סקירה: Logitech G309 Lightspeed - גם לגיימינג וגם במשרד
אל שוק עכברי הגיימינג רווי המתחרים מצטרף שחקן חדש: ה- G309 Lightspeed מבית Logitech, שמתיימר להציע חווית משחק משופרת בעזרת החיישן האופטי HERO 25K, מתגי LIGHTFORCE מכניים ושני סוגי חיבורים: בלוטות' (Bluetooth) ו- LIGHTSPEED בתמיכת דונגל בתדר 2.4GHz.
נאה למראה, נוח לשימוש
נפתח במה שאי אפשר להתעלם ממנו, ה- G309 הוא יפיוף רציני, לפחות בגרסתו הלבנה ולמרות שהוא נראה כאילו הוא מורכב מאוסף מקשים וחלקים שחוברו זה לזה בלי מעבר אלגנטי, הוא עדיין נהנה מעיצוב סימטרי, מרקם מט מחוספס ברוב גופו ולוגו החברה מנצנץ בגוון כסף בחלקו האחורי. בשורה התחתונה, מדובר בעכבר שישתלב היטב בסט אפ המושקע שלכם, בטח אם הצבע הלבן שולט שם.
מידותיו גם קומפקטיות יחסית: רוחבו 6.4 ס"מ, אורכו 12 ס"מ וגובהו בשיא 3.9 ס"מ. משקלו הסביר מחזיר אותנו למציאות, עם 86 גרם, כולל סוללת ה- AA. אפרופו משקל, ישנה אופציה יותר קלה של גוף העכבר, שהיא נטולת סוללה והיא מתאפשרת באמצעות פד שימוקם תחתיו ומשרת גם כמטען אלחוטי המכונה POWERPLAY, אלא שהוא זמין לרכישה בנפרד ותאמינו או לא, מחירו גבוה מהעכבר. כך שבמילים אחרות, עם כל הרצון הטוב לקומפקטיות, משקל העכבר בשילוב הסוללה משאירים את ה- G309 במחלקת ה- "סטנדרטיים".
בכל הנוגע לתנועתיות העכבר, זה לא השפיע עלינו יותר מדי. אישית תמיד נעדיף משקל עכבר של לפחות 75-80 גרם, מספיק כדי שנרגיש התנגדות ביד שלנו, שלא כמו עכברי ה- 50-60 גרם שנוטים להרגיש לנו כמו צעצוע ותזזיתיים מדי בתנועות זריזות, שמאוד שכיחות בקרב שחקני FPS למשל. יש רק עניין קטן שצריך לשים לב אליו: רוב משקל העכבר שלפנינו מסתכם בחלקו האחורי, תוצר של מיקומי החיישן והסוללה הנלווית, מה שגורם לגוף העכבר להרגיש לא מאוזן-משהו ומורגש שחלקו הקדמי של העכבר יותר חלול, דקיק וקל משקל מחלקו האחורי. זה לא מפריע מדי בשוטף, רק דורש קצת התאקלמות טיפוסית למבנה של עכבר חדש.
ביצועי גיימינג גבוהים - וכמה תכונות שהיו חסרות
עוברים למקשים הזמינים בעכבר. ב- G309 צמד מקשים ראשיים כמקובל וגלגלת לחיצה ומחוספסת ביניהם, שמספקת תנועתיות מדורגת ברורה. מתחת לגלגלת הוצב מקש DPI ייעודי שמחליף בין רמות הדיוק שנקבעו בתוכנה הייעודית, עליה נרחיב בהמשך. זוג מקשי צד שולב בחלקו השמאלי של העכבר, שמשרתים כ- "קדימה" ו- "אחורה" כמתבקש. בתחתית העכבר שולב מקש שמחליף בין צמד מצבי התקשורת האלחוטיים ולצידו מתג הזזה עבור הפעלת/כיבוי העכבר.
מבחינת גיימינג, מדובר במתגי LIGHTFORCE אופטיים - אבל ההרגשה לחלוטין מכנית. מה זה אומר ? שההרגשה הטקטלית בשימוש השוטף קיימת וברורה, וכשנלחץ המקש (וזה לא משנה איזה מהם), אין סיכוי לפספס את ה- "קליק", לא בהרגשה באצבע ולא בצליל המובחן. אגב צליל, ה- G309 מספק רעש מכני למדי בעת הלחיצה, שאולי פחות נוראי כשתשחקו בחדר סגור עם אוזניות, אבל לא בטוח שהוא יתקבל באותה הבנה בחלל עבודה משותף עם קולגות שיושבים לצידכם - קחו זאת בחשבון אם תכננתם גם לעבוד איתו מעבר לשעות הפנאי.
העכבר צויד בחיישן האופטי HERO 25K, או במילים אחרות הדרך של היצרנית להגיד שנתמכת כאן רמת רגישות של עד 25,600DPI. ערך קיצוני וגימיקי שכנראה לעולם לא תשתמשו בו - אבל הוא עדיין אמור להעיד לטובה על רמת הדיוק הגבוהה של העכבר.
בשימושים שלנו בחרנו ב- 1,100DPI בשימוש משרדי וכשעברנו למשחקי FPS מהירים באונליין האצנו ל- 1,400-1,600DPI, וכמובן שמדובר בעניין של טעם וכל משתמש יבחר מן הסתם את רמת הרגישות המועדפת עליו. לכאן או לכאן, הביצועים מצוינים. ה- G309 מדויק מאוד, לא אכזב אותנו ברגעי צליפה קריטיים במשחקי Warzone וגם במהלך שוטטות קז'ואלית בכותר ההרפתקאות Horizon Zero Dawn לא נחשפו רגעי גמגום מתסכלים. יופי של עכבר בכל הנוגע לביצועים מדויקים וזריזים.
עוברים לאלחוטיות. נפתח קודם בעובדה המצערת שהעכבר שלפנינו אלחוטי בלבד. תשכחו מיציאת USB כלשהי בקצה, ה- G309 יודע להתחבר אל מכשירים תואמים בצורה אלחוטית בלבד. החדשות הטובות הן שנתמכות כאן שתי צורות תקשורת, גם בבלוטות' וגם דרך הדונגל בתדר 2.4GHz, מבוסס טכנולוגיית LIGHTSPEED של היצרנית.
אולי מיותר לציין אבל מלבד הבדיקה הסמלית שלנו שבדקה את תקינות הבלוטות', במהלך תקופת הסקירה השתמשנו רק בדונגל. מעבר לעובדה שמדובר בחיבור Plug and Play פשוט, התגובתיות שלו (Latency) עדיפה פי כמה על זו שמציעה תקשורת הבלוטות', גם אם משלמים על כך בחיי סוללה צנועים בהרבה. מבחינת הביצועים האלחוטיים, צפו לזמני תגובה מצוינים, תחרותיים וכנראה הכי חשוב, כה מהירים שיגרמו לכם לחשוב כאילו חיברתם את העכבר ישירות למחשב.
ומה לגבי פתרון תוכנה ? תוכנת ה- Logitech G HUB הותקנה במחשב ועמדה לשירותנו אבל לצערנו יכולותיה עם ה- G309 הן מוגבלות מאוד והתכונות המתקדמות מסתכמות בעיקר בהגדרות ה- DPI וה- Polling Rate, שעומד על תדר מקסימלי של 1,000Hz, שבהחלט אינו בולט מספיק בקטגוריה ונחשב לסטנדרטי למדי. כן ראוי לציין שניתן לקבוע את מספר מדרגות ה- DPI, להגדיר כל ערך בנפרד, לשמור פרופילים ולשייך אותם למשחקים או תוכנות שהותקנו במחשב שלנו - אבל שם זה נגמר.
מה אין ? הגדרה מחודשת של ייעודי המקשים שהייתה חסרה מאוד, בטח לגיימרים. קביעה אישית בדקות של הכיבוי האוטומטי של העכבר ואולי אפילו התייחסות סמלית ל- Angle Snapping הייתה מוערכת.
סוללה זללנית - אך הוגנת
בניגוד ללא מעט עכברי גיימינג המגיעים עם סוללה מובנית, ה- G309 פועל על סוללת AA וזה אולי לא נשמע נורא מדי, עד שבאחד מערבי הגיימינג שלכם הסוללה בעכבר תגיע לאחוזים בודדים ותגלו שאין לכם סוללת ספייר בבית. הוגן גם להתייחס ליתרון של הנושא: אין כאן הליך טעינה ממושך - פשוט מחליפים לסוללת AA חדשה וקיבלתם ברגע עכבר טעון במלואו.
מבחינת שעות פעילות, היצרנית מבטיחה למעלה מ- 600 שעות בחיבור בלוטות' ולמעלה מ- 300 שעות בחיבור LIGHTSPEED - וההבדל המהותי בין שני סוגי החיבורים מוכיח כמה זללן אנרגיה הדונגל. בתום שבוע שימוש במהלכו שיחקנו מדי ערב כשעה וחצי-שעתיים עם דונגל ה- LIGHTSPEED, כלומר בערך 8 שעות שימוש, אחוזי הסוללה עדיין הצביעו על 100% סוללה - תוצאה מצוינת. אז נכון, יכול להיות שחיווי הסוללה ישתנה ממש בקרוב להערכה יותר מציאותית, אבל גם עבור גיימר מתקדם שמבלה מדי יום 7-8 שעות מול המחשב, מדובר בסביבות 37 ימי פעילות. לא רע בכלל.
יתרונות
- נראות מחמיאה
- מתגים אופטיים עם תחושה טקטלית ברורה
- קישוריות אלחוטית LIGHTSPEED פנטסטית
- חיי סוללה שיספקו גם את הגיימר המתקדם
חסרונות
- נטול אופציה חוטית
- פועל על סוללות בלבד. עלול להגביל ברגע לא מתוכנן
- המקשים עלולים להישמע רועשים מדי
- המקשים לא ניתנים למיפוי מחדש
- כדי ליהנות ממשקל עכבר באמת נמוך, תצטרכו לרכוש את ה- POWERPLAY בנפרד
לסיכום, אם אתם גיימרים ובעליהם הגאים של סט אפ לבן, ה- Logitech G309 יכול להוות תוספת מבורכת לחדר המשחקים שלכם. מעבר למבחן היופי, מדובר בביצועיסט לא רע בכלל: הוא בורך בחיישן אופטי שחשף דיוק בעת הצורך, תנועת גוף זורמת וחיי סוללה שאמורים לספק גם את הגיימר הכבד.
העכבר האלחוטי החדש של Logitech עדיין סובל מנחיתות קלה ואינו נהנה מתכונות של עכברי פרימיום, כמו מיפוי מחדש של המקשים ותאורת RGB אבל גם ראוי לציין, הם יקרים ממנו.
ה- Logitech G309 זמין בגווני שחור ולבן, ומחירו עומד על 369 ש"ח. היבואנית הרשמית מעניקה 2 שנות אחריות.