Skip to main content

סקירה: ASUS Zenbook S 14 (UX5406) - מפגן ראווה של עיצוב ובינה מלאכותית

 |  Tzvi Katzburg

ה- Zenbook S 14 UX5406 הוא אחד מהניידים ש- ASUS הכניסה בחודשים האחרונים לשוק עם מעבדי בינה מלאכותית, כפי שנוטים לתאר אותם והוא מוכיח שוב שבדור הנוכחי התייצבה החברה בחוד החנית כשהייתה הראשונה להביא לשוק מחשבים עם המעבדים החדשים של השחקניות השונות, במיוחד בישראל.

המחשב הנייד הספציפי הזה, ששייך לסדרת הפרמיום הצרכנית של החברה, מצוייד באחד המעבדים החדשים של אינטל ממשפחת ה -Lunar Lake (לונאר לייק) או Core Ultra Series 2, שבאה להחליף את Meteor Lake (מטאור לייק). 

 

המעבד הנבחר במקרה הזה הוא ה- Core Ultra 7 258V שכמו כל המעבדים החדשים מיוצר ב- TSMC בדור השני של ליתוגרפיית ה- 3 ננו-מטר של החברה בתצורה של 4 ליבות ביצועים עם 4 ליבות יעילות בלי תמיכה בריבוי נימים.

הליבות החזקות מציעות מהירות עבודה שנעה בין 2.2 ל- 4.8 גיגה-הרץ במקרה של ליבות הביצועים, ובין 2.2 ל- 3.7 גיגה-הרץ במקרה של הליבות היעילות. יש גם על הדרך 32 גיגה-בייט של זיכרון עבודה מסוג LPDDR5 שמוטמע במעבד, ויש שבב גרפי חדש Arc 140V ו- NPU חדש שחזק פי ארבע מאשר בדור הקודם ומציע 47 TOPS - די והותר כדי לעמוד בתקן Copilot+ PC.

וזה לא בא על חשבון דברים אחרים במחשב שמציע מקלדת נוחה לשימוש, משטח שליטה גדול למדי שמתאים ליחס ההיבט של המסך עם כמה טריקים של מחוות שונות בקצוות, וכמובן מסך נהדר, כפי שכבר התרגלנו לראות במחשבים של ASUS: מסך OLED בגודל 14 אינץ' שמציע רזולוציית 3K ביחס היבט של 16:10, עם קצב רענון של 120 הרץ, בהירות סטנדרטית של 400 ניט וזמן תגובה של 0.2 אלפיות השנייה.

בינה מלאכותית, לאן ?

המיקוד באופן מובן מאוד הוא ב- NPU והשאלה הגדולה היא בעצם גם אחת השאלות הגדולות - עד כמה הבינה המלאכותית שמישה כבר היום ברמה של מחשוב הקצה - כלומר המחשב הנייד שנמצא על השולחן שלנו. בדור הראשון של מעבדי ה- Core Ultra סיפרו אנשי אינטל כי יחד עם מיקרוסופט פותחה טכנולוגיה עבור Windows 11 שבוחרת היכן להריץ את היישום: במעבד, בשבב הגרפי או בשבב העצבי, ה- NPU. באופן עקרוני זה עדיין לא השתנה, אבל ההערכה היא שבעתיד האפליקציות יבחרו בעצמן היכן לרוץ.

איך אנחנו יודעים ? הבחירה של ASUS להשתמש ב- Zenbook S 14 במעבד Core Ultra V258 מאפשרת לראות את זה: עם המעבדים של אינטל אפשר לבדוק לראשונה ישירות את ה-NPU עצמו בתוכנת הבדיקה Geekbench AI החדשה יחסית - אפשר לבחור האם להריץ את המבחן עצמו באחד משלושת האלמנטים שמרכיבים את המעבד בדור הבינה המלאכותית.

מסך המציג תמונה חדה וצבעים עשירים ל- ASUS Zenbook S 14 (UX5406)

במהלך הבדיקה ניתן היה לראות כיצד ה- NPU עצמו נכנס לעבודה בתפוקה מלאה. ה- CPU הראה סימני עבודה כשהוא עסוק בתפעול עצמו בקנה מידה מינימלי כמעט. אבל זה לא תמיד ככה ואפשר לראות את זה אם מורידים את הכלי AI Playground של אינטל עצמה. הכלי הותאם להרצת יכולות בינה מלאכותית במעבדי ה- 200V החדשים, מעבדי הדור השני עם בינה מלאכותית. ההרצה של רוב האפשרויות התבצעה דווקא בשבב הגרפי Arc Graphics V140 על 8 ליבות ה-Xe-LPG, ולא בכדי: הוא מציע ביצועי בינה מלאכותית גבוהים יותר בחלק מהמקרים מאשר ה- NPU עצמו עם לא פחות מ- 64 TOPS, לעומת ה- 47 TOPS של ה- NPU.

להיכן זה ילך מכאן ? אפשר רק לנחש, אבל אין ספק שאנחנו נראה בסופו של דבר יותר ויותר אפליקציות שפונות ל- NPU לעבודה, לאו דווקא בגלל עוצמת חישוב, אלא כדי לפנות את יחידות המחשוב הראשיות לטיפול בתפעול המחשב עצמו.

ואיך הביצועים ?

אחד ההיבטים המסקרנים ביותר בדור החדש, דור מעבדי הבינה המלאכותית במחשבי הקצה, הוא זמן העבודה. כל היצרניות, כולל אינטל כמובן וכל החברות ששולחות ניידים לשוק מתחייבות כיום לזמן ממושך בהרבה מאשר בדורות הקודמים ולפחות במחשב הזה - Zenbook S 14 UX5406, התוצאה בהחלט מרשימה: מבחן הסוללה בתרחיש ה- Office של PCMark 10 נמשך כמעט 15 שעות.

מבחני סוללה ל- Zenbook S 14 UX5406 ב- PCMark 10

אתם יכולים לתת את הקרדיט למי שאתם רוצים, אבל אי אפשר להתווכח עם השורה התחתונה: זמן עבודה שאומר שבחיי היום יום ניתן להגיע לעד יומיים של עבודה לפני שצריכים להתחיל לחפש את המטען ואת נקודת החשמל הקרובה לשולחנכם.

בבדיקה של המעבד עצמו הוא הוציא במבחני הליבה היחידה של Geekbench 6.3.0 ציון של 2,737 נקודות שמהווה שיפור מבחינת המעבדים של אינטל מהדור הקודם, אבל הביצועים של Ryzen AI 9 HX 370 מבית AMD היו טובים יותר - לדוגמה: 2,844 נקודות בבדיקה של האח Zenbook S 16 UM5606. מכיוון שאינטל קיצצה את מספר הליבות והורידה את התמיכה ב- 2 נימי עבודה בכל ליבה, ציון ההרצה של ריבוי הליבות היה נמוך יחסית, בטח בהשוואה מול מעבדי הבינה המלאכותית האחרים, אם כי פחות או יותר ברמה של Core Ultra 7 155H מהדור הקודם כך ששוב זה מראה ליבות חזקות יותר - ואם ניקח בחשבון שה- TDP של המעבד הזה הוא 17 וואט בלבד, זה מתחיל אפילו להראות טוב יותר. 

סיכום שהוא התחלה

כמו כל המחשבים בסדרת ה- Zenbook של ASUS מציע גם ה- S 14 UX5406 עיצוב נאה במיוחד שנראה שמשתבח עם הזמן, גם בזכות השימוש בשלדת ה- Ceraluminum המרשימה החדשה שמציעה שילוב של אלומיניום וקרמיקה עם קשיחות בתקן US-MIL-STD-810H. יש גם מספיק חיבורים כדי לרצות כמעט כל משתמש עלי אדמות. זה גם מחשב דקיק למדי עם עובי מרבי של 12.9 מ"מ וגם המשקל עבור מחשב עם מסך 14 אינץ' טוב למדי כשלשון המאזניים הצביעה על 1.2 ק"ג.

שלדת ה- Ceraluminum של ה-Asus Zenbook UX5406

המחשב, באופן טבעי, מגיע עם כל חידושי הבינה המלאכותית שמציעה מיקרוסופט ב- Windows 11, כולל אפליקציית Copilot החדשה, כולל הכתוביות החיות ועוד. ולמה כתבתי שזו התחלה ? כי בסופו של דבר אנחנו עדיין בתחילת הדרך של השימוש במחשב אישי לצורך פעילויות בינה מלאכותית, אם תרצו, סוג של השקעה - כפי שנכתב לעיל, עדיין לא הגיעו לשוק מספיק יישומים שניגשים ישירות ל- NPU, אבל זה כנראה יגיע ולא בעתיד הרחוק.

המחיר של ה- ASUS Zenbook S14 UX5406, כמו מחירם של רוב הניידים בדור הבינה המלאכותית, אינו זול ועומד כרגע על 8,940 שקלים.

| אולי יעניין אותך גם