סקסטורשן היא סחיטה על רקע מיני שנעשית באופן מקוון ובה האקרים (פושעי סייבר) מנסים לסחוט כספים (בדרך כלל במטבעות קריפטוגרפיים) בטענה שיש בידם תכנים אינטימיים ואישיים שהם השיגו על ידי פריצה למצלמת הרשת המחוברת למחשב הנייד או הנייח של הקורבן. במקרים מסוימים ההאקרים טוענים שהתמונות והסרטונים הגיעו אליהם לאחר שפרצו לטלפון או לחשבון הענן של הקורבן.
יש מקרים שבהם צריך להתעלם מהודעות מסוג זה ופשוט למחוק אותן, במיוחד אם אתם בטוחים שלא צילמתם ושמרתם תמונות וסרטונים כאלה או אם גלשתם באתרים פורנוגרפיים, אך יש מקרים שבהם כדאי ואף מומלץ לפנות למשטרה על ידי הגשת תלונה באופן מקוון באתר שלה או להתקשר למוקד 100.
בשנים האחרונות חלה עליית מדרגה במתקפות מסוג זה וההאקרים מצליחים להגיע גם לסיסמאות של חשבונות המייל של הקורבנות, שאותם הם מצאו במאגרי סיסמאות שפורסמו בעבר ברשת האפלה (דארקנט darknet). דבר אשר הופך את המתקפות הללו לאמינות ומלחיצות יותר.
ישנם גם דיווחים על מקרי סחיטה חריגים שבהם גברים מקבלים הודעות מסוג זה לאחר שיחות אינטימיות עם נשים מרחבי העולם שגרמו להם להתפשט או לגעת באזורים אינטימיים מול המצלמה, ומיד לאחר השיחה, ניסו לסחוט מהם כספים כדי שהם לא יפרסמו את התיעוד.
מה לעשות אם קיבלתי הודעת סחיטה
אם קיבלתם הודעת סחיטה כזו או אחרת ואתם בטוחים שהטלפון או המחשב שלכם לא נפרצו, וגם לא צילמתם ושמרתם תמונות או סרטונים אינטימיים שלכם או גלשתם באתרים פורנוגרפיים, תוכלו להתעלם מהמייל ולמחוק אותו. סביר להניח שמדובר על דואר זבל (ספאם) ששלחו לעשרות, מאות ואפילו אלפי אנשים כדי לראות מי ייפול בפח וישלם את הסכום שההאקרים דורשים. אם תשלמו, ההאקרים יבינו שהם תפסו "פרייארים" וסביר להניח שבעתיד תקבלו הודעות נוספות כאלה.
אם אתם חושדים שהטלפון או המחשב שלכם נפרצו, או אם תיעדו אתכם בזמן מעשה, הדבר הראשון שמומלץ לעשות זה להתקשר למשטרה או להגיש תלונה מקוונת באתר שלה. מומחים בתחום ממליצים לא להגיב למייל ובטח שלא לשלם להאקרים.
סרטון המסביר על התמודדות עם סחיטות מיניות ברשת
במידה ומדובר בסחיטה מינית שמופנית כלפי ילדים, מומלץ גם להתקשר לקו החם של איגוד האינטרנט הישראלי אשר פועל 24/7 ולדווח על כך לנציגים במוקד. אגב, גם מבוגרים יכולים להתקשר למוקד הזה ולדווח על סחיטות מסוג זה או פגיעות אחרות שחוו ברשת.