ישנם ראוטרים ומגדילי טווח אשר יודעים לעבוד באמצעות כל שלושת השיטות שציינו, מה שנשאר לכם לעשות הוא להחליט מה היא השיטה הטובה ביותר עבורכם, ולהגדיר את ההתקן בתצורה הזאת.
מגדיל טווח Wirelss Repeater
מגדילי טווח מתוכננים לקחת את האות האלחוטית שהראוטר הביתי משדר ולהרחיב אותה בשאר חלקי הבית.
מומלץ להתקין את מגדיל הטווח במקום פתוח בבית כמו הסלון, על מנת שלא יהיו הפרעות בשידור של הרשת האלחוטית. שיטת העבודה של מגדיל הטווח כרפיטר היא הנפוצה ביותר כיום, ומשתמשים בה ברוב הבתים והמשרדים הקטנים.
כאשר מגדירים מגדיל טווח כרפיטר, צריך להזין בהתקן את שם המשתמש והסיסמא אשר נמצאים ברשת האלחוטית של הראוטר, ולאחר מכן מגדיל הטווח יצור רשת אלחוטית חדשה ויעביר אותה הלאה לשאר החדרים בבית.
הגדלת טווח של רשת אלחוטית
בסרטון הבא התקנו והגדרנו מגדיל טווח, ובנוסף גם הסברנו על כל אחת משיטות השידור.
מדריך וידאו להגדרת מגדיל טווח
ניתן להוסיף מספר מגדילי טווח על מנת לשפר את עוצמת האות האלחוטית בשאר החדרים בבית או במשרד.
שימו לב שכאשר מגדיל הטווח לוקח את האות האלחוטי מהראוטר ומעביר אותה לשאר ההתקנים בצורה אלחוטית, העוצמה יורדת והרשת האלחוטית שמגדיל הטווח יוצר תהיה איטית יותר.
נקודת גישה אלחוטית Access Point
שיטת נקודת הגישה היא השיטה שאנו מעדיפים יותר, מפני שהיא יוצרת נקודת גישה אלחוטית חדשה וחזקה יותר להבדיל מהשיטה הקודמת ׁ(רפיטר) עליה דיברנו קודם לכן.
זאת מפני שכאן אנו מחברים את המגדיל טווח לראוטר הביתי ישירות באמצעות כבל רשת ולא בצורה אלחוטית, דבר זה מקנה קשר יציב וטוב יותר מקשר שהוא אלחוטי.
אז בכדי ליצור נקודת גישה חדשה, מחברים את מגדיל הטווח לראוטר הביתי באמצעות כבל רשת, ולאחר מכן מגדירים את ההתקן שיעבוד בתצורה של נקודת גישה.
שיטת העבודה בנקודת גישה מומלצת בדרך כלל בבתים עם חדר ממ"ד או בעלי מספר מפלסים.
הגדרת מגדיל טווח כנקודת גישה אלחוטית Access Point
כאשר יוצרים נקודת גישה חדשה בבית, עוצמת האות האלחוטית אשר משודרת דרך מגדיל הטווח היא טובה, חזקה ואיכותית יותר מזאת המשודרת בשיטת הרפיטר האלחוטי.
גשר אלחוטי Wireless Bridge
Wireless Bridge נועד לקשר ולאחד בין שתי רשתות שונות, ולהפוך אותן לרשת אחת מרכזית.
אפשר להגיד ששיטה זאת נחשבת לפחות נפוצה משאר השיטות במגברים אלחוטיים, וזאת מפני שרוב ההתקנים היום כמו טלוויזיות חכמות, סטרימרים ועוד.. מגיעים כבר עם יכולת אלחוטית מובנית, וגם מפני שהיא פחות מתאימה לבתים.
בשיטת ה- Wireless Bridge מחברים את מגדיל הטווח להתקן שאין לו אפשרות לקבל אינטרנט בצורה אלחוטית, אלא רק בצורה קווית. ובכך אנו מאפשרים לו לקבל אינטרנט בצורה אלחוטית דרך המגדיל טווח.
גשר אלחוטי Wireless Bridge
ניתן להשתמש בשיטת ה- Wireless Bridge בעוד מקומות, למשל בבתי ספר. לדוגמא: אם בבית הספר יש שתי קומות ובכל קומה יש רשת אלחוטית נפרדת, באמצעות ה- Wireless Bridge ניתן לקשר בין שתי הרשתות האלחוטיות, וליצור רשת אלחוטית אחת גדולה בכל בית הספר.