תמונות מגלקסיה אחרת: כך גלקסי S23 אולטרה מגדיר מחדש את הצילום בסלולר

בשיתוף סמסונג

מכשיר הדגל החדש של סמסונג מצליח להפתיע עם חידושים רבים בתחום הצילום, שמאפשרים לכל אחד ללכוד גם תמונות וגם סרטונים ברמה שנחשבה עד היום לנחלתם של מקצוענים בלבד. איך זה עובד ואיך תוכלו גם אתם לנצל את היכולות החדשות כדי לצלם את הרגעים המושלמים לשיתוף ?

אחת השאלות הנפוצות ביותר בקבוצות פייסבוק העוסקות בנושאי טכנולוגיה וצרכנות היא "מהו הסמארטפון עם המצלמה הכי טובה ?". התשובות יכללו תמיד: מכשיר הדגל של סמסונג – Galaxy S Ultra – ובכוונה לא הזכרנו מספר, מאחר וכל שנה יוצא דגם עם מספר חדש.

סדרת Galaxy S של סמסונג ידועה כדובדבן שבקצפת עבור מי שיכולות הצילום של המכשיר חשובות לו – מסיבה טובה מאוד. החברה הקוריאנית מציידת את המכשירים שלה בחיישנים הטובים ביותר, ביכולות העיבוד הטובות ביותר ובאפליקציית הצילום המתקדמת ביותר, כל זה בכדי שכל תמונה או סרטון שמצולמים במכשירים הללו, יצאו באופן מקצועי ובאיכות הטובה ביותר שיש כיום בשוק.

אז מה מביא הדגם האחרון בסדרה, שהושק השנה ? הנה רק כמה מהחידושים והשדרוגים בתחום הצילום שתמצאו ב- Galaxy S23 Ultra.

הכירו את החיישנים

קודם כל, כדאי לדעת אילו רכיבי צילום דחסה סמסונג לתוך המכשיר. מערך הצילום האחורי כולל ארבעה חיישנים ועוד שני רכיבים נלווים: בפינה החיצונית נמצאת המצלמה הרחבה, עם עדשה המאפשרת לצלם בזווית רחבה של 120 מעלות וחיישן 12 מגה-פיקסל, המתאימה לצילומי נוף ומאקרו מרהיבים בשדה ראייה רחב. מתחתיה נמצאת המצלמה הראשית, עם חיישן ענק של 200 מגה-פיקסל ועדשה המצלמת בזווית של כ- 85 מעלות, שמתאימה לצילומי יומיום באיכות גבוהה ולצילומי לילה. לצד החיישן הראשי נמצא חיישן 10 מגה-פיקסל בעל עדשה שמקנה לו זום אופטי של עד פי 3, והופכת אותו לחיישן המתאים לתמונות מעט יותר ממוקדות. ובתחתית נמצאת מצלמת הפריסקופ, עם חיישן 10 מגה-פיקסל ברמת זום אופטי של עד פי 10, מושלם לצילום של עצמים מרוחקים יחסית.

כל החיישנים מיוצבים – הרחב באמצעות תוכנה, וכל שלושת האחרים – גם באמצעות תוכנה וגם באמצעות חומרה, מה שמאפשר צילומים יציבים מאי פעם.

בראש הטור הפנימי של המערך נמצא רכיב הלייזר המאפשר מיקוד מושלם בעת שימוש בחיישן הראשי, ומתחתיו נמצאת נורת הלד (LED) שמספקת פלאש לצילומים מוארים יותר כאשר השמש אינה בשיאה.

מערך הצילום של ה- Galaxy S23 Ultra

רזולוציה חסרת תחרות

החיישן הראשי שודרג השנה מ- 108 מגה-פיקסל בדורות הקודמים ללא פחות מ- 200 מגה-פיקסל. מדובר בחיישן בעל הרזולוציה הגבוהה ביותר בסמארטפון שניתן לרכוש כיום.

הרזולוציה הזו מציעה כמה יתרונות: ראשית, היא מאפשרת רמת פרטים חסרת תקדים בתמונות שמנצלות את כולה (אך משלמות על כך בנפח קובץ גבוה). למעשה, אם עד היום הייתם צריכים לבחור האם לצלם תמונה "רגילה" או "זום" באמצעות חיישן נפרד – החיישן הראשי החדש לוכד כל כך הרבה פרטים, כך שתוכלו לבצע זום רטרואקטיבי לאחר הצילום, והחברים לא יבחינו בכך כלל.

שנית, לא חייבים לנצל את הרזולוציה דווקא בצורה המובנת מאליה – החיישן החדש של סמסונג מסוגל לאחד מספר פיקסלים סמוכים כדי ליצור פיקסל גדול יותר, שלוכד יותר אור. בניגוד לדור הקודם, שאיחד 9 פיקסלים בתצורה של 3×3, גלקסי S23 אולטרה יכול לאחד 4 או 16 פיקסלים, בתצורות של 2×2 או 4×4, וכך לקלוט כמות אור שמספיקה לצילום בחושך כמעט גמור. הוא אפילו יודע לנצל את ההבדל בין הפרטים שנקלטים בתת-הפיקסלים בתצורות הללו כדי לשפר את המיקוד כך שיהיה מושלם בכל פריים.

באנו חושך לצלם

היכולת הזו, לקלוט אור באופן יעיל יותר מסמארטפונים אחרים, מאפשר לגלקסי S23 אולטרה להיות הסמארטפון עם יכולות הצילום הטובות ביותר בחושך. כך, למשל, הוא מסוגל לספק פרטים ברורים יותר בלילה, בשל העובדה שהוא מפזר טוב יותר את מעט האור הזמין כדי לקלוט את התמונה המלאה, כך שמצד אחד, ניתן לראות בבירור את ההבדל בין אזורים מוארים יותר ופחות, ומצד שני, האזורים המוארים אינם "שרופים", כפי שקורה במכשירים אחרים בצילום בחושך, והאזורים החשוכים יותר עדיין מכילים פרטים רבים יחסית.

בנוסף, אותה יכולת מאפשרת גם צילום של גרמי שמיים, כמו הירח או הכוכבים, בבירור שלא הכרנו בעבר. אור הירח לבדו מספיק למכשיר כדי ליצור תמונה של בן-הלוויה הצמוד שלנו בחלל, וכוכבים נראים בצילומי שמיים בבהירות. המכשיר מסוגל אפילו ליצור תמונות "מריחה", שבהן נראים מסלולי הכוכבים כפי שהם ניתנים לשרטוט על פני טווח של דקות או שעות, כמעין זנבות-שביט.

זום, זום, זום

מכשירי סמסונג מגיעים עם חיישני טלפוטו עוד מסוף העשור הקודם – אבל בעשור הנוכחי העלתה סמסונג את הרף לצילומי זום. בניגוד לחברות אחרות, שהתמקדו בזום רחוק יותר, סמסונג התמקדה בזום יציב יותר. הרבה יותר.

בכל אחד משלושת הדגמים האחרונים שלה מצויידים כל שלושת החיישנים הראשיים – כלומר הרגיל, זה שמספק זום x3 וזה שמספק זום x10 – בייצוב אופטי מלא, כך שגם כאשר תצלמו רחוק, התוצאה תהיה יציבה באופן שאף מכשיר אחר לא מסוגל להתקרב אליו.

השנה, עלה הרף פעם נוספת, כאשר החברה הכפילה את טווח התנועה של המייצב האופטי, כך שהוא מסוגל לפצות על תנועות רחבות יותר, והוסיפה לו גם ייצוב דיגיטלי, כך שהצילומים מיוצבים גם על ידי החומרה וגם על ידי התוכנה באופן יעיל יותר והתוצאות מדהימות.

כדי לבדוק זאת, התחלנו לצלם סרטון בזום 10x, ו- "משכנו" בהדרגה החוצה. התוצאה היתה סרטון שהשנייה הראשונה שלו נראית כמו צילום וידאו ממוצע למדי בסמארטפון – אלא שאז, לאט לאט, מושא הצילום הולך ומתרחק עד שנחשף המרחק הענק בן מאות המטרים שהיו בינינו לבין המצולם. למרות המרחק הזה, גם בזום המירבי כמעט ולא הבחנו ברעידות, ולולא הזום-אאוט בזמן אמת, מי שהיה רואה את הסרטון היה חושב שעמדנו ממש מול המצולם.

צילום בגלקסי עם זום x10 ובלי זום

הרבה מעבר לסטנדרטי

לא רק מסלולי כוכבים אפשר לצלם בעזרת גלקסי S23 אולטרה – המכשיר מציע מצבי צילום מתקדמים נוספים. כך, מצב פרו (Pro) מאפשר למשתמש שליטה על כל המדדים שמצלמות מקצועיות מציעות, כמו: מהירות צמצם, ISO ואיזון צבעים בין לבן לצהוב.

מצב RAW שומר את כל המידע שנקלט בחיישן בזמן הצילום, במקום לנסות לעבד אותו בזמן אמת כדי לנסות לדמות תמונה מקצועית, וכך מאפשר למקצוענים עריכה טובה יותר לאחר מעשה בעזרת מחשב ותוכנות מתאימות כמו פוטושופ. מצב טיים-לאפס (Time-lapse) המוכר, לוכד תמונות בודדות בהפרשי זמן קבועים ליצירת הילוך-איטי הפוך (כלומר, במקום לפרוש התרחשות של שנייה במציאות על פני שלוש שניות וידאו, מריצים דקות או שעות של הקלטה תוך מספר שניות של וידאו).

המכשיר מסוגל אפילו למחוק עצמים בלתי-רצויים מתמונות באמצעות עורך התמונות המובנה המתקדם, וכך חוסך את הצורך עבור רוב האנשים להשתמש במחשב או באפליקציות ייעודיות לצורך כך.

{headtag:customtag} {/headtag}

אולי יעניין אותך גם