מדוע מטענים אלחוטיים עדיין איטיים בהשוואה למטענים חוטיים ? ובכן, מסתבר שקשה לעשות אותם מהירים יותר מבלי להפוך אותם ללא בטוחים.
איך טעינה אלחוטית עובדת
מטענים אלחוטיים מעבירים אנרגיה חשמלית לטלפון באמצעות אינדוקציה מגנטית ותהודה מגנטית. או במונחים פשוטים יותר, מטענים אלחוטיים מושכים חשמל משקע החשמל, מעבירים אותו דרך סליל נחושת וכך נוצר שדה מגנטי. שדה מגנטי זה מקיים אינטראקציה עם סליל נחושת שנמצא בתוך הטלפון כדי לייצר זרם חשמלי שבאמצעותו הסוללה נטענת.
פשוט, נכון ? בואו נבחן את זה קצת יותר לעומק. חוק האינדוקציה של פאראדיי קובע כי שדה חשמלי תמיד ייצור שדה מגנטי ולהפך. משמעות הדבר היא כי כל מכשיר אלקטרוני, כולל נורות, פולטים שדה מגנטי. למרבה הצער, נורה לא יכולה לטעון טלפונים, מכיוון שטלפונים בנויים לעבוד רק עם שדות מגנטיים בעלי קצב ועוצמה מוגדרים.
הקצב והעוצמה מתוארים בדרך כלל כ- "תקן". טלפונים מודרניים תומכים במגוון תקנים, כמו תקן הטעינה האלחוטית – צ'י (Qi). כל תקן טעינה אלחוטי תומך במהירויות טעינה שונות, בגלל זה יש מכשירים כמו אלה של שיאומי למשל, המגיעים עם סלילי נחושת מיוחדים שיכולים לנצל טעינה אלחוטית של 30 וואט, בעוד שמכשירים אחרים מוגבלים למהירות נמוכה יותר.
טוב, עכשיו שאתם יודעים קצת יותר על טעינה אלחוטית ושדות מגנטיים, נוכל סוף סוף לענות על השאלה: מדוע מטענים אלחוטיים הם איטיים בהשוואה למטענים חוטיים ?
מטענים אלחוטיים יכולים להיות מהירים יותר, אך הם יטגנו את הטלפון שלכם
בואו ניגש ישירות ללב העניין – מטענים אלחוטיים יכולים לטעון את הטלפון הרבה יותר מהר. אולם החומרה של הטעינה האלחוטית בימינו אינה יעילה מספיק בכדי להטעין את הטלפון בבטחה ובמהירות גבוהה. כמו נורות הלהט הבזבזניות של פעם, מטענים אלחוטיים מייצרים יותר מידי חום. אנחנו בטוחים שגם אתם חוויתם את זה מתישהו.
אפילו עם תקן ה- Qi המשופר, טלפונים עדיין מתחממים בזמן טעינה אלחוטית. כפי שרובכם בוודאי יודעים, עודף חום עלול לפגוע בחומרה שבמכשיר ולהוביל לסוללות מתות, נפוחות או חלילה לגרום להן להתפוצץ. דרך אגב, הגברת האנרגיה של מטענים אלחוטיים זולים תהפוך את הטעינה ללא בטוחה.
אוקיי, אבל עד כמה אנחנו רחוקים ממטען אלחוטי מהיר ובטוח ? אם הטכנולוגיה החדשה של וואווי מהווה אינדיקציה כלשהי, אז אנחנו בהחלט בדרך לשם. ועדיין, על פי מאמר שפורסם על ידי Digi-Key, מטענים אלחוטיים מאבדים בין 20% עד 70% מהאנרגיה שהם צורכים.
אפילו עם מטענים אלחוטיים יעילים יותר, היצרנים עדיין עומדים בפני מספר מגבלות. דוגמה אחת היא דיוק – יכול להיות ששמתם לב שמטענים אלחוטיים מסוימים יסרבו לעבוד כאשר פיסות מתכת, כמו מפתחות או מטבעות, קרובים מידי למשטח הטעינה. זהו למעשה אמצעי בטיחות, שכן שדות מגנטיים חזקים יכולים לחמם חפצי מתכת. ככל שמטענים אלחוטיים יתחזקו, היצרנים יצטרכו לפתח אמצעי זהירות טובים יותר לזיהוי אובייקטים זרים או להגביל את מרחק ההפעלה של משטחי הטעינה.
בקיצור, מטענים אלחוטיים לא יהיו מהירים יותר עד שהיצרנים ימצאו דרך להפוך אותם ליעילים ומדויקים יותר. זה אומר שהם יצטרכו לפתח תקנים חדשים או לייצר חומרה חדשה שעושה שימוש טוב יותר בתקנים שיש לנו היום.
עלינו לזכור שיש עוד בעיה עם הטכנולוגיה הנוכחית של הטעינה האלחוטית והיא בעיית המרחק שממנו ניתן להטעין את הטלפון בצורה אלחוטית. אם יהיה ניתן לטעון אותו בלי להניח אותו על משטח הטעינה, אז זה לא יהיה כל כך משנה תוך כמה זמן הסוללה תגיע ל- 100%. יש לקוות כי היצרנים יצליחו למצוא דרך להגדיל את המהירות והטווח של המטענים האלחוטיים. בינתיים אנו ממליצים לכם לשמור על כבל הטעינה קרוב אליכם.