לא רק בדיחה: כל מה שצריך לדעת מטבעות Memecoins

מטבעות המם, מימ, Meme או Memecoins, תקראו להם איך שתרצו, עלו לכותרות לא מעט השנה, כאשר הבולטים ביניהם היו דוג'קוין (Dogecoin) ושיבה אינו (Shiba Inu). שני מטבעות שהצליחו למשוך אליהם גם את המשקיעים והסוחרים הוותיקים והמיומנים בשוק המטבעות הדיגיטליים.

מם הוא בדרך כלל סרטון, תמונה או רעיון המתפשט ברשת במהירות (ויראלי), ממש כמו אש בשדה קוצים. מטבעות דיגיטליים המכונים "מם" הם מטבעות דיגיטליים שנוצרו בעקבות תופעת רשת כלשהי שצברה תאוצה. לרוב, למטבעות הללו אין שימוש פרקטי והם אינם מספקים ערך אמיתי או תורמים בצורה כלשהי לתעשיית המטבעות הדיגיטליים.

משקיעים חכמים עם ניסיון בשוק הקריפטו יודעים לזהות מטבעות כאלה בקלות ומתייחסים אליהם כאל הונאה שמטרתה היא לגרום למשקיעים תמימים לקנות הרבה מטבעות במחיר גבוה יותר מהמחיר שבו קנו אלה שיצרו או משווקים אותם, כך הם יוכלו להרוויח הרבה כסף ולעיתים אף להתעשר על חשבונם. עם זאת, יש כמה מטבעות כאלה שהפכו לא מעט אנשים לעשירים ולאחרים הפיקו רווחים נאים, אך אל תטעו – הם עדיין נחשבים למסוכנים ואפילו מסוכנים מאוד.

ברשתות החברתיות מסתובבים היום הרבה נוכלים ורמאים שמוכרים חלומות לאלה שלא מבינים דבר בתחום ומבטיחים להם שהערך של המטבע שלהם יגיע לירח או במילים שלהם – "To the moon". הם ממליצים לקנות אותו כאשר המחיר שלו נמוך ומספרים שמתישהו בעתיד הערך שלו יעלה וכל מי שרכש אותו בשלב מוקדם יעשה הרבה כסף או אפילו יתעשר.

יש לא מעט "משקיעים" שהפסידו הרבה כסף בגלל מטבעות מם, אך לא כולם יספרו על זה או יפרסמו את זה ברשתות החברתיות, כנראה מפני שהם מתביישים או חוששים שהאגו שלהם ייפגע.

מטבע המם הראשון, הדוג'קוין, נוצר בשנת 2013 והחל בכלל כבדיחה. הוא מבוסס על תמונה מפורסמת של כלב מסוג שיבה אינו שהפכה לויראלית במהירות. עם הזמן, המטבע צבר קהל מעריצים גדול – לפרסום שלו ולזינוק בערכו תרמו רבות אילון מאסק וסנופ דוג שהביעו תמיכה במטבע ברשתות החברתיות השונות.

מטבעות אלה נהיו כל כך פופולריים שאפילו אתר קוין מארקט קאפ (Coinmarketcap), אתר המספק מידע על הערך הנוכחי של מטבעות דיגיטליים שונים ועוד, הקדיש להם קטגוריה משלהם שנקראת Memes. 

הטכנולוגיה המתפתחת במהירות הובילה לכך שנהיה ממש קל לפתח וליצור מטבעות מם חדשים על גבי רשתות בלוקצ'יין קיימות. לכן, לפני שאתם ממהרים לקנות מטבע מם שהמליצו לכם עליו באיזשהו סרטון בטיקטוק, ביוטיוב או בפייסבוק, עשו לעצמכם טובה וחפשו כתבות וידיעות הקשורות אליו באתרי החדשות הפופולריים בארץ ובעולם או בפורומים השונים.

מומלץ מאוד גם לחקור על החברה והאנשים שפיתחו ומשווקים אותו – בידקו האם הם מוכרים בתחום והאם יש להם פרויקטים דומים שהצליחו בעבר.

אולי יעניין אותך גם