לערוך מכל מקום בכל זמן: 4 אפליקציות פופולריות וחינמיות לעריכת וידאו לאנדרואיד
אין ספק שהסמארטפונים הפכו לכלי מאוד חשוב בחיינו. אם בעבר היינו משתמשים בהם רק לשיחות טלפון או לסמסים קצרים, כיום הם כבר מהווים תחליף למחשבים הניידים ואפילו גם לנייחים. בואו נודה בזה - רובנו משתמשים בסמארטפונים כל יום כל היום, בין אם זה לגלישה באינטרנט, שימוש ברשתות החברתיות, או לצילום, למידה, שיתוף מידע ועוד.
רוב השימושים הללו מציגים לנו מידע חזותי כלשהו כמו תמונות וסרטונים. רשתות חברתיות כמו אינסטגרם, פייסבוק, יוטיוב, וואטסאפ וטיקטוק מאפשרות ואף מעודדות את המשתמשים לשתף סרטונים ותמונות, וכתוצאה מכך, אנשים רבים משתמשים בטלפונים שלהם ליצירת תוכן. לכן, עולה גם הצורך לערוך את אותם סרטונים שהם מצלמים, כך שמי שצופה בהם יוכל ליהנות יותר ולשתף אותם.
בעוד שבעבר עריכת סרטונים ותמונות הייתה נחשבת למשימה מורכבת במיוחד, ובנוסף לזה, המשתמש היה צריך גם מחשב חזק שיוכל להתמודד עם אותן תוכנות לעריכת וידאו, כיום אפשר לערוך סרטונים בצורה פשוטה, מהירה ואפילו יעילה יותר דרך הסמארטפונים. אז בכתבה זו נציג שלוש אפליקציות חינמיות ופופולריות מאוד לעריכת סרטונים המיועדות למכשירי Android, אך יש כאלה שתוכלו למצוא גם גרסה שלהן בחנות האפליקציות של אפל.
ActionDirector Video Editor
האפליקציה Action Director מגיעה עם ממשק משתמש קל ונוח לשימוש, והיא נחשבת לאחת האפליקציות הפופולריות שיש כיום לעריכת וידאו. היא כוללת מגוון אפשרויות עריכה וביניהן: חיתוך, הילוך מהיר או איטי, הוספת טקסט צף לוידאו, תיקון צבעים בסיסי ועוד.
מבחינת אפשרויות הייצוא (רנדור), האפליקציה מאפשרת לייצא וידאו באיכות של 4K בפורמט הפופולרי mp4. במהלך השימוש באפליקציה סביר להניח שתתקלו בכמה פרסומות ואפקטים שעולים כסף אך הפרסומות לא מפריעות יותר מידי לשימוש השוטף ואפשר להסתדר גם בלי האפקטים בתשלום.
אדובי Adobe Premiere Rush
האפליקציה הפופולרית מבין הארבע המופיעות כאן היא ללא ספק Premiere Rush מבית אדובי. חברת Adobe נחשבת למובילה עולמית בפיתוח תוכנות לעריכת תמונות ווידאו למחשבים, אך לא רק - גם האפליקציות שהיא מפתחת לאנדרואיד ו- iOS מקבלות ביקורות מצוינות ממשתמשים רבים ברחבי העולם. לאפליקציה יש ממשק ידידותי ונוח לשימוש, היא תומכת בעד ארבעה ערוצים (Tracks) לוידאו ושלושה ערוצים לאודיו כאשר את הסרטונים ניתן לשמור ישירות בענן ה- CC של Adobe.
בתוך התוכנה עצמה יש מגוון גדול של אפשרויות עריכה וביניהן: חיתוך ,הילוך מהיר/איטי ,הוספת טקסט, תיקון צבעים בסיסי ועוד. מבחינת הרנדור (Render), האפליקציה מותאמת לעבודה עם הרשתות החברתיות ומאפשרת לייצר סרטונים באיכות של (Full HD (1080p בקצב של עד 30 פריימים בשנייה, אך יש כאן קאץ' - הגרסה החינמית מוגבלת לשלושה סרטונים ולפורמט mp4 בלבד. במהלך השימוש באפליקציה לא נתקלנו בפרסומות מעצבנות או באיזושהי מגבלה הקשורה לאורך הסרטון.
FilmoraGo
האפליקציה הזאת להבדיל מהקודמת לא תגביל אתכם במספר הסרטונים שתוכלו לייצר (כך לפחות עולה מהבדיקה שלנו) ויש כאלה שטוענים שהיא אפליקציית העריכה החינמית הטובה ביותר שיש כיום לאנדרואיד. ל- FilmoraGo יש ממשק ידידותי מאוד למשתמש, אפילו יותר מזה של Adobe, והיא מצוינת למתחילים שאוהבים לעבוד עם ממשקים פשוטים. לפעמים צצות כל מיני פרסומות במהלך השימוש באפליקציה אך לא בהגזמה, והן לא ממש מפריעות במהלך עבודת העריכה.
האפליקציה כוללת בתוכה לא מעט אפקטים ופיצ'רים, כאשר ביניהם ניתן למצוא מעברים מיוחדים, תיקוני צבעים ופיצ'רים רבים נוספים המשפרים את התוצאה הסופית. FilmoraGo תומכת בשיתוף אוטומטי ומהיר לרשתות החברתיות, כך שלאחר שתסיימו לערוך סרטון, תוכלו לשתף אותו בלחיצת כפתור, ובנוסף, אין הגבלה של כמות הסרטונים שאפשר לרנדר/לייצא. יחד עם זאת, יש אפקטים ופיצ'רים הזמינים רק בגרסה המלאה של האפליקציה כמו וידאו ללא סימן מים (Watermark), פילטרים מיוחדים של צבעים ועיצובי רטרו לטקסט. גם האפליקציה הזו מייצאת וידאו אך ורק בפורמט mp4.
Quik
האחרונה ברשימה היא אפליקציית Quik מבית Go Pro (כן, כן, זאת שמפתחת ומייצרת מצלמות אקסטרים). Quik מיועדת לאלה מכם המחפשים אפליקציה לעריכה בסיסית בלבד המאפשרת שיתוף מהיר וקל לרשתות החברתיות. האפליקציה מגיעה עם אפשרויות בסיסיות יחסית כמו חיתוך, הוספת טקסט, שינוי מיקום לקליפים או תמונות וכו'.
Quik היא חינמית לגמרי ואין לה פיצ'רים שצריך לשלם עליהם. אז אם אתם מחפשים אפליקציה פשוטה וקלה לשימוש, בלי יותר מידי פיצ'רים, Quik היא הבחירה המושלמת עבורכם. גם Quik מאפשרת לייצא קבצי וידאו בפורמט mp4 בלבד, ולא נתקלנו בפרסומות או מגבלה אחרת הנוגעת לאורך הקובץ במהלך השימוש באפליקציה.
אז כפי שציינו גם בהתחלה, הסמארטפונים הם כלי מרכזי בחיינו ובזכותם אנחנו יכולים לעשות כל מיני פעולות מכל מקום בכל זמן, ובעיקר פעולות שבעבר יכולנו לעשות רק מהמחשב בבית או מהמשרד. בכתבה זו הצגנו שלוש אפליקציות פופולריות המאפשרות להשתמש בסמארטפון גם לעריכת סרטונים וזאת בשל הגדילה המואצת של הרשתות החברתיות והביקוש הבלתי פוסק לתוכן חדש ומעניין.