כל מה שאתם צריכים לדעת על Linux Zorin OS

אם אתם זוכרים, בעבר הסברנו לכם על הפצת הלינוקס אובונטו Ubuntu אשר יכולה להוות תחליף למערכות הפעלה בתשלום, בין אם זו Windows 10 של מיקרוסופט, או Mac OS-X של אפל. במאמר זה נציג לכם הפצת לינוקס נוספת בשם זורין או אס Zorin OS, שלא כמו הפצות לינוקס אחרות כאן מפתחי ההפצה שמו דגש על העובדה שרבים מן המשתמשים אשר עוברים להפצות השונות של לינוקס Linux מתקשים להסתגל לצורת העבודה של מערכות ההפעלה הללו. לכן מפתחי המערכת תכננו אותה כך שתהיה כמה שיותר דומה בצורת התפעול שלה למערכת ההפעלה ווינדוס Windows, כך שהדבר יקל על מעבר המשתמשים למערכת ההפעלה החדשה.

מי את Zorin OS

Zorin OS היא הפצת לינוקס מבוססת אובונטו Ubuntu אשר החלה את פעילותה בשנת 2008. ההפצה שמה לה למטרה להנגיש את מערכות ההפעלה המבוססות לינוקס לכמה שיותר צרכנים, או כמו שאומרים בהפצה: "למרות היתרונות העצומים שיש לה על מערכות ההפעלה המסורתיות, זיהינו שהמחסום הגדול ביותר להצלחת לינוקס במחשבים שולחניים הוא שזה פשוט לא ידידותי למשתמש. לכן, החלטנו לתקן זאת".

לשם הגשמת מטרה זו מתכנני מערכת ההפעלה הטמיעו בה ממשקים שונים כך שהמשתמש יוכל לבחור האם לדמות את ממשק המשתמש של מערכת הפעלה זו לממשק של ווינדוס Windows, אובונטו Ubuntu, מק או אס איקס Mac OS-X, או לממשק ברירת המחדל של ההפצה.

אבל כמובן שהממשק לבדו לא יגרום לצרכנים רבים להעדיף את Zorin OS על פני מערכות ההפעלה המתחרות, ולכן הטמיעו מפתחי ההפצה מספר כלים אשר באמצעותם ניתן להפעיל מוצרים הפועלים על מערכות הפעלה אחרות כמו ווינדוס Windows למשל, כך שמי שיש לו כלים שפועלים על מערכת ההפעלה של מיקרוסופט יוכל לפחות בחלק מן המקרים להשתמש בהם גם על לינוקס.

ממשק המשתמש של Zorin OS

כפי שהסברנו לכם בשורות הקודמות אחד היעדים שאותם שמו מפתחי הפצת זורין או אס Zorin OS כמטרה הוא להרגיל את המשתמשים שרוצים לעבור ממערכות הפעלה מבוססות ווינדוס Windows, ומק או אס איקס Mac OS-X להפצות הלינוקס השונות. לכן, גם ממשק המשתמש שמגיע כברירת מחדל עם הפצת הלינוקס Zorin OS מזכיר במראה ובתפקוד שלו את ממשק המשתמש של ווינדוס 10, כך שלמשתמש הממוצע שלרוב הינו משתמש במערכת ההפעלה מבית מיקרוסופט יהיה קל ופשוט יותר להתחיל להשתמש בה.

1. שולחן עבודה דמוי ווינדוס Windows: כאשר מביטים בשולחן העבודה של הפצת הלינוקס Zorin OS רואים בבירור כי צורת התפריטים, שורת המשימות, והצורה בה מאורגנות התוכנות השונות אשר מגיעות עם מערכת ההפעלה מזכירה מאוד את המבנה בה בנויה מערכת ההפעלה ווינדוס Windows, כך שהמשתמש מיד מרגיש כאן בבית. דרך אגב, ישנה אפשרות לשנות את ממשק המשתמש של ההפצה כך שיהיה דומה יותר לווינדוס Windows 10, למי שזה חשוב לו.

2. הדפדפן גוגל כרום כברירת מחדל: אם אתם זוכרים במאמר הקודם שהצגנו לכם על הפצת הלינוקס אובונטו Ubuntu אמרנו שאומנם אין הפצה רשמית של הדפדפן הפופולרי מבית גוגל, אולם יש גרסה לא רשמית (קוד פתוח) המבוססת עליו, כך שמי שרגיל להשתמש בדפדפן הזה מקבל אותו כברירת מחדל מותקן מראש. אומנם הדפדפן הוא לא רשמי מבית גוגל אך מכיוון שמדובר על אותו קוד מקור, אפשרויות השימוש בו הן כמעט זהות למוצר הרשמי מבית גוגל. דרך אגב, אפשר גם להתקין דפדפנים נוספים כמו: פיירפוקס FireFox, או אופרה Opera אם תרצו בכך.

3. בואו נתחפש: אחד היתרונות הבולטים במערכות הפעלה מבוססות לינוקס היא העובדה שלא חייבים ממשק משתמש גרפי בשביל לעבוד איתן, בניגוד למערכות הפעלה כמו ווינדוס Windows שלא ניתן להשתמש בהן ללא הממשק הגרפי. מה שזה אומר בפועל שבלינוקס ניתן להחליף ממשק משתמש לאחד כזה שנוח לכם, אולם מכיוון שזוהי פעולה שלא כל אחד יודע כיצד לבצע אותה, בהפצת הלינוקס Zorin OS הנגישו המפתחים את האפשרות הזו כך שכל אחד יכול בלחיצת כפתור להחליט עם איזה ממשק משתמש הוא רוצה לעבוד.

בכדי לבצע את ההחלפה בהפצת הלינוקס אותה אנו סוקרים לכם כעת, כל מה שתצטרכו לעשות הוא לגשת לשורת המשימות –> התחל –> חיפוש –> להקליד Looking Changes, ולאחר מכן יופיע חלון שדרכו תוכלו לבחור איך תרצו שהממשק שלכם יראה. מכיוון שמדובר בגרסה החינמית של המערכת שיש לה גם גרסאות בתשלום, יכול מאוד להיות שיהיו ערכות נושא שלא יהיה ניתן להשתמש בהן, אלא רק בגרסאות של ההפצה בתשלום.

4. ניתן להתקין גם מוצרים של ווינדוס Windows: כפי שציינו במאמר הקודם על הפצת הלינוקס אובונטו Ubuntu, יש תוכנות אשר לא יכולות לפעול על מערכת ההפעלה. המפתחים של Zorin OS שמו להם כמטרה להרגיל משתמשים שכן רוצים לנסות מערכת הפעלה אחרת, אך יש להם תוכנות שהם נוהגים להשתמש בהן בקביעות בווינדוס Windows. לכן מפתחי ההפצה הטמיעו במערכת ההפעלה כלי אשר נקרא "Wine" שבאמצעותו ניתן להפעיל קבצי EXE המותאמים ל- Windows גם על מערכות הפעלה מבוססות לינוקס. כך שבאופן תיאורטי ניתן להפעיל את מרבית התוכנות אשר אתם מכירים במערכת ההפעלה "חלונות" גם על Zorin OS. חשוב להדגיש כי תוכנות המיועדות ל- Windows לא תמיד יפעלו בצורה מיטבית על Zorin OS.

לסיכום, הפצת הלינוקס Zorin OS שמה לה למטרה להביא כמה שיותר משתמשים לנסות את מערכת ההפעלה שלה על ידי כך שהמפתחים הפכו את ממשק המשתמש שלה לכמה שיותר דומה לממשקים של מערכות ההפעלה המתחרות, בין אם זו Windows של מיקרוסופט, או Mac OS-X של אפל. מבדיקה קצרה שלנו באתר ההפצה ניתן לראות כי גופים רבים בתעשייה כדוגמת CNET, techradar ו- PC-WORLD התרשמו מאוד מממשק המשתמש, והעבודה הכללית שנעשתה בהפצה הזו.

מבחינת ההתרשמות האישית שלנו, אנחנו יכולים לומר בלב שלם שאם בא לכם לנסות מערכת הפעלה אחרת מלבד Windows, או Mac OS-X זוהי בהחלט אחת מהפצות הלינוקס היותר מוצלחות שאפשר להשיג היום בשוק. על אף שיש להפצה הזו גם גרסאות בתשלום לרוב המוחלט של המשתמשים הגרסה החינמית אמורה להספיק.

אולי יעניין אותך גם