Skip to main content

סקירה: ASUS ProArt P16 (H7606) - המחשב ליוצרי תוכן

 |  Liran Abadi

זה לא סוד שאנחנו חיים בעידן של יצירת תוכן. כל בעל סמארטפון וקצת דעות מדליק את המצלמה ומשתף את הגיגיו עם העולם. אלא שהמגמה הזו מתפתחת ועולות דרישות חדשות מצד הקהל, כמו עריכה מוקפדת, תאורה בוהקת ושאר שינויים הפקתיים שיגרמו לתוכן שלכם לבלוט מעל היתר.

מחשבים ניידים המיועדים למעצבים, עורכי וידאו ובכלל ליוצר תוכן, נוצרו בדיוק למטרה זו - להפוך את התוצרים שלכם למשהו שנראה ומרגיש מקצועי יותר. כזה הוא ה- ProArt P16 (H7606) , לפטופ "סטודיו", שאמור לענות על צרכי היוצר הטיפוסי, מתחיל או מתקדם. 

 

מראה אלגנטי, מקלדת נוחה ומגוון חיבורים שימושיים

נתחיל במראה שלו קודם: הנייד לא מנצנץ מדי, אפילו שומר על נראות-עסקית מאופקת, משהו בהיעדר אלמנטים צעקניים, אבל עדיין מגיש מראה מוקפד והדוק. עם גוון שחור וציפוי מט - ויש גם עמידות במבחני MIL-STD 810H הנוקשים.

המקלדת נהדרת וקלדנים מהירים יסתדרו איתה מצוין. עומק לחיצה נמוך, ריווח מספק בין מקשים ותאורה אחורית ששירתה אותנו בשעות הערב בחדר עמום.

המסך מאפשר הטיה של 130 מעלות כך שניתן להציב אותו על מעמד שולחני. יש גם מערך אודיו מפתיע מאוד, אבל אנחנו לא בטוחים שעורך וידאו מקצועי יתפשר עליהם ולא יעדיף אוזניות מקצועיות שיגישו צליל יותר מפורט.

מגוון החיבורים הגון: יציאת HDMI בגרסה 2.1 עבור חיבור למסך נוסף או גדול יותר, צמד מחברי USB-A בגרסה 3.2 המיועד להתקנים "מסורתיים", צמד USB-C כשאחד מהם בגרסה 4.0 ויש גם קורא כרטיסי SD, שאותו יעריכו במיוחד צלמים ועורכי וידאו. מבחינת קישוריות, ה- ProArt P16 תומך ב-WiFi 7 ובלוטות' 5.4.

מסך OLED איכותי המציג תמונה חדה וצבעים עשירים ומדויקים

התצוגה כמעט מושלמת, אילולא סבלה משתי בעיות קטנות ומציקות - ונגיע לזה תכף. תצוגת ה- OLED מפעימה והספיקה לנו שעת עבודה בעריכות גרפיות כדי להתרשם מדיוק הצבעים - ונתמך גם סולם הצבעים 100% DCI-P3 כדי לחזק את ההרגשה המקצועית.

הרזולוציה המקסימלית, 4K, תאפשר גם ליהנות מתכני וידאו חדים ולא פחות חשוב, לערוך אותם בנוחות. כאמור, יש רק שני עניינים שמקלקלים את החגיגה: הראשון היא הבהירות הסבירה למדי, שעל הנייר עומדת על 400nits ו- 500nits ב- HDR, אבל היינו זקוקים ליותר מזה, בטח כשהציפוי המבריק של מסך המגע התמודד גרוע עם תאורה טבעית וחשף המון השתקפויות מעצבנות שגרמו לנו להטות את המסך יותר מדי פעמים.

העניין המתסכל השני הוא קצב ריענון המסך, שעומד על 60Hz בלבד. אולי מיותר לציין, אבל מפרט כה עוצמתי מסוגל בקלות להריץ משחקים מודרניים בקצב פריימים מסחרר - וחבל שהמסך מגביל אותו ליכולות "משרדיות" בלבד.

חומרה עדכנית המספקת ביצועים מרשימים

אגב גיימינג, נציץ אל המפרט מבחינת כוחות העיבוד: מעבד Ryzen AI 9 HX 370 מחוזק במאיץ הגרפי Radeon 890M וכן בכרטיס המסך GeForce RTX 4070 של Nvidia . זיכרון ה- RAM מציג נתון מנופח במיוחד: לא פחות מ- 64GB מסוג LPDDR5x-7500 נתחבו למחשב, עניין קריטי לעורכי וידאו שמתעסקים עם חומרי גלם כבדים או כל מעצב גרפי שעובד עם כמה תוכנות Adobe במקביל, למשל.

מבחינת נפח האחסון, עמד לרשותנו כונן SSD בנפח 2TB מסוג PCI 4.0. במילים אחרות, על הנייר יש כאן את כל מה שצריך כדי לערוך ולייצר תוכן בקלות ובמהירות - אבל ניתן למבחני הביצועים ולמציאות בשטח לקבוע.

את בדיקת המעבדה ערכנו כשה- Operating Mode של המחשב היה על Performance ו- GPU Mode עמד על Standard. ב- Cinebench R23 קיבלנו תוצאה גבוהה של 23,501 נקודות וב-Geekbench קיבלנו 15,575 נקודות ב-Multi-Core, עוד תוצאה מוצלחת.

תוצאות מבחני Cinebench ל- ProArt P16 H7606

במבחן ה- AI של Geekbench קיבלנו תוצאה מפעימה של 5,391 נקודות ב- Quantized, הניקוד הגבוה ביותר שיצא לנו לפגוש במחשב AI.

ואיך אפשר בלי גיימינג: הפעלנו את המשחק Cyberpunk 2077 עם הגדרות גרפיקה High ו- Ray Tracing: Low . ברזולוציה 4K קיבלנו בממוצע 39FPS , תוצאה לא רעה מדי בהתחשב בכך שה- ProArt P16 אינו מיועד לגיימינג, אבל גם לא נוח במיוחד לשחק כך. ברזולוציה 1200x1920 פיקסלים קיבלנו 88FPS, תוצאה הרבה יותר טובה - ולדעתנו על מסך 16 אינץ' זה ממש לא נורא מדי לשחק ב- 1200p.

מגיע עם כלי AI מתקדמים ליצירת תכנים וארגון תמונות

כשמו, ה- ProArt P16 מכוון ליוצרים ואיך לא, גם ה- AI נכנס פעולה. במערכת ההפעלה חיכו לנו כמה כלי עזר מבית ASUS, ביניהם MuseTree ו- StoryCube.

נתחיל בראשון, MuseTree המהווה מעין "עץ מוזה", כלומר מקור להשראות ויצירת תכנים מבוססי AI המג'ונרטים מפקודות מילוליות של המשתמש. זה לא חייב להיות תוצר סופי, אפילו גילינו שעדיף לתת למחשבות "לרחף" ולכתוב כל מחשבה שעולה לנו במוח - ולתת ל- MuseTree לבטא את זה עבורנו. כך למשל בעבור פרויקט מסוים, ניסינו לייצר תמונה המורכבת מילדים היושבים יחד ומחייכים. ה- MuseTree מחולק לשניים: Idea Map, המציג את משפך התקדמות הרעיונות שלנו (כולל אפשרות לחזור אחורה ולבצע שינויים נוספים מנקודת מחשבה אחרת). החלק השני הוא Idea Canvas, שכשמו, הציע לנו קנבס לבן ועליו קשקשנו ושרבטנו כל מה שעבר בראשנו, בין אם זו שמש מחייכת או חתול שעוצב מזעזע - ולאחר ג'ינרוט בן כמה שניות, התוכנה העניקה לה נפח ואופי מלאים יותר.

MuseTree, כלי AI ליצירת תמונות

ה- StoryCube גם מנצל יכולות AI, הפעם מכיוון ארגון חכם ויעיל: מזינים אל ה-StoryCube את אוסף התמונות שלכם, התוכנה סורקת אותם ובתמיכת AI, ממיינת אותם לפי מגוון אפשרויות. מבוסס אזור בו התמונה צולמה, חלוקה לפי המצולמים, חלוקה לפי מועד הזמן בו התמונה נלקחה (גם אם בוצעו על ידי מכשירים שונים) - והתוכנה גם מאפשרת למשתמש לתייג בעצמו רגעים ולשייך מילות מפתח לכל תמונה כדי לבצע את המיון בעצמכם. שלא במפתיע, הכלי יקרוץ מן הסתם להרפתקנים מבינינו, אלה שיש להם אינספור תיעודים ממקומות שונים בעולם וממספר מכשירים במקביל, בין אם זה הסלולרי, הרחפן ומצלמת האקשן שלהם, כך שכלי מיון מבוסס הבינה המלאכותית של ASUS יועיל להם.

חיי סוללה טעונים שיפור

מקנחים עם סוללת ה- 90Wh ששולבה במחשב. אופן השימוש שלנו ב- ProArt P16 היה מאוד מגוון. היו ימים תובעניים במשרד שהתרכזו בעריכת וידאו בעיקר והיו ימים יותר "קלילים" שדרשו בעיקר התעסקות מנהלתית כמו מענה למיילים, התכתבויות ב- Whatsapp web ועריכה במסמכי אופיס. מעת לעת ניסינו לשחק בכמה כותרים מפורסמים, אבל בהיעדר חיבור קבוע לחשמל, אל תצפו מהמחשב ליותר משעת פעילות.

באשר לשימושים הקודמים שצוינו, המחשב נע בין 3.5 שעות פעילות ל- 7 שעות פעילות, שהיו תלויים כמובן ברמת הבהירות, אופן השימוש והרזולוציה של התצוגה, שהוגן גם להוסיף, כמעט תמיד עמדה על 4K התובענית להחריד.

בשורה התחתונה, זה לא שהיינו מאוכזבים מחיי הסוללה, אבל ה- ProArt P16 גם התקשה להרשים אותנו וככל הנוגע לשימוש מקצועי, לצערנו עדיין תצטרכו את המטען בסמוך אליכם. אגב מטען, מדובר בקוביית 200W שחורה וכבדה שהשגנו איתה מהירות טעינה סבירה בלבד. צברנו 100% בתוך 135 דקות, כלומר קצת יותר משעתיים טעינה - מבלי שנגענו במחשב כלל, כלומר זמני הטעינה צפויים להיות יותר איטיים אם תחליטו לשחק במחשב או לערוך וידאו במקביל. 

יתרונות

  • ביצועי מערכת לעילא, גם בנושאי AI.
  • מסך OLED עם דיוק צבעים מרהיב.
  • זיכרון RAM מפואר בנפח 64GB.
  • אוסף מחברי USB יעיל.

חסרונות

  • בהירות סבירה, מסך המגע משתקף המון.
  • קצב ריענון 60Hz בלבד.
  • חיי סוללה בינוניים בלבד.

עיצוב נקי ואלגנטי ל- ProArt P16

לסיכום, יוצרים ועורכים שרוצים לקחת את התוכן שלהם לשלב הבא ישדרגו את היכולות שלהם עם ה- ProArt P16, מכונת עבודה שברגעי האמת הוכיחה שהיא באה לעבוד.

בשימוש יום-יומי הנייד החדש של ASUS הרשים אותנו מאוד. הוא לא גמגם לרגע מול עורכי הוידאו והתמונות של Adobe, בורך בתצוגת OLED יפיפייה ומערך USB מספק - ורק הבהירות עשתה לנו צרות מדי פעם כשפגשה שמש ישירה. יש גם ענייני סוללה שצריך לקחת בחשבון כשמאמצים את המחשב מדי, אבל כל זה נעלם ברגע שמוצאים שקע פנוי.

ה- ProArt P16 (H7606) זמין בצבע שחור בלבד ומוצע במחירים הנעים בין 10,937 ש"ח ל- 13,562 ש"ח, שזה מחיר המחשב שהתקבל לסקירה.

| אולי יעניין אותך גם