Skip to main content

תאימות למעבדי הדור הבא, בינה מלאכותית ומערך חיבורים מרשים: הכירו את לוח האם GIGABYTE Z890 EAGLE WIFI7

 |  Liran Abadi

סדרת לוחות האם Z890 של GIGABYTE שהוכרזה בתחילת אוקטובר השנה הביאה איתה כמה בשורות מעניינות, כשהמרכזיות מן הסתם נוגעות לתמיכה בדור המעבדים החדשים של אינטל, הלוא הוא - Core Ultra (Series 2) וכן באינטגרציות מבוססות בינה מלאכותית (AI). לצידם, היצרנית הטייוואנית מבטיחה עוד כמה תכונות אשר לוחות האם החדשים יצוידו בהן: מערך תרמי חדש שיידע להתמודד עם ביצועי המעבדים החדשים שמכונה DDR Wind Blade, טכנולוגיית D5 Bionic Corsa שתתמוך ב- DDR5 XMP 9500 ואיך אפשר בלי, מערך קישוריות אלחוטית וחיבורים מתקדמים שכולל בין היתר Wi-Fi 7 ומחברי Thunderbolt 4.

בינה מלאכותית והרכבה קלה יותר

כיאה לצו המגמה, גם ב- GIGABYTE מעניקים במה לא מבוטלת לענייני בינה מלאכותית. כך למשל מנוע ה- AI SNATCH החדש משתמש במודלים AI כדי לייעל את פיצ'ר ה- Overclocking ותהיה זמינה גם תוכנה ייעודית עבור הנושא שמכונה AORUS AI SNATCH. לפי היצרנית, בקליק בודד משתמשים יוכלו לשפר את יכולות המעבד וזיכרונות ה- DDR5 ברגעים תובעניים בהם יידרשו לכך, כמו בזמני גיימינג, עריכת סרטונים או מידול בתלת ממד, למשל. גם בענייני הנדסת החומר שולבו יכולות בינה מלאכותית, כלומר ה- PCB (המעגלים המודפסים), וב- GIGABYTE מבטיחים שה- HyperTune BIOS יידע לייעל את הלוח כדי להשיג יציבות גבוהה יותר מדורות קודמים ולתמוך בביצועי שיא בהתאם לרכיבי החומרה שישולבו בו. 

 

באשר להתקנות רכיבים שונים בתוך לוח האם, היצרנית מבטיחה שסדרת Z890 תאפשר הכנסת חלקי חומרה קלה, ידידותית ומהירה, כמו למשל WIFI EZ-Plug שאמורה להציע התקנת אנטנת WIFI בחיבור פשוט, מנגנון PCIe EZ-Latch Plus יכלול שליפה נוחה של כרטיס מסך, M.2 EZ-Latch Plus להתקנה קלה ונטולת מברגים של כונן מסוג M.2 ומנגנון M.2 EZ-Latch Plus להתקנת גוף קירור (Heatsink) ללא צורך להשתמש במברג, גם כן. במילים אחרות זו הדרך של GIGABYTE להעביר מסר שלא חייב להיות טכנאי מקצועי כדי לשלב בלוח חומרה בסיסית.

לוח אם עם בינה מלאכותית GIGABYTE Z890 EAGLE WIFI7

זיכרון RAM מופרז ומערך USB מפנק

הלוח שנבדוק לעומק את הפרטים הטכניים שלו הוא ה- Z890 EAGLE WIFI7. נתחיל מהביצועים: מבנהו ATX וכאמור, בדומה לכל סדרת ה- Z890, גם ה- EAGLE WIFI7 תומך במעבדי Core Ultra (Series 2) החדשים של אינטל שהושקו השנה - ובמילים אחרות, יכלול סוקט מסוג LGA 1851.

במפרט זיכרון ה- RAM תמצאו 4 סלוטים DIMM התומכים ב- DDR5 במהירות של עד 9200MT/s (תחת Overclocking כמובן). כל חריץ תומך בסטיק של עד 64GB זיכרון, כלומר כ- 256GB במקסימום - הרבה מעבר למה שזקוק לו המשתמש הסטנדרטי, אבל הוגן לציין שגם גיימר מקצועי ועורך ב- 3D (תלת מימד) ייצאו מרוצים, אפילו לשנים הבאות.

באשר לשילוב כרטיס המסך, בלוח אם זמין חריץ PCIe 5.0 בגודל x16 ועוד צמד חריצי PCIe 4.0 בגודל x4. מבחינת אחסון, בלוח ארבעה חריצי M.2 NVMe, אחד בממשק PCIe 5.0 והאחרים בממשק PCIe 4.0 - לטעמנו הרבה יותר ממה שצריך, אפילו אם אתם אגרני תוכן מתקדמים וכן, גם אם אתם צלמים מקצועיים או עורכי וידאו שעובדים עם קבצים ברזולוציית 4K שנאלצים לאחסן מקומית המון חומרי גלם ומעדיפים שלא לסמוך על שירותי ענן או כוננים חיצוניים.

עוברים לקישוריות והחיבוריות הזמינה ב- EAGLE WIFI7, נתחיל ממערך ה- USB: בחלק העליון רביעיית USB 2.0, מתחתיהם צמד מחברי USB 3.2 Gen 2, יציאת USB4 Type-C שגם מאפשרת העברת וידאו ב- DP ובהמשך עוד שלושה מחברי USB 3.2 Gen 1 - ובשורה התחתונה, כמות יציאות שאמורה להכיל את כל האביזרים ההיקפיים שלכם, בין אם אתם משתמשים ממוצעים או מתקדמים עם המון פריפריאליים. יציאות נוספות כוללות DisplayPort, מחבר Ethernet (רשת) במהירות 2.5 Gigabit, תושבת לאנטנת Wi-Fi 7 ושלושת מחברי האודיו הסטנדרטיים: Line In, Line Out ו- Mic.

ראוי להחמיא לסט המחברים הנדיב: כאמור, באגף ה- USB קרוב לוודאי שלא תזדקקו לשום חיבור של רכזת (HUB) חיצונית שתרחיב את מערך יציאות ה- USB שלכם. גם אם תחברו לשם דונגל (מקלט) אוזניות, עכבר, מקלדת, מיקרופון, כבל מדפסת ועוד איזה אביזר או שניים תומכים - עדיין תישארו עם כמה יציאות USB פנויות לכל צורך שיצוץ. ראוי גם להחמיא למחבר ה- Ethernet המהיר שתואם לסטנדרט האינטרנט הנוכחי והתמיכה ברשת אלחוטית בתקן Wi-Fi 7 תמיד מבורכת, גם אם היא כרגע רחוקה עדיין מלהיות פופולרית בישראל.

ה- GIGABYTE Z890 EAGLE WIFI7 מגיע עם חיבורים מתקדמים כמו WiFi 7 ו- Thunderbolt 4

מבחינה אסתטית, ב- GIGABYTE בחרו לנקוט בגישה עיצובית מאופקת-יחסית. גווניו שחור/אפור כהה סולידיים ותשכחו מעיצוב מנקר או מנצנץ, כזה שמשתמש באלמנטים כסופים או קרביים שיהפכו את ה- EAGLE WIFI7 ללוח אם פוטוגני. יש לפחות נוכחות קטנה של תאורת RGB - ואת הנורות מנקרות העיניים ניתן להגדיר דרך תוכנת GIGABYTE Control Center

לוח האם שלפנינו גם מפריז בשימוש ב-heatsink ונראה שלוחיות תרמיות רבות אמנם צפויות לתרום להגדלת שטח פיזור החום, אבל גם עלולות לתבוע לא מעט זמן ברגעי פירוק והרכבה של הרכיבים שמאחוריהם.

מגיע עם לא מעט לוחיות תרמיות Z890 EAGLE WIFI7

בשורה התחתונה, נראה שה- Z890 EAGLE WIFI7 הוא לוח אם שעונה בעיקר על צרכים מקצועיים, בין אם אתם גיימרים, מעצבים, עורכים או אנשי מקצועי שמתעסקים עם תוכנות וממשקים כבדים שתובעים לא מעט משאבים מהמערכת. ומה בנוגע לתמיכה במעבדי הדור החדש של אינטל ? יש. ותשתית לאחסון נדיב ? בהחלט. אחסון לזיכרונות RAM לשנים הבאות ? יותר ממה שצריך. תכונות AI גם בנמצא והיינו גם מתייחסים לקלות ההרכבה - אבל זה כבר נושא שיישאר לסקירה מעמיקה יותר בעתיד.

| אולי יעניין אותך גם