שיתוף פעולה יוצא דופן: סמסונג ושנקר הציגו את יכולות ה- AI בתחום האופנה
ענקית הטכנולוגיה סמסונג (Samsung) ושנקר ערכו אירוע חגיגי שכלל פאנל מומחים ותצוגת אופנה המשלבת אופנה ו- AI (בינה מלאכותית). באירוע הייחודי הודגם השילוב בין טכנולוגיות מתקדמות לבין יצירתיות.
עולם העיצוב חווה בימים אלה מפגש מרתק עם טכנולוגיית הבינה המלאכותית. המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר, לקחת את התחום צעד קדימה ושילבה AI כחלק בלתי נפרד מתוכנית הלימודים.
באירוע מיוחד שהתקיים בהאנגר קלאב ב- 16.4, בהפקת מוטי רייף ודניאלה בסל הוצגו תוצרי הקורס - פיזיים ודיגיטליים. לפני תצוגת האופנה התקיים פאנל מומחים בנושא עתיד תעשיית האופנה באספקט הטכנולוגי בכלל ובעידן ה- AI בפרט. בפאנל השתתפו חוקר האופנה לירוי שופן, המעצבת והאמנית מירב שחם, מעצבת האופנה מאיה ארזי ובהנחיית הצלם ויוצר התוכן מטעם סמסונג, עידו איזק.
אחת ממטרותיו של שיתוף הפעולה בין שנקר לסמסונג היא לימוד השילוב בין טכנולוגיה לאופנה. שילוב המעצים את המעצבים ומאפשר להם לפתח מיומנויות בטכנולוגיות חדשות ולהציע תובנות אופנתיות מתוך הבנת פרדיגמות העיצוב הדיגיטליות.
כש- AI פוגש עיצוב אופנה
הקורס בהובלתן של המרצות מאיה ארזי, מירב גזית והלן סופרין, בחן את ההשפעות המרתקות של טכנולוגית שונות על תהליך העיצוב ושם דגש על שימוש בכלים דיגיטליים מתקדמים, כגון: סריקות תלת מימד, תוכנות וירטואליות ואמצעי ייצור דיגיטליים. ביוזמת אילן בז'ה ראש המחלקה לעיצוב אופנה ומיה סגל, דוברת סמסונג ישראל, ניתנו לסטודנטים מכשיר גלקסי S24 של חברת סמסונג, שמציע כלי AI חדשניים וחווייתיים שיכולים לסייע גם בתהליכי עבודה של מעצבי אופנה. 12 הסטודנטים התבקשו לבחור מקום או אובייקט בעל משמעות עבורן ("מקדש"). הן סרקו אובייקט ספציפי מתוך המרחב בתוכנות תלת מימד ועברו תהליך עיצוב דיגיטלי חופשי ואינטואיטיבי, תוך תרגום השראות ורעיונות מורכבים למודלים תלת-ממדיים לסימולציות ריאליסטיות.
כך לדוגמא רון דבורה בחרה בחדר שלה ובנורה של מנורת הלילה שלה, שהזכירו לה את הפחד מהחושך שהיה לה עוד מילדותה. בדגם שעיצבה הביאה לידי ביטוי את השקיפות של הנורה וצורתה התלת מימדית, שבאים לידי ביטוי בשקיפות בד האורגנזה ועצמות סיליקון לאורך הדגם שהדגימו את חוטי הלהט של הנורה.
אווה דגני בחרה את בית הקיץ של משפחתה בליטא, מקום שהעניק לה כח בילדותה והיה מוקף גינה פורחת עם פרחים מסוגים וצבעים שונים, אותן היתה מציירת. היא בחרה שלושה פרחים שציירה והפכה אותם להדפסים על השמלה שעיצבה. הפרחים מחוברים לשמלה במגנטים הניתנים להפרדה וחיבור מחדש.
מיה סגל, דוברת סמסונג ישראל אמרה: "סמסונג גאה להיות שחקנית מובילה במהפכת ה- AI, הן בטכנולוגיות פורצות דרך שאנו משלבים במכשירים שלנו והן בשיתופי פעולה ייחודיים, כמו התצוגה המשותפת עם המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר. אנו מאמינים ש- AI צריך להיות נגיש לכל אחד וכי שיתופי פעולה אלו יובילו לפריצות דרך משמעותיות בעולם האופנה ובטכנולוגיות העתיד."
אילן בז'ה ראש המחלקה לעיצוב אופנה: "אנו מקדמים בברכה את העולם הטכנולוגי שהתפרץ לחיינו בשנים האחרונות ושמחים להוביל יחד עם סמסונג ישראל את השימוש בטכנולוגיה טלפונית ליצירת תכנים חדשים בעיצוב אופנה. אלה ועוד פותחים אפשרויות חדשות ומרתקות עבור דור העתיד של מעצבי האופנה ומאפשרים להם ליצור בגדים בעלי גזרות חדשניות שאינן יכלו להתקיים ללא השימוש הטכנולוגי בתהליך העיצוב. שיתוף הפעולה פורץ הדרך בין הטכנולוגיה החדשה של סמסונג לתחום האופנה מוביל את הדרך לעולם אופנה חדשני ומרתק."