחח עם מאיה ומיילס
כעת, תוכלו להתחיל לשוחח עם מאיה או מיילס, תלוי במי בחרתם, על כל נושא שבעולם. אנו בטוחים שהם ישאירו אתכם בהלם.