השירות של גוגל תמונות משתמש בטכנולוגיית בינה מלאכותית המאפשרת לו להציע פיצ'רים מתקדמים ומגניבים כמו זיהוי פרצופים אוטומטי, זיהוי המיקום שבו צולמה התמונה, הוספת אפקטים ואנימציות לתמונות, יצירת סרטונים מתמונות שהעליתם (מבלי שתבקשו אפילו), ושיתוף ספריית התמונות בין המשתמשים בשירות.
גיבוי תמונות וסרטונים
כאשר תפעילו את האפליקציה לראשונה במכשיר שלכם תצטרכו להגדיר את האיכות שבה תרצו לגבות את התמונות והסרטונים:
גיבוי באיכות מקורית – אם תבחרו באפשרות זו, האפליקציה תבצע גיבוי לתמונות והסרטונים ברזולוציה המלאה והמקורית שלהם, אך שטח האחסון יהיה מוגבל עד 19GB. אם תרצו שטח אחסון גדול יותר, תצטרכו לשלם.
גיבוי באיכות גבוהה – זוהי ללא ספק האפשרות המועדפת יותר על ידי המשתמשים. אומנם התמונות והסרטונים לא יגובו באיכות המקורית שלהם (תמונות רק באיכות של עד 16MP, וסרטונים באיכות Full HD) אך כאן תקבלו שטח אחסון ללא הגבלה. מניסיון שלנו, לא מרגישים בהבדל משמעותי בין גיבוי באיכות מקורית לאיכות גבוהה, במיוחד אם צופים בתמונות והסרטונים דרך המסך של הסמארטפון או מסך המחשב ולא דרך מסך הטלוויזיה. אך אם אתם אנשי מקצוע שעובדים עם תמונות מידי יום וצריכים אותן באיכות המקורית שלהן, אז אנו ממליצים לכם לבחור באפשרות "גיבוי באיכות מקורית".
גיבוי מהיר – אפשרות זו מבצעת גיבויים לתמונות וסרטונים באיכות נמוכה יותר, ולכן גם הגיבוי מתבצע בצורה מהירה יותר מאשר שאר אפשרויות הגיבוי שהאפליקציה מציעה.
בנוסף, תוכלו להגביל את האפליקציה ולמנוע ממנה מלהשתמש באינטרנט הסלולרי כדי לגבות תמונות וסרטונים, כך שחבילת הגלישה שלכם לא תסתיים באמצע החודש או אפילו בתחילתו. דרך אגב, את התמונות והסרטונים תמיד מומלץ לגבות כאשר מחוברים לרשת ה- WiFi.
מה מציעה האפליקציה Google Photos
בחלון הראשי של האפליקציה יש ארבע אפשרויות: תמונות (Photos), אלבומים (Albums), האסיסטנט (Assistant) ו- שיתוף (Sharing). בנוסף, בחלק העליון של החלון יש חלונית חיפוש שדרכה ניתן לחפש תמונות לפי שמות האנשים (במידה וגוגל הצליחה לזהות את הפרצופים שלהם בתמונות), לפי מיקומים (איזורים) שבהם צולמו התמונות, לפי תאריכים ועוד. לדוגמה: אם תקלידו את המילה "דרום" בחלונית החיפוש, אז בתוצאות החיפוש תקבלו תמונות שצילמתם באיזור הדרום.
תמונות, באיזור זה תוכלו לראות את כל התמונות שהעליתם לענן של Google Photos. התמונות יהיו מסודרות בסדר יורד כך שהתמונות העדכניות ביותר שצולמו או נשמרו במכשיר יופיעו ראשונות.
אלבומים, באיזור זה כל התמונות יהיו מסודרות בתוך אלבומים לפי קטגוריות שונות כמו מקומות (חופים, פארקים וכו..), אוכל, אנשים, קולאז'ים, אנימציות, סרטים, אלבום המצלמה, תמונות שהתקבלו ב- Whatsapp ועוד. כל האלבומים נוצרים באופן אוטומטי על ידי גוגל תמונות, אך תוכלו גם ליצור אלבומים בהתאמה אישית בעצמכם.
האסיסטנט, באמצעות פיצ'ר זה ניתן לייצר קולאז'ים, תמונות מעוצבות, אנימציות GIF, אלבומים, מצגות, וסרטונים עם אפקטים ועיצובים שונים. דרך האסיסטנט ניתן גם להגדיר את התיקיות ש- Google Photos יגבה ויציג באפליקציה, וגם ניתן להוסיף משתמשים שונים ולשתף איתם את התמונות שלכם.
שיתוף, באיזור זה תוכלו ליצור אלבומים משותפים ולראות את כל חשבונות המשתמשים ששיתפתם איתם את התמונות שלכם.
באמצעות השירות של גוגל תמונות ניתן גם לערוך ולהוסיף אפקטים לתמונות או סרטונים בקלות. פשוט לחצו על התמונה או הסרטון שאותם תרצו לערוך, לאחר מכן בתפריט התחתון בחרו את האפקט הרצוי, וכשתהליך העיבוד יסתיים תוכלו לשמור את התמונה או הסרטון בענן של גוגל תמונות, להוריד אותם למכשיר שלכם או לשתף אותם בפייסבוק, אינסטגרם, וואטסאפ ועוד.
בנוסף לכל זה, השירות של Google Photos יודע גם לפנות מקום בזיכרון המכשיר, במידה וכרטיס הזיכרון שלכם עמוס עד אפס מקום, וזאת על ידי מחיקת תמונות וסרטונים שגיביתם באמצעות האפליקציה. השירות יודע לזהות אילו תמונות וסרטונים הוא גיבה, ולומר כמה שטח הוא יכול לפנות במכשיר. לאחר מכן הוא יבקש רשות למחוק את התמונות והסרטונים מהמכשיר שלכם.
כבר שנים רבות שגוגל תמונות נמצאת בשימוש אצל משתמשים רבים ברחבי העולם, בעיקר אצל אלה שאוהבים לצלם הרבה באמצעות הסמארטפון. היא קלה לתפעול, יש לה ממשק שתוכנן ועוצב במיוחד עבור אופן השימוש בה, והכי חשוב היא מציעה הרבה שטח אחסון בחינם.