גוגל ג'מיני (Google Gemini), שנקרא בעבר בארד (Bard), הוא צ'אטבוט חכם מבוסס בינה מלאכותית (AI) שענקית החיפוש יצרה בכדי לדמות שיחה אנושית על ידי שימוש בטכנולוגיית NLP (ראשי תיבות של Natural Language Processing) או בעברית "עיבוד שפה טבעית" וטכנולוגיית למידת מכונה.
קצת היסטוריה
גרסת 1.0 של ג'מיני נחשפה לראשונה בדצמבר 2023 על ידי DeepMind, חברה בריטית המפתחת כלים ויישומים מבוססי בינה מלאכותית, שנרכשה על ידי גוגל ב- 2014. את הצ'אטבוט גוגל שילבה במגוון מוצרים שהיא מציעה, כמו מנוע החיפוש שלה, פלטפורמת Workspace ואפילו במכשירי הפיקסל, כדי להפוך אותם לחכמים ויעילים יותר.
גרסת 2.0 שוחררה בדצמבר 2024 והביאה איתה ממשק Multimodal Live API חדש המאפשר אינטראקציות דו-כיווניות עם זמן שיהוי נמוך (Low-Latency) של קול ווידאו, ביצועים מרשימים יותר, יכולות סוכן משופרות עם הבנה טובה יותר של קוד, ביצוע הוראות מורכבות וקריאת פונקציות, ואפשרות ליצירת תמונות מטקסט.
אז מה זה בעצם ג'מיני ?
ג'מיני הוא מודל שפה מתקדם, הזמין גם באפליקציה וגם בממשק אינטרנטי, שפותח במטרה להבין וליצור (או לג'נרט) טקסט שדומה מאוד למה שהאדם עשוי לכתוב. הוא תוכנן לשלב בינה מלאכותית באינטראקציות יום-יומיות של משתמשים רגילים ומתקדמים ולספק פתרונות לחברות וארגונים.
לדוגמה: אפשר להעלות לג'מיני תמונה ולרשום הנחייה (פרומפט), כמו "תספר לי מה אתה רואה בתמונה הזו ?" ג'מיני יתאר בפירוט את מה שמופיע בתמונה ויספק מידע מורכב יותר לפי בקשת המשתמש.
לג'מיני יש 4 מודלים: אולטרה (Ultra), פרו (Pro), פלאש (Flash) וננו (Nano), כאשר כל אחד מהם מיועד למקרים ושימושים שונים.
- מודל הננו הוא גרסה קלה ויעילה יותר המותאמת למכשירים עם זיכרון עבודה נמוך.
- מודל הפרו הוא מאוד ורסטילי, שמציע חוויות שיחה יוצאות דופן המבוססות על בינה מלאכותית.
- האולטרה הוא המודל המתקדם ביותר שיש לג'מיני להציע, המתעלה על גרסאות GPT 3.5 ו- GPT 4 של המתחרה ומסוגל להבין ניואנסים באופנים שונים.
- מודל הפלאש מתהדר במהירות וביצועים מרשימים במיוחד ומציע תכונות מתקדמות כמו Multimodal Live API לאינטראקציות אודיו ווידאו בזמן אמת, תפיסה מרחבית משופרת, הפיכת טקסט לדיבור ועוד.
ג'מיני מסוגל גם להבין ולהסביר על תרשימים, לקרוא טקסט משלטים, לשלב מידע ממגוון מקורות ומציע עוד מגוון תכונות מולטי-מודאליות.
לאילו מטרות אפשר להשתמש בג'מיני ?
המודל החכם של גוגל מציע מגוון אפשרויות ותכונות, כמו הבנת טקסט וניתוח תמונות, שמע ואפילו וידאו. מכל אלה הוא יכול לייצר פלט מובן והגיוני תוך שניות.
אנשי מקצוע, חברות, ארגונים ואפילו משתמשים רגילים נעזרים בג'מיני כדי לכתוב מאמרים ותסריטים, לקבל רעיונות לתכנים, להתייעץ, ליצור מודעות ממוקדות, קמפיינים שיווקיים, להכשיר עובדים ולעוד שלל משימות נוספות.
אלה התכונות העיקריות שג'מיני מציע:
- סיכום טקסט: סיכום תכנים הכוללים סוגים שונים של מידע ונתונים.
- יצירת טקסט: כתיבת מאמרים, פוסטים, ידיעות, תסריטים לפי הנחיות שג'מיני מקבל מהמשתמש.
- תרגום טקסט: ג'מיני מכיר המון שפות – יותר מ- 100, ויכול לתרגם משפה לשפה בקלות ובמהירות.
- ניתוח תמונות: ג'מיני יכול לנתח תכנים ויזואליים מורכבים, כמו תרשימים, דמויות ודיאגרמות.
- ניתוח שמע: מציע תמיכה בזיהוי דיבור ביותר מ- 100 שפות ומסוגל לבצע הנחיות הניתנות בשפות שונות.
- ניתוח וידאו: מסוגל לעבד ולהבין קטעי וידאו, ויודע לענות על שאלות הקשורות אליהם וליצור תיאורים.
- ניתוח וכתיבת קוד: מבין וכותב קוד בשפות תכנות פופולריות, כמו: Java, C++, Python ועוד.
איך ג'מיני בהשוואה למתחרות ?
עם כל הכבוד לג'מיני, גם המתחרות של גוגל מציעות מודלים לא פרייארים בכלל. המודלים הכי מתקדמים שיש כיום בתחום הבינה המלאכותית הם קלוד של Anthropic, צ'אט ג'י פי טי של OpenAI ו- DeepSeek.
המודלים הללו נחשבים לעוצמתיים ומתקדמים במיוחד וכל אחד מהם מציע בערך את אותן תכונות בנוסף יחד עם תכונות ייחודיות. צ'אט ג'י פי טי נחשב למודל יצירתי במיוחד, הוא יודע לכתוב פוסטים מרתקים, מודעות ואפילו תסריטים לסרטונים.
קלוד בולט ביכולות הטקסט הטבעיות והאנושיות שלו. הוא יודע לשלב הומור, מספק הסברים ברורים וכותב בשפה טבעית המושכת את הקוראים וגורמת להם להמשיך לקרוא.
מה המחיר ?
נתחיל עם זה שג'מיני זמין בחינם לכולם. במסגרת החשבון החינמי הוא מציע גישה למודל Flash 2.0, עם חלון הקשר (Context window) של 32,000 טוקנים (אסימונים), מה שמאפשר למשתמשים לנהל איתו שיחות ארוכות.
מי שירצה ליהנות מהתכונות המתקדמות שהוא מציע יצטרך לשלם כ- 68.66 ש"ח בחודש על גרסת Gemini Advanced. את החודש הראשון גוגל מציעה בחינם ולאחר מכן היא גובה 74.90 ש"ח בכל חודש.
למפתחים ועסקים גוגל מציעה מודלים שונים, כמו Pro ו- Flash במחירים מותאמים, אליהם הם יכולים לגשת דרך שירותי ה- API של Google Cloud וליהנות מיכולות בינה מלאכותית בתוך האפליקציות.