מה זה OTA או FOTA ואיך זה קשור לסמארטפון שלכם ?

אם אתם עומדים לרכוש מכשיר סלולרי חדש, וודאי שמעתם לא מעט על המושגים "FOTA" או "OTA" וכמה חשוב שהם יהיו בסמארטפון שלכם. וודאי גם קיבלתם המון המלצות מחבריכם לקנות מכשיר רק מיבואן רשמי מפני שרק אצלו קיימת האפשרות הזאת. אך האם זה באמת נכון מה שכולם אומרים ?

עדכוני תוכנה וקושחה דרך ה- WiFi

לאחר שלימדנו אתכם על המושג רוט Root והאם חוקי לעשות זאת במכשיר האנדרואיד שלכם, הגיע הזמן שתלמדו על שני מושגים חדשים מעולם הסלולר.

ראשית כל נתחיל עם המשמעות של המושגים FOTA ו- OTA. ראשי התיבות של FOTA נגזרות מ- Firmware Over The Air וראשי התיבות של OTA נגזרות מ- Over The Air, כלומר: עדכוני תוכנה או עדכוני קושחה (במקרה של FOTA) על האוויר.

בהסבר פשוט יותר ניתן לומר שבאמצעות FOTA המכשיר שלכם יהיה מסוגל לקבל עדכונים שוטפים מהיבואן הרשמי או מהיצרנית דרך האינטרנט האלחוטי Wifi ולא על ידי חיבור המכשיר למחשב.

ה- FOTA בעצם חוסך למשתמש את כל התהליך המסורבל של חיבור המכשיר למחשב באמצעות כבל USB ולאחר מכן הורדה והתקנה של העדכונים דרך התוכנה הרשמית של היצרנית. יתרונותיה של ה- FOTA וה- OTA הם:

1. באמצעות OTA או FOTA היצרניות יכולות לתקן באגים נפוצים במכשירים.

2. באמצעות OTA או FOTA היצרניות יכולות לבצע עדכוני תוכנה והתקנת פיצ'רים ושירותים חדשים ישירות במכשיר הסלולרי.

גרסאות ה- FOTA וה- OTA מיוצרות על ידי היצרניות או היבואנים הרשמיים של המכשירים הסלולריים, ולפני שהן נשלחות למכשירי המשתמשים הן גם עוברות בדיקות קפדניות על מנת לוודא שהן לא יגרמו נזק או באגים למכשיר לאחר העדכון.

איך יודעים אם המכשיר תומך ב- FOTA או OTA ?

כיום, מרבית היצרניות מייצרות את המכשירים עם תמיכה ב- OTA או FOTA. יצרניות מכשירים פופולאריות אשר תומכות ב- FOTA הן: סמסונג Samsung, סוני, LG, אפל Apple, מוטורולה ועוד. לכן, לפני שאתם רוכשים מכשיר, כדאי שתבדקו שהוא אכן מסוגל לקבל עדכונים דרך ה- WiFi.

ניתן גם לבדוק אם המכשיר שלכם תומך ב- FOTA או OTA, על ידי כניסה להגדרות המכשיר –> לאחר מכן הקליקו על אודות המכשיר –> כעת בידקו האם ישנה אפשרות לעדכון המכשיר באמצעות ה- WiFi, אם כן אז מכשירכם תומך בזה. אם לא, כנראה שתצטרכו להוריד ולהתקין עדכונים רק על ידי חיבור המכשיר למחשב ושימוש בתוכנה הרשמית של יצרנית המכשיר.

אולי יעניין אותך גם