בהירות גבוהה וצבעים עשירים: 3 מסכי מחשב OLED שישאירו אתכם עם פה פעור
אחד מהחידושים האחרונים והמשמעותיים שהתווספו לא מזמן לעולם המסכים הוא פאנל ה- OLED, שנהפך לפופולרי במיוחד, למרות המחיר הלא כל כך אטרקטיבי שלו.
מה ששונה בפאנל ה- OLED מפאנלים אחרים הוא שהפאנל הזה לא מגיע עם תאורה אחורית, במקומה הוא מציע פיקסלים המסוגלים להידלק ולהיכבות באופן עצמאי, מה שמאפשר להם להציג שחורים מושלמים, ניגודיות גבוהה וצבעים עשירים ומדויקים.
חוץ מכל היתרונות שהוזכרו, למסכי OLED יש עוד יתרון מאוד משמעותי שקשור יותר לתחום הגיימינג. מסכים אלה מציעים זמן תגובה נמוך במיוחד, המאפשר לשחקנים ליהנות מחווית משחק חלקה, מהירה ומהנה במיוחד.
אומנם מסכי ה- OLED מעולים לגיימרים, אך גם יוצרי תוכן, עורכי וידאו וגרפיקאים יהנו מהבהירות הגבוהה והצבעים העשירים והמדויקים שהם מציגים.
כמו בכל טכנולוגיה, גם כאן יש כמה חסרונות: מסכי OLED סובלים מהשתקפויות של תאורה ושמש ומתופעת הצריבה, שנגרמת מתמונות סטטיות שאינן מתחלפות למשך זמן ממושך. בנוסף, המסכים הללו לא זולים בכלל ומתחילים ב- 3,399 ש"ח וצפונה לגודל 27 אינץ'.
LG UltraGear OLED 26.5
המסך הראשון והזול ברשימה היוקרתית שייך לחברת LG. ה- UltraGear מציע פאנל OLED בגודל 26.5 אינץ', עם רזולוציה מירבית של QHD (או במספרים 2560x1440), קצב רענון של 240 הרץ וזמן תגובה העומד על 0.03 מאיות השנייה (GtG).
הוא תומך בטכנולוגיות G-Sync של Nvidia ו- FreeSync Premium Pro של AMD, המונעות קרעים בתמונה במהלך סצנות מהירות, ומגיע עם מעמד המאפשר לסובב אותו, להגביה או להנמיך ולהטות אותו בזווית כלפי מעלה או מטה. בנוסף, הוא מציע עוד שלל תכונות ייעודיות לגיימינג ועבודה שוטפת, המעניקות חווית שימוש הרבה יותר מהנה.
בגזרת החיבורים הוא מציע חיבורי HDMI, DisplayPort, USB וחיבור לאוזניות, ובאריזה ניתן למצוא שלט המאפשר לתפעל אותו מרחוק.
מחירו של המסך הזה עומד כרגע על 4,649 ש"ח, כולל 3 שנות אחריות.
לרכישת המסך LG UltraGear OLED 26.5
ROG Swift OLED PG27AQDM
חברת ASUS מציעה את ה- PG27AQDM. מסך המגיע עם נתונים זהים לאלה שיש במסך של LG שמעליו, אך לו יש עיצוב המותאם במיוחד לקהל הגיימרים.
הוא מצוייד בפאנל OLED בגודל 26.5 אינץ', עם רזולוציה מירבית של QHD, קצב הרענון מגיע עד ל- 240 הרץ וזמן התגובה ל- 0.03 מאיות השנייה. בבהירות הוא מציג נתון מאוד מרשים של 1,000 ניט בשיא.
המעמד כאן ארגונומי ומאפשר להטות את המסך למעלה ולמטה, להגביה ולהנמיך אותו ולסובב אותו לצדדים (ימין ושמאל) וגם למצב אנכי.
בחלק האחורי ניתן למצוא חיבור DisplayPort 1.4, שני חיבורי HDMI 2.0, חיבור לאוזניות ושני חיבורי USB-A 3.2 דור 1.
לפי היצרנית, הוא תומך בטכנולוגיית FreeSync Premium של AMD ותואם ל- G-SYNC של NVIDIA. בנוסף, הוא גם מגיע עם טכנולוגיות המונעות ריצודים ופליטה גבוהה של אור כחול.
מחירו עומד על 4,905 ש"ח וגם כאן היצרנית מעניקה 3 שנות אחריות.
לרכישת המסך ROG Swift OLED PG27AQDM
Corsair Xeneon 34WQHD240-C
המסך האחרון ברשימה שייך ל- Corsair שמביאה אל שוק מסכי ה- OLED מסך בגודל 34 אינץ' בעל מראה יוקרתי, שלשם שינוי לא צועק גיימינג, למרות שהיצרנית מגדירה אותו ככזה.
הוא מגיע עם פאנל OLED קעור וגדול במיוחד, יחסית למסך מחשב, ומציע רזולוציה מירבית של WQHD (במספרים - 3440x1440), קצב רענון של 240 הרץ וזמן תגובה של 0.03 מאיות השנייה.
למרות שהמעמד שלו נראה מאוד מרשים, היצרנית לא מציינת בעמוד המוצר אם הוא מאפשר לסובב את המסך, להטות אותו בזווית או להגביה ולהנמיך אותו. לכן, מומלץ לבדוק זאת עם החנות לפני הרכישה.
בחלק האחורי יש מספר חיבורים מתקדמים: חיבור USB-C 3.1 המאפשר להטעין מכשירים תומכים בהספק של 15W, ארבעה חיבורי USB-A 3.1 עם KVM וחיבור סטנדרטי לאוזניות.
הוא תומך בטכנולוגיית G-Sync, אך לא ב- Freesync, אז אם בתוך המחשב שלכם יש כרטיס מסך של AMD, המסך הזה לא יתאים לכם.
המחיר שלו עומד כרגע על 6,390 ש"ח והיצרנית מעניקה 3 שנות אחריות.
לרכישת המסך Corsair Xeneon 34WQHD240-C
אנחנו מאוד ממליצים לשחק ולעבוד עם מסך OLED לפני שאתם רוכשים אחד כזה לבית או למשרד, כי הם שונים ממסכי ה- IPS, VA, TN שאתם רגילים לעבוד איתם ביום-יום. אז אם יש לכם אפשרות לקפוץ לחנות המאפשרת ללקוחות להתנסות עם מסכים כאלו או אם חבר שלכם רכש לאחרונה מסך כזה, תפנו כמה דקות ביומן כדי להתרשם ממנו.